loading...
ایـران نـیـوفان جـامـع تـریـن مـجـلـه تـفـریـحـی ایـنـتـرنـتـی
حاجــَے بازدید : 145 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)
رئیس‌جمهور گفت: مسئله اشتغال مهمترین مسئله کشور است، یعنی در میان همه مسائلی که حائز اهمیت است، به نظر من اشتغال مهمترین است.

 به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی که هم‌اکنون از شبکه اول سیما در حال پخش است، در ابتدا ضمن تبریک میلاد مسیح، گفت: اینکه فاصله زمانی گفت‌و‌گویم مقداری طولانی شده، پاسخش این است که هم باید قضا کرد و هم کفاره، اما امیدوارم در فرصت‌ کمتری در خدمت مردم باشیم و گفت‌و‌گو درباره مسائل داخلی و بین‌المللی داشته باشیم.

 

وی در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه بیکاری در کشور رو به افزایش است و اخیرا نیز وزیر کشور گفته بود سه فرزند بیکار در منزل دارد و وقتی فرزندان وزیر بیکار باشد، وضعیت را می‌‌شود ارزیابی کرد؛ وضعیت اشتغال را چگونه می‌بینید؟ خاطرنشان کرد: مسئله اشتغال مهمترین مسئله کشور است.

 

روحانی با بیان اینکه در میان همه مسائلی که حائز اهمیت است، به نظر من اشتغال مهمترین است، تصریح کرد: بیکاری می‌تواند معضل بسیار بزرگی برای جامعه و کشور ما باشد؛ بسیار نگران‌کننده است که در داخل خانه یک یا دو و یا حتی بیشتر جوان بیکار باشند.

 

رئیس‌جمهور در ادامه اظهار داشت: یک جوانی که به سن 25 یا 30 سال رسیده و توان مالی برای ازدواج و شروع زندگی ندارد، عمدتا به دلیل عدم اشتغال و کار مناسب است. مسئله برای همه ما حیاتی است که برای اشتغال جامعه ما یک تلاش جدی انجام بدهیم.

 

به گفته روحانی، از آغاز دولت یازدهم در جلسات اقتصادی یکی از مسائل مورد بحث، اشتغال بود و سرازیر شدن جوانان تحصیل کرده  از دانشگاه  یک تأخیری برای اشتغال ایجاد کرد. جمعیت محصل دانشگاه‌ها چند سال پیش حدود 2 میلیون و 200 هزار بود و امروز نزدیک به 5 میلیون نفر شده و سالانه 800 یا 900 هزار دانشجو فارغ‌التحصیل می‌شوند.

 

روحانی بر همین اساس خاطرنشان کرد: یک تراکمی در سال‌های گذاشته داریم، از سال 85 تا 90 به آمار اشتغال نگاه کنید، تقریبا اشتغال خالص ما ثابت است؛ سالانه حدود 14 هزار شغل خالص ایجاد شده و موضوع بیکاران ما متراکم شدند و افرادی که در دهه 60 یا 70 متولد شدند، سال‌های اشتغال آنهاست.

 

وی با بیان اینکه ما در دو سال گذشته آمار نسبتا مناسبی برای اشتغال داریم، یعنی کل شاغلان ما در سال 92 حدود 21 میلیون و 300 هزار بوده، اظهار داشت: همانگونه که در نمودارها ملاحظه می‌کنید، مشخص می‌شود که وضع اشتغال ما چگونه بوده و بعد از آن به تدریج در دو سال گذشته شرایط اشتغال ما شرایط بهتری شده است.

 

رئیس‌جمهور تاکید کرد: امروز کل شاغلان ما 23 میلیون نفر هستند؛ در دو سال گذشته تقریبا 700 هزار شغل داشتیم و امروز 23 میلیون شاغل داریم و رقم بیکاری هم اضافه شده است. متقاضی ما تابستان امسال یک رکورد بوده، یعنی یک میلیون و 200 هزار نفر خواستار شغل بودند و در شرایطی بودند که می‌خواستند مشغول به کار شوند. در طول یک سال، اشتغال از تابستان سال گذشته تا تابستان امسال 704 شغل است. یک سال قبل هم 700 هزار شغل ایجاد شده و 700 هزار اشتغال رقم بسیار بالایی است.

 

روحانی ادامه داد: کشورهایی که در طول دهه گذشته به طور متوسط بالای 600 هزار در سال شغل ایجاد کرده‌اند، 5 کشور بودند، یعنی 700 هزار شغل برای یک سال، یک رقم بسیار بالایی است، اما در عین حال بیکارهای جدید هم به بیکارهای قبلی اضافه می‌شوند. بر همین اساس اگر در یک سال یک میلیون نفر وارد بازار کار شوند، 700 هزار شغل ایجاد کنیم، یعنی 300 هزار بیکار داریم.

