loading...
ایـران نـیـوفان جـامـع تـریـن مـجـلـه تـفـریـحـی ایـنـتـرنـتـی
حاجــَے بازدید : 181 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)

این باتری یک‌دقیقه‌ای شارژ می‌شود
دانشمندان دانشگاه استندفورد موفق به اختراع یک باتری موبایل آلومینیومی شده‌اند که علاوه بر آن‌که تنها طی یک دقیقه به طور کامل شارژ می‌شود نسبت به باتری‌های لیتیومی معمول در موبایل‌ها عمر بیشتری نیز دارد.

 

امکان شارژ سریع یکی از ویژگی‌های این باتری آلومینیومی است. درواقع برخلاف باتری‌های آلومینیومی مرسوم باتری آلومینیومی در صورت خم یا شکسته شدن آتش نمی‌گیرد و باتری امن‌تری به حساب می‌آید. مخترعان این باتری ادعا می‌کنند که عمر آن از باتری‌های دیگر بیشتر خواهد بود و بنابراین تعداد دفعات بیشتری آن هم در عرض تنها یک دقیقه شارژ می‌شود.

 

با اهمیت یافتن منابع انرژی قابل بازیافت، به نظر می‌رسد که این تکنولوژی می‌تواند مهمترین دستاورد در حوزه ذخیره الکتریسیته باشد.
هونگجی‌دای، پرفوسور شیمی دانشگاه استندفورد درباره این اختراع جدید ادعا کرده است که احتمالا باتری‌های آلومینیومی جایگزین باتری‌های فعلی در دستگاه‌های مختلف خواهند شد چرا که باتری‌های قلیایی برای محیط زیست مضر هستند و باتری‌های لیتیومی نیز معمولا در صورت هرگونه صدمه‌ای آتش می‌گیرند. وی ادامه داد:‌ باتری‌های جدید حتی در صورتی که سوراخ شوند، نیز آتش نخواهند گرفت و این درحالی‌ است که باتری‌های لیتیومی ممکن است در هر شرایطی در هوای باز داخل جیب یا داخل ماشین آتش بگیرند.

 

در حالیکه آزمایش‌ها نشان می‌دهد باتری‌های لیتیومی بعد از 100 باز شارژ شدن از بین خواهند رفت، باتری‌های آلومینیومی تا 7500 بار قابلیت شارژ مجدد دارند. علاوه بر زمان کم برای شارژ مجدد این نوع باتری‌ها، با توجه به ارزان‌تر بودن آلومینیوم احتمالا باتری‌های آلومینیومی ارزان‌تر خواهند بود.
منبع : isna.ir

منبع:بیتوته 

حاجــَے بازدید : 261 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)

موز هوشمند هم تولید شد
شرکت ژاپنی Dole که بزرگترین صادرکننده میوه و سبزی در جهان است این موز هوشمند را به عنوان اولین محصول پوشیدنی خوردنی تولید کرده است.
این موز هوشمند مجهز به GPS بوده و با چراغ‌های LED به شرکت کننده زمان و مسافت طی شده را نشان می‌دهد. این موز همچنین می‌تواند ضربان قلب فرد دونده را روی خود نشان دهد و در عین حال تشویق‌های مردم را از طریق شبکه‌های اجتماعی به اطلاع دارنده آن برساند.

این موز هوشمند از طریق سیم به یک دستگاه جدا که دونده حمل می‌کند متصل می‌شود و البته در زمانی که فرد دونده از خط پایان گذشت به او پیغام می‌دهد که زمان خوردن موز رسیده است!

 

نحوه کار به این شکل است که ابتدا موز را خالی می‌کنند و و سنسور و چراغ‌های LED و و یک تکه موز را در داخل آن قرار می‌دهند. 
شرکت Dole این محصول را نخستین خوردنی پوشیدنی نام گذاشته اما واقعیت این است که Dole اولین سازنده محصولات پوشیدنی خوردنی نیست. سازنده سس‌های کچاپ Kagome هم پیش از این یک ماشین گوجه فرنگی خوری پوشیدنی تولید کرده بود و یک کلیپ طنز هم از آن منتشر کرده بود. به هر حال به نظر می‌رسد بسیاری از شرکت‌ها با استفاده از فضای توجهی که  پیرامون محصولات پوشیدنی تکنولوژی وجود دارد به این سمت آمده‌اند به خصوص شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی.
منبع : itiran.com

منبع:بیتوته 

حاجــَے بازدید : 53 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)

کُند شدن گوشی آیفون

 

بسیاری از دارندگان آیفون با داشتن صدها اپ ممکن است پس از گذشت چند سال احساس کنند گوشی هوشمندشان مثل روز اول سریع نیست.

 اما در این پست به شما یاد می‌دهیم که با چند کلیک و در عرض چند ثانیه آیفون خود را مثل روز اول سریع و چابک سازید.
ابتدا دکمه روشن خاموش را نگه‌دارید تا پیام slide to power off ظاهر شود. اگر آن را بکشید قطعاً گوشی خاموش می‌شود اما اگر دکمه home را نگه‌دارید اتفاقی دیگر می‌افتد و آن چیزی نیست جز ریست شدن رَم و دیلیت شدن دامپ فایل‌ها که علت اصلی کُند شدن گوشی می‌تواند باشد.


بنابراین با نگه‌داشتن دکمه هوم بعد از چند ثانیه صفحه به حالت عادی بازمی‌گردد و در ضمن تمامی دامپ فایل‌ها نیز که موجب کند شدن سیستم می‌شوند نیز از بین می‌روند.
بدین ترتیب آیفون شما سرعت پیدا می‌کند. (بسیاری از اپ ها نیز همین کار را به‌صورت خودکار انجام می‌دهند!)

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

ریست رَم و دیلیت شدن دامپ فایل‌ها در گوشی آیفون

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

بالا بردن سرعت آیفون

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

راههای افزایش سرعت آیفون

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

 

کند شدن سیستم, ترفند آیفون

 

منبع:khabaronline.ir

منبع :بیتوته 

حاجــَے بازدید : 48 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)

حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده که عکسی را به طور ناخواسته از گوشی اندرویدی خود پاک کرده باشید یا اینکه به دلیل وجود نقصی در گوشی، همه اطلاعات آن به یک باره از دست رفته باشد. در اینجا است که احساس حسرت بخاطر از دست دادن عکس هایی با ارزش تمام وجودتان را فرا می گیرد. امروز قصد داریم روشی را برای بازیابی عکس های با ارزش پاک شده از گوشی اندرویدی شما معرفی کنیم.

 

اپلیکیشن FonePaw Android Data recovery با رابط کاربرپسند خود به سادگی تصاویر از دست رفته شما را بازیابی می کند. توصیه می کنیم این اپلیکیشن را حتی اگر در حال حاضر به آن نیاز ندارید هم نصب کنید، چرا که برای بازیابی تصاویر در صورت از دست دادن آنها، سرعت عمل شرط نخست موفقیت خواهد بود.

 

حال فرض کنید تصویری به طور ناخواسته از گوشی شما پاک شده است. نخستین کاری که لازم است انجام دهید، قطع کردن اتصال گوشی خود به اینترنت است. چرا که اگر فایل جدیدی از طریق اینترنت وارد گوشی شده و در آن ذخیره شود، بازیابی فایل قبلی بسیار دشوار و حتی غیرممکن خواهد بود. همچنین به یاد داشته باشید که این برنامه برای بازیابی تصاویر به دسترسی روت نیاز دارد.

 

نکته مهم دیگر این است که این برنامه باید روی کامپیوتر (مک یا ویندوز) نصب شود. پس از نصب، محیط برنامه به این شکل خواهد بود. حال گوشی خود را به کامپیوتر متصل کرده و حالت Debugging را فعال کنید. اگر پیام مشابهی روی کامپیوتر خود دریافت کردید نیز آن را تایید کنید.

 

حال می توانید نوع فایلی که قصد بازیابی آن را دارید انتخاب کنید. در مرحله بعد اسکن گوشی شما آغاز می شود. در این مرحله پیامی روی گوشی نمایش داده می شود، آن را تایید کنید. پس از تکمیل اسکن، گوشی به طور خودکار ریستارت می شود. صبور باشید تا گوشی به طور کامل روشن و قابل استفاده شود. هر پیامی که برای دسترسی به فایل های گوشی از سوی این برنامه دریافت کردید را تایید کنید.

 

نرم افزار بازیابی عکس , نرم افزار جهت بازیابی عکس

بازیابی عکس های پاک شده از گوشی اندرویدی

 

تمامی فایل های حذف شده از گوشی خود را در این صفحه مشاهده می کنید. هرکدام که مدنظر شما است را انتخاب کنید، گزینه recover را انتخاب کنید و کار به همین سادگی به پایان می رسد.

 

بازیابی عکس های پاک شده در اندروید,بازیابی عکس های پاک شده

اپلیکیشن FonePaw Android Data recovery به سادگی تصاویر شما را بازیابی می کند

 

منبع:yjc.ir

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 44 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)

در این آموزش می خواهیم نشان دهیم که به آسانی می توان یک افکت پازل را در فتوشاپ ایجاد نمود. با این افکت خواهیم توانست عکسهایمان را به یک jigsaw puzzle تبدیل کنیم و یا حداقل می توانیم کاری کنیم که به نظر برسد عکسهایمان از قطعات کوچک پازل تشکیل شده اند. البته من پیشنهاد می کنم پس از تبدیل تصاویرتان (به پازل) آنها را پرینت بگیرید و با قیچی اطراف قطعات پازل را بریده و به این وسیله یک پازل واقعی بسازید.

 

همانگونه که در ادامه نیز مشاهده خواهید کرد، بسیاری از کارهایی که برای ساخت پازلمان بدان ها نیازمندیم از قبل توسط فیلتر Texturizer فتوشاپ و یک تکسچر رایگان دیگر که بعدا نحوه بارگزاری آن را هم فرا خواهید گرفت، انجام شده اند. خب کم کم به آموزشمان بپردازیم.

 

تصویر کودک خردسال و زیبایی که مشاهده می کنید، تصویری است که برای این آموزش انتخاب کرده ام:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

طبق تجربه من (مترجم) اگر از تصاویری با رنگ های روشن و زنده همچون این تصویر استفاده کنید نتیجه کار بسیار زیباتر از حالتی خواهد بود که از تصاویری با رنگهای تیره استفاده می کنید.

و این هم نمایی است از تصویر نهایی مان بعد از اِعمال افکت پازل در فتوشاپ:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

شروع می کنیم!

 

گام ۱: کپی کردن لایه پس زمینه (Background)
بعد از این که تصویرمان را در فتوشاپ باز کردیم اولین چیزی که نیاز داریم انجام دهیم، تهیه یک کپی از لایه پس زمینه مان است. تصویرمان در حال حاضر درون این لایه قرار گرفته و همچنین تنها لایه ای است که مشاهده می کنیم. تهیه کپی از لایه تصویرمان این امکان را به ما می دهد که بدون صدمه دیدن تصویر اصلی، هر تغییری می خواهیم بر روی عکسمان اِعمال کنیم و حتی در صورت لزوم آن را به حالت ابتدایی اش بازگردانیم. ساده ترین راه برای ایجاد کپیِ یک لایه، استفاده از کلیدهای میانبر کیبورد می باشد: Ctrl+J (Win) / Command+J (Mac). اگر بعد از فشردن کلیدهای میانبر کیبورد به پالت لایه هایمان نگاه کنیم، می توانیم دو لایه را ببینیم. لایه اصلیِ پس زمینه در زیر قرار گرفته و یک کپی از لایه (که فتوشاپ به طور خودکار به آن نام Layer 1 می دهد) نیز در بالای آن قرار گرفته است:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۲: تغییر نام لایه جدید به “Puzzle“
یکی از عادات بسیار خوبی که هنگام کار با فتوشاپ می بایست آنرا کسب کنید، نام گذاری لایه ها با عباراتی بیشتر توصیفی ست. ممکن است این امر وقتی که با تعداد لایه های اندکی مشغول به کارید چندان مهم به نظر نیاید، اما اگر ناگهان خود را در حال کار با ۵۰ لایه، ۱۰۰ لایه و یا بیشتر بیابید، آنگاه چه؟ این تعداد لایه چندان هم غیر معمول نیستند. فکرش را بکنید، این تعداد لایه دارید و اسم لایه هایتان هم اینها هستند: Layer 1، Layer 56، Layer 83 Copy 4، در آن موقع حتما به خودتان لگدی هم خواهید زد که چرا اندک زمانی صرف نامگذاری (مفید و توصیفی) لایه هایتان نکرده اید!

 

در این مورد، نام لایه اصلی ما اکنون “Layer 1″ است و می خواهیم نام آنرا تغییر دهیم. مستقیما بر روی نام لایه دابل کلیک می کنیم و نام جدید که “Puzzle” است را به جای آن تایپ می کنیم:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

برای قبول نام جدید دکمه Enter (Win) / Return (Mac)را بفشارید.

 

گام ۳: افزودن یک لایه خالی در زیر لایه “Puzzle“
در ادامه نیاز داریم لایه خالی جدیدی بین لایه های “Background” و “Puzzle” ایجاد کنیم. در این لحظه در پالت لایه ها، لایه انتخاب شده ی “Puzzle” را مشاهده می کنید، دلیل این که می گوییم انتخاب شده (Selected) این است که با رنگ آبی از دیگر لایه ها متمایز شده. به طور معمول هر زمان ما لایه جدیدی ایجاد می کنیم فتوشاپ اتوماتیک آن را بالای لایه ای که در حال حاضر انتخاب شده، قرار می دهد. پس اگر الآن بر روی آیکن “New Layer” در زیر پالت لایه ها، کلیک کنیم با لایه جدیدی در بالای لایه “Puzzle” مواجه می شویم که البته این همانی نیست که ما می خواهیم، در این مورد راهکار ساده ای وجود دارد، کلید Ctrl (Win) / Command (Mac) را پایین نگه دارید و بر روی آیکن “New Layer” کلیک کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

در این گام با اضافه نمودن کلید Ctrl/Command به فتوشاپ می فهمانیم که باید لایه جدید را زیر لایه انتخاب شده فعلی قرار دهد. اکنون می توانیم لایه جدیدِ ایجاد شده را مشاهده کنیم که باز هم نام “Layer 1″ را به خود گرفته است و نیز مابین لایه های “Background” و “Puzzle” قرار گرفته:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۴: پر کردن لایه جدید با رنگ مشکی
قصد داریم که از لایه جدید به عنوان پس زمینه استفاده کنیم و هم چنین رنگ آن را نیز مشکی قرار دهیم. البته لازم است یادآور شویم که این تغییر رنگ به طور موقتی است و در ادامه نحوه تغییر آن را هم آموزش خواهیم داد. فتوشاپ برای اینچنین مواقعی دستوراتِ از پیش ساخته شده ای دارد و در این مورد خاص می باست دستور Fill را فراخوانی کنیم. با رفتن به منوی Edit و انتخاب Fill می توانید آن را بیابید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

در کادر محاوره ای Fill و در قسمت بالای آن، مقدار گزینه Contents را روی Black تنظیم کنید و برای تایید انتخابتان دکمه OK را بفشارید. توجه کنید که در نسخه های جدیدتر فتوشاپ (همچون CS5) می توانید در ابتدا گزینه Color… را انتخاب کرده و سپس از پالت‌ColorPicker رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

بعد از انجام این عمل اگر به محیط کارمان نگاه کنیم می بینیم که هیچ چیزی تغییر نکرده، علت این عدم تغییر تصویری است که در لایه “Puzzle” قرار گرفته و در این لحظه امکان دیدن هر چیز دیگری را مسدود کرده. حال اگر به پالت لایه ها نگاهی بیاندازیم می توانید ببینیم که “Layer 1″ با رنگ مشکی پر شده است:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

مطابق با همان صحبتی که لحظاتی قبل در مورد تغییر لایه ها کردیم، می خواهیم مستقیما بر روی نام آن (“Layer 1″) دابل کلیک کرده و آن را به “Background Color” تغییر دهیم:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۵: انتخاب مجدد لایه “Puzzle“
اکنون می خواهیم قطعات پازلمان را ایجاد کنیم، اما قبل از آن می بایست لایه صحیح را انتخاب کرده باشیم. همان طور که مشاهده می کنید لایه “Background Color” در وضعیت انتخاب قرار دارد، در صورتی که نیاز داریم لایه “Puzzle” انتخاب شده باشد. ساده است؛ تنها کاری که باید انجام دهیم کلیک بر روی لایه “Puzzle” در پالت لایه هاست:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

اکنون آماده هستیم که تصویرمان را به یک پازل تبدیل کنیم!

 

گام ۶: باز کردن کادر محاوره ای فیلتر “Texturizer” فتوشاپ
همانگونه که پیشتر نیز در این آموزش اشاره کردم، در عمل بیشتر کارِ ساختِ قطعات پازل از قبل توسط یکی از Texture های رایگان فتوشاپ انجام شده، این Texture از قبل و به همراه فتوشاپ نصب شده است.