 

وی همچنین گفت: در این دو سال گذشته به طور نسبی وضع اشتغال خوب بوده، اما نسبت به تقاضا باز هم فاصله داریم. دولت، بخش خصوصی و کارآفرینان و قوای دیگر و همه باید دست در دست هم بدهیم تا به نرم مدنظرمان برسیم.

 

رئیس‌جمهور اضافه کرد: علت اینکه سرمایه‌های خارجی و داخلی را باید جذب کنیم، یکی از دلایل آن بحث اشتغال است و راه آن ایجاد سرمایه‌گذاری و فضای مناسب برای فعالیت‌های جوانان است.

 

روحانی فضای مجازی را یکی از راه‌های ایجاد اشتغال دانست و افزود: مردم می‌توانند شغل‌های مناسب داشته باشند. در یک سال گذشته 100 هزار شغل در آی تی سی و فناوری اطلاعات به وجود آمده است؛ برای این کار ما باید فضای مجازی مناسبی داشته باشیم و باندها و پهنای باندهای ما مناسب باشد.

 

وی ادامه داد: برای شبکه‌های اجتماعی باید سخت گیری‌ها را کم کنیم ؛ مردم امروز زندگی شان تقریبا کم کم با شبکه های اجتماعی است، ارتباطشان شغلشان و بسیاری از اشتغال‌ها در همین زمینه است و در این بین اگر فردی اخلال در جذب سرمایه ایجاد کند به بازار کار صدمه زده است، حتی اگر قوای دیگر همکاری کمتری داشته باشند صدمه زده می‌شود.

 

روحانی اظهار داشت: همه باید تلاش کنیم تا اشتغال ایجاد کنیم هدف مهم ما رشد پایدار اشتغالزا است. رشد ما با محیط زیست سازگار و پایدار باشد تا شغل مناسب بوجود بیاورد. ضمنا ما باید فضای کسب و کار فعالیت های اقتصادی را آماده تر کنیم.

 

وی گفت: از حرکت به سمت اشتغال خوشحال هستم ولی فاصله ای  باافراد جویای کار داریم، اینکه 300 یا 400 هزار نفر بدون شغل بمانند بسیار نگران کننده است. هم رشد ما در اشتغال خوب بوده و هم متأسفانه بیکاری ما افزایش یافته است.

 

 رئیس‌جمهور بر همین اساس خاطرنشان کرد: اقتصاد ما به اندازه‌ای که توانسته اشتغال ایجاد کند، نتوانسته جذب بازار کار کند، بنابراین باید همه تلاش کنیم تا فضای مناسبی را ایجاد کنیم.

 

روحانی به آمار مرکز آمار ایران و بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: مرکز آمار ایران و بانک مرکزی متکلف هستند و بررسی می‌کنند و نتایج و آمار را اعلام می‌کنند، البته از ابتدای کار در همان پیام نوروزی به مردم عزیز عرض کردم که امسال سالی است که هدف‌گذاری کردیم تا 5 درصد رشد داشته باشیم. برخی گفتند این اعلام زود بود، چون معلوم نیست ما به رشد 5 درصد برسیم. از ماه‌های اولیه حرکت‌هایی که در جامعه بود به ما نشان می‌داد که به سمت این رشد خواهیم رفت.

 

وی با بیان اینکه در زمینه تولیدات نفتی و گازی و میعانات و همچنین در کشاورزی شاهد رشد بودیم، تصریح کرد: از شرایط محصول گندم معلوم بود که در بخش کشاورزی شاهد رشد هستیم.

 

روحانی تصریح کرد: علاوه بر آن نیز ستاد اقتصاد مقاومتی تلاش هایی کرد، چون واحدهای صنعتی کوچک و متوسط به تسهیلات بانکی نیازمند بودند تا این تسهیلات را در اختیار آنها قرار دهیم. تا یکی دو ماه پیش آمار 15 هزار واحد از تسهیلات استفاده کرده بودند. همه اینها علامتی بود که حرکت به سمت رشد اقتصادی است.

 

رئیس‌جمهور اظهار داشت: صادرات غیرنفتی و نفتی ما افزایش پیدا کرده بود و لذا در سه ماهه اول، ما شاهد رشد بودیم. مرکز آمار اعلام کرد که میزان رشد حدود 4.5 در سه ماهه اول بود و انتظار داشتیم که بیشتر باشد و رشد 6 ماه امسال بانک مرکزی 7.4 است. طبق محاسبات مرکز آمار، رشد 6.4 است، البته در این بین سال پایه متفاوت است، البته این آمار در بعضی از محاسبات و آیتم‌ها تفاوت دارند و این اختلافات کمتر خواهد شد.