 

متاسفانه با وجود این که این Texture از قبل بر روی هارد درایوتان قرار گرفته و آماده استفاده نیز می باشد اما، به طور واقعی بر روی فتواشپ بارگزاری نشده است، یا که حداقل، به طور خودکار بارگزاری نشده است. در نتیجه ما باید برای استفاده خودمان آن را بارگزاری کنیم. قبل از آن می بایست فیلتر Texturizer فتوشاپ را فراخوانی کنیم. به منوی Filter بروید، ابتدا Texture و سپس Texturizer را انتخاب کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۷: بارگزاری تکسچر “Puzzle“
پس از این که بر روی Texturizer کلیک کردید با کادر محاوره ای بزرگی روبرو می شوید که در سمت چپ آن پنجرهِ پیش نمایش و در سمت راستش نیز گزینه هایی در ارتباط با آن فیلتر قرار دارند. نیاز داریم تکسچر “Puzzle” ای که فتوشاپ از قبل بر روی هاردمان نصب کرده است را فراخوانی کنیم، پس در سمت راست کادر محاوره ای بر روی فلش کوچکی که در کنار گزینه انتخاب Texture قرار گرفته،‌کلیک می کنیم. بعد از کلیک منویی با تنها یک انتخاب را مشاهده خواهید کرد: Load Texture. بر روی آن کلیک کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

با این کلیک، کادر بارگزاری Textureای باز می شود که توسط آن می توانیم به جستجوی ‌Texture مورد نظرمان بپردازیم. تکسچرِ “Puzzle” ای که ما به دنبال آن می گردیم درون دایرکتوری فتوشاپ (همان جایی که فتوشاپ را نصب کرده ایم) بر روی هارد درایومان قرار دارد. در کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز(Windows) مکان نصب پیش فرض فتوشاپ درایو C: می باشد. خب، ‌ابتدا به درایو C: می رویم و فولدر Program Files را باز می کنیم. درون این فولدر، فولدرِ Adobe را مشاهده خواهید کرد و درون فولدر Adobe، فولدر Photoshop را خواهید یافت. نام واقعی فولدر فتوشاپ بستگی به نسخه ای از آن دارد که در حال استفاده هستید. به عنوان مثال با توجه به این که من از CS5 استفاده می کنم و در همان جای پیش فرض نیز آن را نصب کرده ام، فولدر فتوشاپ من می بایست در این آدرس واقع شده باشد:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS5

 

در کامپیوترهای مک (Mac)، چیزها اندکی ساده تر هستند. در این سیستم ها می توانید فولدر فتوشاپ را در دایرکتوری Applications بر روی هارد درایوتان بیابید. در این جا باز هم مانند مثال ویندوز، نام اصلی فولدر فتوشاپ بستگی به نسخه ای دارد که از آن اسفاده می کنید.

 

هنگامی که جای قرارگیری فولدر فتوشاپ را یافتید بر روی آن دابل کلیک کنید تا باز شود. درون فولدر، فولدر Presets را مشاهده خواهید کرد، دابل کلیک کنید تا باز شود و اکنون به دنبال فولدر Textures بگردید. بعد از یافتن، آنرا دابل کلیک کنید تا باز شود، حال می توانیم تمامی Texture هایی که فتوشاپ از قبل بر روی هارد درایومان نصب کرده است را ببینیم. تکسچری که ما به دنبال آن هستیم Puzzle Texture (Puzzle.psd) نام دارد، برای انتخاب کردنش بر روی آن کلیک می کنیم و در ادامه نیز دکمه Load را برای بارگزاری نمودنش کلیک می کنیم.

 

مشکلی که من (مترجم) به آن برخورد کردم این بود که درون فولدر Presets، فولدر Textures را پیدا نکردم.. یعنی از ابتدا اینچنین فولدری ساخته نشده بود. اگر شما هم با این مشکل مواجه شدید راه حل بسیار ساده است، کافی است نام آن تکسچری که به دنبالش هستید را گوگل کنید (به عنوان مثال Puzzle.psd):

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۸: تنظیم گزینه های Texture
بعد از اینکه تکسچر Puzzle بارگزاری شد، می بایست در کادر محاوره ای Texturizer، بتوانید گزینه های Texture ای را ببینید که در حال حاضر بر روی Puzzle تنظیم شده است، اگر به هر دلیلی تکسچر Puzzle انتخاب نشده بود می توانید آنرا از لیست انتخاب کنید. سپس با استفاده از پنجره پیش نمایشی که در سمت چپ واقع شده گزینه های مربوط به Texture را تنظیم کنید.

 

تنظیماتی که مشاهده خواهید کرد تا حد زیادی به تصویرتان و اینکه می خواهید قطعات پازلتان تا چه میزان بزرگ به نظر برسند، بستگی دارند. من می خواهم قطعات پازلم تا جایی که امکان دارد بزرگ به نظر برسند، پس گزینه Scaling ام را بر روی آخرین درجه (%۲۰۰) تنظیم می کنم. در قسمت پایین کادر، گزینه Relief تعیین می کند که قطعات پازل با چه شدتی در تصویر ظاهر شوند، من این گزینه را بر روی عدد ۶ قرار می دهم. یادآور می شوم که تنظیمات شما ممکن است با اینها متفاوت باشند. در آخِر گزینه Light که تعیین کننده نور منبع برای قطعات پازل است را بر روی Top Light قرار می دهم:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

بعد از اینکه تنظیمات را به پایان بردید برای خارج شده از کادر Texturizer و اِعمال Texture بر تصویر، بر روی دکمه OK کلیک کنید. تصویر زیر، تصویر من به همراه تکسچر Puzzle ای است که بر آن اِعمال شده:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

تا اینجای کار، افکت پازلمان تکمیل شده اما بیایید بعضی چیزها را اندکی تغییر دهیم و نیز بعضی قطعات را از پازلمان حذف کنیم.

 

گام ۹: انتخاب ابزار قلم (Pen Tool)
در این قسمت از آموزش نیاز دارید با نحوه کار با ابزار قلم در فتوشاپ آشنا باشید. به این خاطر از ابزار قلم استفاده می کنیم که در ادامه می بایست قادر باشیم در اطراف قطعات مشخصِ پازل (که دارای خطوط منحنی نیز هستند) Selection هایی را ترسیم کنیم. هم چنین برای این کار می توانید از دیگر ابزار فتوشاپ از قبیلLasso Tool  وPolygonal Lasso Tool نیز استفاده کنید، اما احتمالا در خواهید یافت که نتیجه کارتان نامرتب و در هم ریخته از آب درخواهد آمد. از آن جایی که ابزار قلم به طور خاص برای ترسیم خطوط منحنی طراحی شده، در نتیجه نتایج بسیار بهتری نیز به شما ارائه خواهد داد.

 

برای شروع، قبل از استفاده از ابزار قلم، نیاز داریم که آنرا انتخاب کنیم. می توانید آنرا از پالت ابزار بردارید و یا به راحتی با فشردن حرف P از کیبوردتان آنرا به حالت انتخاب درآورید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۰: انتخاب گزینه “Paths” از نوار انتخاب ها
بعد از اینکه ابزار قلم را انتخاب کردید به بالای صفحه نمایشتان نگاه کنید و مطمئن شوید که در نوار انتخاب ها، گزینه Paths انتخاب شده باشد. انتخاب گزینه Paths از این جهت حائز اهمیت است که ما در اینجا نیازمند ترسیم یک مسیر (Path) توسط قلم هستیم، نه یک شکل وکتور و یا شکلی بر پایه پیکسل:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۱: ترسیم Path در اطراف یکی از قطعات پازل
از ابزار قلم برای کشیدن Path در اطراف یکی از قطعات پازل استفاده کنید. می خواهسم این قطعه را از بقیه جدا کرده و آن را درست در بالای پازل معلق نگه داریم. اینکه کدام قطعه را انتخاب می کنید چندان مهم نیست. من قطعه ای را در بالای چشم راست (راستِ او، چپِ ما) پسربچه انتخاب کرده ام. با ایجاد یک نقطه ثقل (anchor point) کار خود را شروع کنید و در ادامه با استفاده از همین نقاط و متصل کردنشان به همدیگر، یک Path را در اطراف قطعه مورد نظر رسم کنید.

 

در صورت نیاز می توانید به طور موقت توسط فشردن کلید های Ctrl+spacebar(Win) / Command+spacebar (Mac) به ابزار زوم (Zoom Tool) دسترسی پیدا کنید و سپس با چندین کلیک بر روی قسمت مورد نظرتان آن را بزرگتر نمایید. دیدن یک Path می تواند اندکی مشکل باشد، ‌به همین جهت من از دایره ای رنگی در اطراف آن برای بهتر نشان دادنش استفاده کرده ام:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۲: تبدیل Path به یک Selection
پس از اینکه کارِ کشیدن Path در اطراف نخستین قطعه به پایان رسید، دکمه هایCtrl+Enter (Win) / Command+Return (Mac) کیبوردتان را برای تبدیل نمودن Path به یک شکل (Shape) فشار دهید. پس از این کار خواهید دید که Path یکپارچهِ شما به یک شکل تبدیل خواهد شد:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۳: برش و گذاشتن Selection درون لایه خودش
اکنون می خواهیم قطعه پازل انتخاب شده را از لایه “Puzzle” جدا کرده و آنرا درون لایه خودش قرار دهیم، با این کار درون لایه “Puzlle” در همان مکانی که قطعه مورد نظر قرار داشت یک سوراخ خالی به وجود خواهد آمد(البته تا زمانی که لایه جدید را جابه جا نکرده باشید این سوراخ دیده نخواهد شد). ابتدا مطمئن شوید که در پالت لایه ها، لایه “Puzzle” در حالت انتخاب قرار داشته باشد، ‌سپس به منوی Layer بروید و New را برگزینید و در ادامه Layer Via Cut را انتخاب کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

همان گونه که در پالت لایه ها مشاهده می کنید،‌ این عمل باعث جدا شدن یک قطعه از لایه “Puzzle” شده و آنرا به لایه خودش (که در بالای لایه “Puzzle” واقع شده) منتقل می کند. در حال حاضر این قطعه در لایه بالایی قرار گرفته و مجددا فتوشاپ نام “Layer 1″ را به آن اختصاص داده است. من نام این لایه را به “First Puzzle Piece” تغییر می دهم:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۴: جابه جایی و چرخش قطعه پازل توسط Free Transform
در این مرحله می خواهیم کاری کنیم به نظر برسد این قطعه پازل از جای خودش حرکت کرده و بر روی دیگر قطعات قرار گرفته است. برای احظار جعبه Free Transform فتوشاپ و نیز قرار دادن دستگیره هایی در اطراف قطعه پازل، دکمه هایCtrl+T (Win) / Command+T (Mac)  کیبوردتان را بفشارید.

 

سپس در هر نقطه ای خارج از جعبه Free Transform کلیک کنید و موستان را برای چرخاندن قطعه، بکِشید (drag). بعد از اینکه چرخش مورد نیاز را بر شکلتان اِعمال کردید بر نقطه ای (هر نقطه ای) درون جعبه Free Transform کلیک کنید و موستان را بکِشید تا قطعه پازل از مکان اصلی اش جابه جا شود. به خاطر داشته باشد که ما می خواهیم به طور واضحی نشان دهیم که قطعه پازل به همان مکان تعلق دارد، پس آنرا بیش از حد نچرخانید و جابه جا نکنید.

 

توجه داشته باشید همزمان که قطعه پازل را حرکت می دهید مشاهده خواهید کرد در همان مکانی که تا لحظاتی قبل آن قطعه قرار گرفته بود سوراخی به رنگ مشکی نمایان می شود. زیرا ما قبلا کل این لایه را از لایه “Puzzle” جدا کرده ایم و این رنگی که به نظر می رسد نیز به لایه “Background Color” (که در زیر آن واقع شده) تعلق دارد:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

برای پذیرفتن این تبدیل و خارج شدن از دستور Free Transform کلیدEnter (Win) / Return (Mac)  را بفشارید.

 

گام ۱۵: اضافه نمودن یک سایه برجسته
برای دادن نمای سه بعدی بیشتری به این قطعه، به گونه ای که به نظر برسد بر روی پازل معلق است، می بایست به آن سایه ای برجسته (Drop Shadow) بدهیم. بر روی آیکن Layer Style (واقع در پایین پالت لایه ها) کلیک کنید و از لیست مربوطه گزینه Drop Shadow را برگزینید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

پس از این انتخاب، کادر محاوره ای Layer Style را مشاهده خواهید کرد که بر در آن گزینه Drop Shadow تیک خورده و انتخاب های مربوط به آن نیز در ستون وسط به نمایش در آمده اند. مقدار شفافیت (Opacity) حدود %۶۰ خیلی زیاد نیست (این میزان مناسب است)، تیک گزینه Use Global Light را بردارید و درجه سایه را بر روی ۱۲۰درجه تنظیم کنید. Distance و Size را هر دو در حدود ۱۶ px قرار دهید. با وجود این تنظیمات، باز هم ممکن است برای تصاویرتان به تنظیمات مجزایی نیاز داشته باشید.:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

برای خارج شدن از کادر Layer Style بر روی OK کلیک کنید. این تصویر من بعد از اِعمال سایه برجسته به قطعه پازل می باشد:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۶: انتخاب مجدد لایه “Puzzle“
تا اینجا یکی از قطعات پازل را برش دادیم و روی دیگر قطعات قرارش دادیم، این بار بیایید یکی از قطعه ها را به طور کامل حذف کنیم.  نیاز داریم که لایه “Puzzle” انتخاب شده باشد، پس در پالت لایه ها بر روی آن کلیک می کنیم:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۷:‌ ترسیم Path در اطراف یکی دیگر از قطعه های پازل توسط ابزار قلم
یکی از قطعه های پازل را انتخاب کنید و در ادامه همانگونه که قبلا هم انجام دادیم،‌ با ابزار قلم به دور آن Path رسم کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۸:‌تبدیل Path به یک Selection
باز هم مانند قبل، برای تبدیل سریع Path به Selection کلیدهایCtrl+Enter (Win) / Command+Return (Mac) را بفشارید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۱۹: حذف یک Selection
تمام آن کاری که می خواهیم با این قطعه انجام، حذف کامل آن از پازل است. بدین منظور نیاز داریم کلید Delete را بر روی کیبورد فشار دهیم. این عمل قطعه پازل را حذف می کند و سوراخی بر روی لایه “Puzzle” بر جای می گذارد که اجازه می دهد رنگ مشکی پس زمینه از میان آن نمایان شود:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

برای حذف خطوط پیرامونیِ ناحیه حذف شده و از حالت انتخاب خارج کردن آن Selection، کلیدهایCtrl+D (Win) / Command+D (Mac) را فشار دهید. این تصویر من است بعد از حذف دومین قطعه از پازل:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

به همین ترتیب چند قطعه دیگر از پازل را نیز حذف کنید. هم می توانید با جدا کردن و شناور کردن قطعات بر فراز پازل (گام های ۱۵-۱۱) این کار را بکنید و هم با روش ساده حذف کامل قطعه ها (گام های ۱۹-۱۶) از پازل. همیشه قبل از این که بخواهید قطعاتی را جدا یا حذف کنید مطمئن شوید که لایه “Puzzle” در حالت انتخاب قرار داشته باشد.

 

این تصویرِ بعد از جدا کردن و حذف تعدادی از قطعه های پازل من است:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۲۰: ترسیم Path در اطراف کل قطعه های پازل (اختیاری)
چند گامی که در ادامه می آیند اختیاری هستند، اما من می خواهم به وسیله حذف تمامی قطعات پازلی که در امتداد لبه ها هستند حاشیه ای جذاب تر به تصویرم بدهم. برای این کار با استفاده از ابزار قلم، Path ای ممتد را در اطراف لبه ها و درون پازل (همانگونه که در تصویر مشاهده می کنید) ترسیم می کنیم. از آن جایی که دیدن Path درون تصویر اندکی مشکل است، آن را با رنگ زرد برجسته کرده ام:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۲۱: تبدیل Path به Selection
پس از ترسیم Path، برای تبدیل سریع آن به Selection دکمه هایCtrl+Enter (Win) / Command+Return (Mac) را بفشارید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۲۲: معکوس کردن Selection
در این مرحله می خواهم تمامی قطعات پازلی که در امتداد لبه ها هستند را حذف کنم. برای این کار نیاز دارم از قبل آن قطعات را انتخاب کرده باشم، اما در این لحظه همانگونه که مشاهده می کنید تمامی قطعه ها انتخاب شده اند به جز آنهایی که قصد حذفشان را دارم! پس می بایست Selection مان را معکوس (Invert) کنیم بدین معنی که تمام قطعه هایی که انتخاب شده اند از حالت انتخاب خارج شوند و تمام آن قطعه هایی که انتخاب نشده بودند انتخاب شوند. در ادامه به منوی Select رفته و گزینه Inverse را انتخاب کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

اکنون تمامی قطعه های پازلی که در امتداد لبه های تصویر هستند انتخاب شده اند:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۲۳: حذف قطعه های حاشیه ای
ابتدا با نگاه به پالت لایه ها مطمئن شوید که در لایه “Puzzle” قرار دارید، سپس در وضعیتی که تمامی قطعات لبه ها انتخاب شده اند دکمه Delete کیبوردتان را برای حذفت آن ها بفشارید. در انتها برای حذف خطوط انتخاب دکمه هایCtrl+D (Win) / Command+D (Mac)  را فشار دهید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

اگر تمایل دارید رنگ پس زمینه تان به جای مشکی، سفید باشد به پالت لایه ها بروید و لایه “Background Color” را انتخاب کنید و سپس برای نمایان کردن کادر محاوره ای Fill به منوی Edit رفته و گزینه Fill را انتخاب کنید. در کادر مربوط به گزینه Contents به جای مشکی، سفید را برگزینید و در انتها هم برای خارج شدن از کادر دکمه OK را کلیک کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

در این تصویر پس زمینه با رنگ سفید پر شده است:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

گام ۲۴: اضافه نمودن سایه برجسته به کل پازل (اختیاری)
در صورتی که رنگ پس زمینه تان را از مشکی به سفید تغییر داده باشد، دادن سایه برجسته به پازل ضروری است. می خواهیم به میزان کمی سایه برجسته را با پازل اضافه کنیم و به خاطر داشته باشید که اگر پس زمینه شما مشکی است و سایه شما هم مشکی، در صورت اِعمال سایه بر پازل قادر به دیدنش نخواهید بود! پس اگر هنوز هم رنگ پس زمینه تان مشکی است می توانید از این گام عبور کنید.