 

وی درباره علت تفاوت آمار مرکز آمار و بانک مرکزی گفت: امیدواریم تا پایان امسال هر دو مرکز سال پایه را یک سال واحد قرار دهند که اختلافات کمتر شود. رشد 6.4 وقتی تقسیم به بخش‌های نفتی و غیرنفتی می‌شود در 6 ماه اول در بخش کشاورزی طبق مرکز آمار 5.9 رشد داشتیم. این رشد اقتصادی در بخش کشاورزی ما به نظر من ملموس است. به هر حال امسال برای گندم رقمی حدود 15 هزار میلیارد خریداری کردیم. 11.5میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم. گندم‌کاران رشد اقتصادی را در بخش خودشان شاهد هستند.

 

رئیس‌جمهور گفت: در بخش گردشگری نیز شاهد رشد بودیم. هتل‌های ما بر خلاف گذشته برای ماه‌ها جا ندارند و رزرو شده و در بخش تولیدات صنعتی رشد مناسب بوده، یعنی این رشد در این بخش 4.1 است، در خدمات 4.8 و نفت 2.1 است. مجموعا رشد اقتصادی ما 6.4 می‌شود.

 

وی با بیان اینکه طبق مرکز ‌آمار، این رشد اقتصادی بسیار خوب است،‌ اظهار داشت: در شرایط منطقه‌ای و به خصوص کشورهای دیگری که در کنار ما هستند، پیش‌بینی بانک جهانی برای امسال رشد بالای 6 درصد است، یعنی 6.6 پیش‌بینی شده، البته این را نیز بگویم که رشد امسال ما بیشتر از آن که آخر سال گذشته هدف‌گذاری شده بود، بوده است.

 

رئیس‌جمهور ادامه داد: معتقد به تداوم رشد هستم، بر همین اساس ما برای سال آینده تلاش بیشتری برای جذب سرمایه نیاز داریم. باید فضای کار را مناسب‌تر کنیم. در بحث نفت کار بزرگی انجام دادیم. رشد نفت مرهون مهندسان، کارگران و تلاش‌گران است؛ نفتی که چاه‌هایش بسته شده، باز شدن و راه‌اندازی آن آسان نیست.

 

روحانی با اشاره به تاثیر برجام بر روند صادرات نفت، گفت: صادرات نفت ما در اواخر سال گذشته و در دی ماه، یک میلیون بود. اینکه از دی ماه که برجام اجرایی شد، ما بتوانیم رشد تولید نفت و چاه‌های‌مان را باز و فعال کنیم، سرمایه‌گذاری بزرگی می‌خواهد و بر همین اساس حدود یک میلیارد دلار خرج کردیم تا تولید برگردد. ماه‌ها صنعت‌گران ما تلاش کردند تا این شرایط ایجاد شود و به جای 1.1 میلیون صادرات نفت خام، صادرات به بالای  2.3 بشکه نفت برسد که البته با میعانات این رقم می‌شود 2.7 و بنابراین حرکت بسیار خوبی شروع شد.

 

وی همچنین ادامه داد: در بخش نفت و گاز و بخش‌های دیگر فعال خواهیم بود. خوشبختانه ترکیب خوبی در رشد می‌بینیم. کشاورزی رشد بالایی دارد، صنعت هم رشد مناسبی دارد، بنابراین ادامه رشد به نظر من قطعی است؛ با محاسبات و پیش‌بینی که ما داریم و همچنین حضور مردم و کمک قوای دیگر و مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و نیروهای مسلح باید تلاش کنیم رشدمان رشد مناسبی باشد.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال گذشته به دلیل فشار اقتصادی رشد خوبی نداشتیم و اولین سالی که توانستیم رشد اقتصادی را به محاسبه بکشانیم، سال 93 است، گفت: در سال 93 رشد اقتصادی 3 را داشتیم، در سال 94 کمتر رشد داشتیم و سال 95 سالی است که بعد از فضای برجام، فضا کاملا مناسب شده و رشد صادرات نفتی و غیرنفتی ما مناسب شده است.

 

این خبر تکمیل می‌شود

منبع:بیتوته 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 383
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 88
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 249
  • آی پی دیروز : 47
  • بازدید امروز : 546
  • باردید دیروز : 138
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,636
  • بازدید ماه : 5,111
  • بازدید سال : 30,196
  • بازدید کلی : 143,986
  • #مـن_حـمایـت_میکنم(:

    کمک به موسسه محک