 

برای اضافه کردن سایه برجسته به کل پازل، ابتدا در پالت لایه ها لایه “Puzzle” را انتخاب کنید و در ادامه بر روی آیکن Layer Style در پایین پالت لایه ها کلیک کنید و در نهایت هم گزینه Drop Shadow را از لیست انتخاب کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

با این عمل مجددا کادر محاوره ای Layer Style به نمایش درمی آید همان گونه که مشاهده می کنید از قبل بر روی گزینه Drop Shadow تنظیم شده است. ابتدابرای کاهش شدت سایه مقدار Opacity را تا %۶۰ کاهش دهید، سپس تیک گزینه Use Global Light را بردارید و زاویه را نیز بر روی ۱۲۰ درجه تنظیم کنید. می توانید باقی گزینه ها را بدون تغییر مقدار پیش فرضشان رها کنید:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

بعد از انجام تنظیمات، برای خروج روی دکمه OK کلیک کنید. بعد از اِعمال سایه ای برجسته بر کل پازل تصویر نهایی بدین گونه خواهد بود:

 

آموزش فتوشاپ, افكت تصوير, روتوش عکس

 

خسته نباشید: کار به پایان رسید!
منبع:gooyait.com

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 46 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)

 

مرحله اول: عکس خود را در فتوشاپ باز کنید.
با استفاده از ابزار Lasso مطابق شکل زیر دور دهان را انتخاب کنید.

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

مرحله دوم: از منوی Layer به قسمت new Adjustment Layer  رفته و سپس از زیر منوی باز شده در مقابل آن گزینه ی Hue/Saturation را انتخاب کنید. روی okk کلیک کنید تا لایه جدید ایجاد شود سپس پنجره ای دیگر در مقابل شما گشوده خواهد شد که باید مطابق مرحله بعد عمل کنید.

 

مرحله سوم: در پنجره ی باز شده رنگ زرد را انتخاب کنید. برای این منظور از منوی Edit که به صورت پیش فرض Master در آن انتخاب شده است باید روی Yellowess کلیک کنید. حال مقدار saturation را به 100- تغییر دهید.

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

مرحله چهارم:در همین پنجره این بار ، گزینه ی master را انتخاب کنید و Lightness را به 25+ تغییر دهید. روی ok کلیک کنید.

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

مرحله ی پنجم: حالا روی لایه ی ماسک با نگه داشتن کلید کنترل کیبرد (ctrl) کلیک کنید .به منوی edit رفته و گزینه ی fill را انتخاب کنید. از قسمت use باید Black را انتخاب کنید.

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

مرحله ششم: حالا توسط ابزار براش باید روی دندانها را سفید کنیم برای اینکار براش را انتخاب کرده و رنگ آن را سفید در نظر می گیریم. از نوار option در بالای صفحه مقدار شفافیت یا Opacity را به 20 درصد تغییر دهید. و با دقت دندان ها را سفید کنید.

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

مرحله نهم : اکنون مطابق شکل زیر به پنجره لایه ها بروید و از آنجا لایه ی Adjustment را انتخاب کنید و شفافیت آن را به 75 درصد تغییر دهید.

 

ابزارهای فتوشاپ, روتوش عکس

 

کار تمام است و دندان ها به اندازه ای که طبیعی به نظر برسند سفید شده اند.
منبع:yadbegir.com

منبع:بیتوته 

حاجــَے بازدید : 43 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)
 براساس اطلاعات لو رفته از منابع چینی، شرکت اپل برای سال آینده سه مدل آیفون در دست ساخت دارد. این سه مدل فعلا با شماره مدل‌های D20، D21 و D22 در دست ساخت هستند. دو مدل اول به احتمال زیاد آیفون ۷s و آیفون ۷s پلاس خواهند بود و مدل سوم هم همان گوشی خواهد بود که صفحه نمایش OLED دارد و دکمه‌ی خانه روی آن قرار نگرفته است. حالا مشخص شده که مدل سوم با اسم رمز «فراری» (Ferrari) در حال ساخت است.

 

در این اطلاعات گفته شده آیفونی که با اسم رمز فراری در حال ساخت است از یک برد اصلی تشکیل نشده و دو عدد برد اصلی دارد که به وسیله‌ی یک کابل به یکدیگر متصل شده‌اند. برد اول شامل سخت افزار اصلی این گوشی مانند تراشه‌ی A11‌ و فلش NAND می‌شود. روی برد دوم هم قابلیت‌های مخابراتی گوشی قرار گرفته است. همچنین مشخص شده که محل قرار گرفتن سیم‌کارت هم تغییر کرده و به زیر محل قرار گرفتن دکمه‌ی خانه انتقال پیدا کرده است. این ویژگی باعث می‌شود که فضای بیشتری برای قرار دادن قطعات جدید روی گوشی به وجود بیاید.

 

اخبار  تکنولوژی  -  دیجی  کالا

بیتوته 

حاجــَے بازدید : 45 یکشنبه 12 دی 1395 نظرات (0)

چند وقت پیش شایعه شده بود که گوشی جدید شرکت وان‌پلاس با نام OnePlus 3T راهی بازار می‌شود. حالا مشخص شده که این شرکت قصد دارد گوشی وان‌پلاس ۴ را هم راهی بازار کند. شایعات می‌گویند که وان‌پلاس ۴ با هشت گیگابایت رم و صفحه نمایش ۵٫۳ اینچی AMOLED با دقت تصویر ۱۴۴۰ در ۲۵۶۰ پیکسل راهی بازار می‌شود. همچنین گفته شده که تراشه‌ی اسنپ‌دراگون ۸۳۰ روی آن قرار گرفته و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی دارد. در ادامه‌ی اطلاعات لو رفته گفته شده که محصول جدید شرکت وان‌پلاس با دوربین دوتایی راهی بازار می‌شود و باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی برای آن در نظر گرفته شده است.

 

 

در مورد گوشی OnePlus 3T هم گفته شده که این محصول مدل ارتقا یافته‌ی OnePlus 3 خواهد بود که با تراشه‌ی اسنپ‌دراگون ۸۲۱ ، دوربین ۱۶ مگاپیکسلی ، سنسور تشخیص اثر انگشت جدید و اندروید ۷٫۰ در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. شایعات به این موضوع اشاره می‌کنند که این گوشی فردا معرفی می‌شود.

 

گوشی‌های وان‌پلاس در چند سال گذشته به سرعت مورد توجه کاربران قرار گرفته‌اند و قیمت مناسب آن‌ها هم باعث شده که بود که افراد زیادی آن‌ها را خریداری کنند.

 

 اخبار تکنولوژی -  دیجی  کالا 

حاجــَے بازدید : 201 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

 

پرچمو علم تو دستامونه میشیم هم قسم

رحمت خدا به شهیدان مدافع حرم

یا لثارت الحسین رمز پیروزی میشه

الگوی سینه زن ها مهدی نوروزی میشه

به فدای تو جونمون مینویسم با خونمون

یا لثارالت الحسین

( یا لثارالت الحسین یا لثارالت الحسین)

 

چشمای ترم میگه یه روزی منم می پرم 

رحمت خدا به شهیدان مدافع حرم 

یا لثارات الحسین رو لب من خواهشی 

کاش میشد من هم بشم فرزانه و چاووشی 

واسه زینب پرپر بشم یا علی اکبر بشم 

( یا لثارالت الحسین یا لثارالت الحسین)

 

من یه نوکرم بذار برا روضه ات جون بدم 

رحمت خدا به شهیدان مدافع حرم 

یا لثارات الحسین ذکر مهدی زهرا 

مهدی نوروزی امشب ما بین سینه زنها 

برای شاه بی کفن روز محشر سر بند من 

( یا لثارالت الحسین یا لثارالت الحسین)

 

با ذعای تو پیش زهرا رو سفید میشم منم 

یعنی اخرش تو زینبیه شهید میشم منم 

یا لثارات الحسین تیغ رزم شیعه هاست 

بی شک راه دمشقم از راه کربوبلاست 

روضه هاتون یعنی بهشت رو دلامون زینب نوشت 

( یا لثارالت الحسین یا لثارالت الحسین)

 

سوریه شام بلا کاظمین یا سامرا

کل ارض کربلا یا لثارات الحسین 

این شهیدای جوون پیکرای غرق خون 

ذکر رو سربندشون یا لثارات الحسین 

( یا لثارالت الحسین یا لثارالت الحسین) 

 

 دانلود سبک

حاجــَے بازدید : 270 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

قسم به شهامت زینب کبری

به قیامت زینب کبری

سینه میزنم من برا حسین

به نیابت زینب کبری

همچو تیغ شمشیر کلام زینب

ریشه کن کرده عدو را قیام زینب

لرزه بر کاخ یزید دوام زینب

دوام زینب بی قرین

قیام زینب رکن دین

سلام زینب چون امیر المومنین

خواهر ثارالله سلام الله

بنت الحیدر زینب سلام الله

***************************************

قسم به اسارت زینب کبری

به شهامت زینب کبری

سر میدم پای اربابم فقط

به علامت زینب کبری

داره بر نوکر سلطه نظام زینب

تحت فرمان حسین امام زینب

عاشقم عاشق و مست و غلام زینب

غلام زینب دخت من

امام زینب بی کفن

نظام زینب سر به دار و لطمه زن

خواهر ثارالله سلام الله

بنت الحیدر زینب سلام الله

***************************************

قسم به نجابت زینب کبری

به صداقت زینب کبری

حیدری شدیم خوف دشمنیم

به صلابت زینب کبری

سند قلبم خورده به نام زینب

من شدم هر دم اسیر سلام اسیر زینب

ای دل دیوونه بشنو کلام زینب

کلام زینب چون عسل

سلام زینب بی بدل

به نام زینب پر میگیرم روی تل

خواهر ثارالله سلام الله

بنت الحیدر زینب سلام الله

 دانلود سبک

حاجــَے بازدید : 36 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

شرح پرسش: 
امروزه احادیث بسیاری در مورد آخرالزمان و ایران شنیده می‌شود که جای تأمل دارد، خواستم ببینم، سندیت دارد؟ مثلا در مورد ظهور امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، وقوع زلزله در تهران و ... لطفا آنهایی که سند دارند را ذکر بفرمایید. 

پاسخ: 
ابتدا باید بدانیم که نزدیک بودن ظهور امری است که همه باید نسبت به آن امیدوار باشند؛ چنان که در دعاهای مربوط به حضرت ولی عصر (عج) آمده است: «انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا؛ دشمنان ظهور فرج را دور می بینند ولی ما (شیعیان) آن را نزدیک می‌بینیم» و نیز در روایتی سفارش شده است که هر صبح و شام منتظر ظهور آن حضرت باشید. بنابراین همه امیدواریم که روزی شاهد ظهور حضرت مهدی (عج) باشیم. اما با این حال هیچ کس نمی‌تواند به طور دقیق از زمان ظهور حضرت سخن بگوید. زیرا غیر از خداوند هیچ کس نسبت به آن آگاهی ندارد. آنچه در برخی از روایات درباره زمان ظهور امام زمان (عج) آمده است، نشانه‌ها و علائمی است که بر اساس آنها برخی از علما و صاحب نظران اظهار نظرهایی نسبت به نزدیک بودن و یا نزدیک نبودن زمان ظهور کرده‌اند. بعضی از این بشارت‌ها می‌تواند شاهد و قرینه‌ای بر نزدیک بودن ظهور و ایجاد امید در دل‌ها باشد. اما با این حال به طور قاطع نمی‌توان گفت که آیا امام عصر (عج) در این نزدیکی‌ها ظهور خواهد کرد یا خیر. و موضوع مورد سوال نیز چنین است و نمی‌توان رابطه‌ای بین آن و ظهور برقرار کرد. 
ظهور امام زمان (عج) به اراده الهی بستگی دارد که در صورت فراهم بودن شرایط، به دستور خداوند تحقق می‌یابد. بنابراین، تاریخ آن را فقط خداوند می‌داند و هیچ کس نمی‌تواند تاریخ دقیق آن را پیش‌بینی کند. در روایات بیان شده که هر کس وقتی را برای ظهور مشخص کند، دروغگوست. 
مهزم اسدی از امام صادق (ع) پرسید: فدایت شوم! ظهور قائم آل محمد (ص) و تشکیل دولت حق که در انتظارش هستید، طول کشید؛ این امر کی تحقق خواهد یافت؟ حضرت فرمودند: «تعیین کنندگان وقت ظهور دروغگویند؛ عجله کنندگان هلاک می‌شوند و کسانی که تسلیم هستند، نجات می‌یابند.» (بحارالانوار: ج 52 ص 103) 
خود امام زمان (عج) در این باره فرموده‌اند: «ظهور فرج، به اراده خداوند متعالی بستگی دارد و کسانی که برای ظهور وقت تعیین می‌کنند، دروغگو هستند.» (کمال الدین: ج 2 ص 484) 
بنابراین،‌ هیچ کس نمی‌تواند زمان ظهور را پیش‌بینی کند. البته ما باید همیشه و در هر لحظه منتظر ظهور باشیم و از عجله، تعیین وقت و گوش سپردن به سخن کسانی که وقت مشخص می‌کنند، بپرهیزیم و همواره تسلیم امر خداوند باشیم. غیر از خداوند هیچ کس نسبت به آن آگاهی ندارد. آنچه که در برخی از روایات درباره زمان ظهور امام زمان (عج) آمده است، نشانه‌ها و علائمی است که بر اساس آنها برخی از علما و صاحب نظران اظهار نظرهایی نسبت به نزدیک بودن و یا نزدیک نبودن زمان ظهور کرده‌اند.. 
در این رابطه توجه به چند نکته بایسته است: 

یکم. عده‌اى با توجه به اوضاع و شرایط فعلى حاکم بر جهان به این باور رسیده‌‏اند که دوره‌‏اى که ما در آن زندگى مى‌‏کنیم همان دوره آخرالزمان است که در روایات به آن اشاره شده است؛ زیرا براى آخرالزمان نشانه‏‌هایى گفته شده (مانند گسترش فساد و تفسیر دین براساس هوا و هوس و...) که این نشانه‌‏ها در دوره زمانى ما به وقوع پیوسته است پس زمان کنونى آخرالزمان است و ظهور نیز در این دوران محقق مى‏‌شود. به علاوه با وجود انقلاب اسلامى ایران و زنده شدن نام و یاد امام زمان (عج)، آمادگى و اقبال مردم براى پذیرش ایشان بیشتر شده و امید به ظهور زیادتر گشته است. 

دوم. برخى از علما معتقدند: همان گونه که غیبت دو مرحله‌‏اى بود و غیبت صغرى براى ایجاد آمادگى مردم براى ورود به غیبت کبرى لازم بود، ظهور نیز ممکن است دو مرحله‌‏اى باشد و با ظهور صغرى که در انقلاب اسلامى ایران تجلى یافته است، مردم با حقیقت قیام امام زمان (عج) آشنایى بیشترى پیدا کرده‌‏اند و براى ظهور اصلى و قیام جهانى حضرت آماده مى‏‌شوند. 

سوم. حرکت عمومى کشورها و جوامع به سمت وحدت و همگرایى و به عبارت دیگر توجه به تشکیلات بین‌المللى و اتحادیه‌‏هاى منطقه‌‏اى و فاصله گرفتن از جزءگرایى، ملت‏‌ها را به این نتیجه رسانده که براى آینده‏‌اى بهتر، باید مرزها را به حداقل رساند و جهان را دهکده‌‏اى کوچک دانست. این رویداد، آمادگى مردم براى براى پذیرش یک حاکمیت فراگیر، بیشتر کرده است. البته استکبار جهانى تئورى دهکده جهانى را در جهت حفظ منافع خود و تک قطبى شدن جهان پى‌‏گیرى مى‌‏کند اما چه بسا اراده الهى به دست دشمنان خدا نیز انجام گیرد. 

چهارم. اجحاف و تجاوز بیش از حد و روز افزون دولت‏‌هاى استکبارى به کشورهاى فقیر به شکل‏‌هاى گوناگون از یک سو و لجام گسیختگى فرهنگى و فکرى و علمى؛ مانند بحران هویت، بحران مشروعیت، بحران مدنیت از سوى دیگر، باعث هرج و مرج در زندگى بشر شده است. این گونه مسائل و مباحث این واقعیت را اثبات مى‌‏کند که آینده روشن فقط در سایه حاکمیت فردى آسمانى است که احتمالاً ظهورش نزدیک است. 

پنجم. در بعضی از روایات منقول از اهل‌بیت علیهم السلام، ادعای تعیین وقت ظهور برابر با کذب خوانده شده و شیعیان مأمور به تکذیب این مدعیان گردیده‌اند؛ چنان که در توقیع مبارک امام زمان (عج) به اسحاق بن یعقوب آمده است: «... و اما ظهور الفرج فإنه إلی الله تعالی ذکره و کذب الوقّاتون؛ و اما آشکار شدن فرج وابسته به اراده حق تعالی است و وقت‌گزاران دروغ‌گویانی بیش نیستند.» 

البته نهی از توقیت نباید منجر به این شود که شیعیان و منتظران، امر ظهور را پدیده‌ای دور از دسترس و مستقل از اراده خویش، که در آینده‌ای محتمل و نامعلوم به وقوع خواهد پیوست، بیانگارند. بلکه باید با حفظ روحیه نشاط و امید، همواره ظهور را در چند قدمی خویش ببینند و این همان چیزی است که در برخی مجامع روایی و پاره‌ای از متون دینی بدان تصریح شده است چنان که در دعای عهد آمده است: «... اللهم اکشف هذه الغمة عن هذه الامة بحضوره و عجل لنا ظهوره انهم یرونه بعیدا و نریه قریبا؛ پروردگارا! با حضور ولی و دوست خود اندوه را از دل‌های این امت بزدای و در ظهور وی شتاب کن (هرچند) دیگران ظهور حضرتش را دور می‌انگارند ولی ما آن را نزدیک می‌بینیم.» 
به عنوان نمونه درباره پادشاه عربستان به نام ملک عبد الله گفتنی است: 
امام صادق (ع) در روایتی می‌فرمایند: «هر کس مرگ عبدالله را برای من تضمین کند، من ظهور قائم را برای او ضمانت می کنم... .» (بحارالانوار: ج 52 ص 210) 
آقای کورانی درباره این روایت و مسائل مشابه آن به تفصیل بحث کرده است، (عصر ظهور، ص 292) اما تطبیق «عبدالله» در این روایت به ملک عبدالله، پادشاه عربستان، هر چند احتمال دارد. اما قطعی نیست، چه بسا صد سال دیگر پادشاهی از خاندان آل سعود به نام عبدالله در آن سرزمین به مسند قدرت بنشیند و منظور از این روایت، او باشد. 
اندیشه مهدویت دچار آسیب‌هایی شده است. مسئله تطبیق یکی از این آسیب‌ها به‌شمار می‌رود که برخی با خواندن یا شنیدن چند روایت در علائم ظهور، آنها را بر افراد یا حوادثی خاص تطبیق می‌دهند. این گونه تطبیق‌ها پی‌آمدهای نامطلوبی دارد که به آن اشاره می‌شود: 

ـ تعیین وقت و استعجال (عجله کردن و صبر و تحمل نکردن)؛ 
ـ نومیدی و یأس بر اثر واقع نشدن ظهور؛ 
ـ به دلیل احتمال تحقق نیافتن تطبیق‌های مطرح شده، افرادی به اصل ظهور بی‌اعتقاد می‌شوند و یا در اصل روایات به شک می‌افتند. 

خلاصه آن که: 
1. تعیین زمان ظهور صحیح نبوده و هیچ کس به جز خداوند از آن آگاه نیست و اظهار نظرهایی که در این خصوص بیان می‌شود همگی به صورت احتمالی و بدون قطعیت است. 
2. علائم ظهور امام عصر (عج) طبق مضمون برخی روایات به دو دسته تفسیرپذیر و تغییرناپذیر و به تعبیر دیگری حتمی و غیرحتمی تقسیم می‌شوند؛ چه بسا برخی از علائم ظهور جزء علائم تغییرپذیر باشند. 
3. تطبیق ویژگی‌هایی که در روایات برای حوادث و افراد خاصی بیان شده بر افراد حاضر به صورت احتمالی است و نمی‌توان به طور قطع و یقین ادعا کرد که این فرد دقیقا همان فردی است که در روایت بدان اشاره شده است. 
4. تنها یکی دو نشانه محدود فاصله زمانی تحقق نشانه تا زمان ظهور را بیان می‎‌کنند؛ لذا با تحقق برخی از علائم ظهور نمی‌توان به صورت عجولانه ادعا کرد تا چند صباح دیگر ظهور تحقق پیدا خواهد کرد. 
5. بهتر است به جای گمانه و دنبال نمودن فرضیه‌های زمان ظهور امام عصر (عج) -که معمولا ثمره چندانی هم ندارند- وظیفه خود را نسبت به حضرت مهدی (عج) در زمان غیبت تشخیص داده و در تحقق این وظیفه حداکثر تلاش خود را انجام دهیم. وظیفه ما انتظار فرج است. 
این انتظار جز با آمادگی و فراهم نمودن شرایط ظهور تحقق نمی‌یابد بنابراین تا جایی که مقدور است،‌ لازم است خود، خانواده و در نهایت جامعه را آماده پذیرایی حضرت مهدی (عج) نمود که اگر این امر محقق شود و سربازی واقعی برای آن حضرت باشیم حتی اگر مرگ -که اگر زمان ظهور هم تشخیص داده شود، زمان مرگ قطعا قابل تشخیص نیست- بین ما و زمان ظهور فاصله اندازد، خداوند به ما برای ادراک آن زمان و حیات دوباره خواهد بخشید. ان‌شاءالله که همگی از یاوران حضرت مهدی (عج) باشیم. 

درباره زلزله 
از نگاه روایات و احادیث مربوط به قبل از ظهور به طور خاص نمی‌توان مطلبی ارائه کرد (هر چند وقوع زلزله‌های فراوان از نشانه‌های پیش از ظهور است). اما به طور کلی باید دانست که افزایش مفاسد اخلاقی و گسترش زنا در جامعه در وقوع زلزله اثرگذار است و امر به معروف و نهی از منکر و استغفار از گناهان و دعا به درگاه خداوند در پیشگیری از وقوع زلزله موثر می‌باشد. در همین راستا چند روایت از ائمه اطهار (ع) در مورد علت وقوع زلزله و نحوه پیشگیری از وقوع آن در ذیل آورده شده است: 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هرگاه دعا اندک شود، بلا نازل گردد.» (مستدرک الوسائل: ج 5 ص 179 ح 5616) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «در امت من زلزله‌ای رخ می‌دهد که در آن ده هزار، بیست هزار، سی هزار نفر نابود می‌شوند. (خداوند) آن را برای پرهیزکاران پند، برای مومنان رحمت، و برای کافران عذاب قرار می‌دهد.» (کنز العمال: ج 41 ص 567 ح 39615) 

امام صادق (ع) فرمودند: « ای مفضل! بیندیش ... اگر کسی گفت: چرا این زمین می‌لرزد؟ (در پاسخ) به او گفته شود: زلزله و مانند آن، پند و هشدارهایی است که مردم را تهدید می‌کند تا رعایت کنند و از گناهان دست بردارند.» (میزان الحکمه: ج 1 ص 59) 

رسول خدا (ص) فرمودند: « از غرق شدن و مسخ و زلزله چاره‌ای نیست! عرض کردند: ای رسول خدا! آیا در این امت؟ حضرت فرمودند: آری، هنگامی که زنان خوانندگی کنند، و زنا را حلال شمارند، و ربا خورند، و شکار در حرم را حلال گردانند، و لباس ابریشم پوشند، و مردان به مردان و زنان به زنان بسنده کنند (همجنس بازی کنند).» (مستدرک الوسائل: ج 6 ص 188 ح 6737) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هر گاه امت من ربا خورند، زلزله و ماه گرفتی رُخ دهد.» (کنز العمال: ج 14 ص 280 ح 38731) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هر گاه امت من ربا خورند، زلزله و ماه گرفتی رُخ دهد.» (کنز العمال: ج 14 ص 280 ح 38731) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هرگاه پنج چیز در میان شما فاش شود، پنج چیز به شما راه یابد: ...هر گاه زنا در میان شما فاش شود، زلزله رخ دهد.» (وسائل الشیعه (آل البیت): ج 9 ص 26 ح 11431) 

امام باقر (ع) فرمودند: «در نامه‌ رسول خدا یافتم: هرگاه پس از من زنا فاش شود، مرگ ناگهانی بسیار گردد.» (من لایحضره الفقیه: ج 1 ص 524 ح 1488) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هر گاه بنده پنهانی گناه کند، جز گنهکار را آسیب نرساند. و هرگاه آشکارا آن را انجام دهد و مورد نکوهش قرار نگیرد، همه را آسیب رساند.» (وسائل الشیعه (آل البیت): ج 9 ص 31 ح 11448) 

امام علی (ع) فرمودند: «ای مردم! همانا خداوند عزوجل عوام را به سبب گناه خواص کیفر نکند اگر خواص بدون این که عوامل بداند در پنهانی کار منکر انجام دهد. اگر خواص آشکارا مرتکب منکر شود و عوام آن را تغییر ندهد، هر دو گروه از ناحیه‌ خداوند عزوجل سزاوار کیفر می‌گردند.» (میزان الحکمه: ج 1 ص 763) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هرگاه مردم منکر را ببینند ولی آن را تغییر ندهند، نزدیک است که خداوند کیفرش را فراگیرشان کند.» (کنز العمال: ج 3 ص 70 ح 5535) 

چه باید کرد؟ 
رسول خدا (ص) فرمودند: «از قرائت زلزال ملول نشوید؛ زیرا کسی که در مستحباتش آن را قرائت نماید، خداوند عزوجل هرگز زلزله‌ای بدو نرساند و با آن و با صاعقه و آفتی از آفات دنیا نمیرد تا این که بمیرد.» (بحار الانوار: ج 56 ص 356) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هر که سه مرتبه بگوید: « به نام خداوند بخشنده مهربان، هیچ نیرو و قدرتی جز با خدای والا و بلند مرتبه نیست»، خداوند متعال او را از نود و نه بلا کفایت کند که آسان‌ترین آن خفگی است.» (الکافی: ج 2 ص 276 ح 31) 

امام علی (ع) فرمودند: «طوفان‌های بلا را با دعا دفع کنید؛ کسی که به بلای سخت گرفتار شده از تندرستی که از بلا در امان نمی‌باشد به دعا نیازمندتر نیست.» (الدعوات: ص 21 ح 21) 

امام صادق (ع): هر کس از بلایی که به او می‌رسد بترسد و درباره آن به دعا برخیزد خداوند هرگز آن بلا را بدو نشان ندهد.» (الدعوات: ص 21 ح 22) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «هر آینه بلا به بنده نزدیک می‌گردد، آن گاه بنده از خدا عافیت می‌خواهد و خدا را یاد می‌کند و عافیت را حفظ می‌کند. و دعا و بلا تا روز رستاخیز با هم توافق دارند.» (کنز العمال: ج 2 ص 76 ح 3208) 

رسول خدا (ص) فرمودند: «بلا همانند قندیل‌ها بین آسمان و زمین آویزان است، هرگاه بنده عافیت را از پروردگارش بخواهد، خدای متعال بلا را از او برگرداند، در حالی که برای او قطعی شده باشد.» (کنز العمال: ج 7 ص 825 ح 21560) 

امام زین العابدین (ع) فرمودند: «دعا بلای نازل شده و نازل نشده را دفع می‌کند.» (الکافی: ج 2 ص 472 ح 2) 

امام کاظم (ع) فرمودند: «بر شما باد دعا کردن؛ چرا که دعا برای خدا و درخواست از خدا، بلا را برگرداند در حالی که تقدیر و قضا شده باشد و جز امضای آن باقی نمانده باشد. پس هرگاه از خداوند عزوجل دعا و درخواست شد، بی درنگ بلا را برگرداند.» (الکافی: ج 2 ص 472 ح 3) 

امام صادق (ع) فرمودند: «هر که از بلایی که به او می‌رسد بترسد و درباره آن به دعا پیشی بگیرد، خداوند عزوجل هرگز آن بلا را بدو نشان ندهد.» (ثواب الاعمال: ص 153) 

امام زین العابدین (ع) فرمودند: «دعا پس از نزول بلا سودی ندارد.» (الکافی: ج 4 ص 88 ح 7) 

علی بن مهزیار گوید: به امام باقر (ع) نامه نوشتم و از وقوع زلزله زیاد در اهواز به او شکوه نمودم و عرض کردم: آیا به نظر شما از آن جا کوچ کنم؟ حضرت در پاسخ نوشتند: «از آن جا کوچ نکنید بلکه چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه را روزه بگیرید و غسل کنید و لباس‌هایتان را پاکیزه نمایید و روز جمعه بیرون بیایید و خداوند را بخوانید که آن را از شما برطرف نماید. علی بن مهزیرا گوید: چنین کردیم تا این که زلزله آرام گرفت.» (میزان الحکمه: ج 2 ص 871) 

با توجه به این توضیحات، باید بگوییم که تطبیق آنچه در علائم ظهور آمده، بر اشخاص، کار دشواری است؛ خصوصا اگر به صورت قطعی و خبری نباشد و به صورت احتمال باشد. 

برای مطالعه بیشتر ر.ک: مهدویت (پس از ظهور)، رحیم کارگر.

منبع:حرف اخر 

حاجــَے بازدید : 284 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

آری حکومت تشکیل می‌دهند. هنگام ظهور، حضرت مهدی علیه السلام پشت به کعبه می‌دهند و می‌فرمایند: 
«ای مردم، هر کس می‌خواهد آدم و نوح و فرزندانش ابراهیم و اسماعیل، موسی، یوشع و عیسی علیهم السلام را ببیند، منم. هرکس می‌خواهد حضرت محمد صلّی الله علیه و آله و علی علیه السلام نظر کند، به من نگاه کند. هر که می‌خواهد به حسن و حسین علیهما السلام و فرزندان حسین علیهم السلام نظر کند مرا نظاره کند. پس اجابت کنید مرا و من امروز شما را به آنچه تا کنون هشدار ندادند، هشدار می‌دهم.» 
یاران امام مهدی علیه السلام، 313 نفرند که از نقاط مختلف جهان گرد حضرت جمع می‌شوند و در مکه با آن حضرت بیعت می‌کنند. خداوند قلوبشان را به هم الفت داده و از احدی ترس و وحشت ندارند. مرادنی هستند که قلوبشان محکم است و شک و تردید در کارشان که الهی است ندارند. شعارشان «یا لثارت الحسین» یعنی: انتقام گیرندگان خون حسین علیه السلام است. 
در هنگام ظهور حضرت مهدی علیه السلام، ندای از آسمان شنیده می‌شود که «ایها الناس ان الله قطع عنکم مده الجبارین و ولی الامر خیر امته محمد صلی الله علیه و آله فالحقوا بمکه؛ ای مردم عالم خداوند حکومت و ریاست ستمگران و جباران را به پایان رساند و و لایت و سروری بهترین اشخاص است و محمد صلی الله علیه و آله را برای شما قرار داد به مکه هجوم آورید و به یاران حضرت مهدی علیه السلام ملحق شوید. 

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام

منبع:حرف اخر 

حاجــَے بازدید : 73 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

1- این مسلّم است خداوند نگهبان و حافظ امام زمان (عج) است و خداوند منتظر دعای ما برای حفظ ایشان نیست بلکه این نوعی کمال برای دعا کننده است یعنی دعا کننده می‌گوید من هم طالب حفظ امام زمانم هستم و در برکات صحت حضرت سهیم خواهد بود. مثل جریان پیرزنی که برای خرید یوسف آمده بود که نامش در زمره‌ی خریداران یوسف باشد. 
و نیز نکته دیگر این که دعای ما برای سلامتی حضرت مهدی (عج)، مقدمه است برای ظهور ایشان چرا که یکی از شؤون سلامتی آن حضرت، سلامتی از غم‌هاست که بزرگ‌ترین غم ایشان ظهور آن حضرت است. پس دعا برای ایشان، ظهور را تعجیل می‌نماید و برکات ظهور عاید دعا کننده هم می‌شود. پس دعا کننده در سلامتی ایشان (که اعم از سلامتی جسمی است) مؤثر است. 
همچنین امام زمان (عج) فرموده‌اند: «برای فرج دعا کنید که فرج شما هم در همین است.» 
پس دعا برای فرج و سلامتی امام زمان (عج) هم برای ما نفع دارد و هم برای آن حضرت. 

2- به علت گستردگی شؤون ولایت کلیه الاهیه حضرت و اثراتی که نابسامانی‌ها در دنیا در روح حضرت گذارد. دعای ما برای ایشان در رفع آنها و آسودگی خاطر حضرت، دخیل است. اگر طالب مباحث گسترده در این باب هستید به کتاب ارزشمند «مکیال المکارم» تألیف آیت الله موسوی اصفهانی (ره) مراجعه کنید که در این کتاب آثار متعدد برای دعا جهت حضرت ولی عصر (عج) گردآوری شده است.

 

منبع:حرف اخر 

حاجــَے بازدید : 53 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

 قبر حضرت عباس

 

روی مضجع مطهر حضرت ابوالفضل(ع) صندوقی چوبی و خاتم‌کاری قرار داده شده که آیات قرآن و ابیاتی شعر بر آن نقش بسته است.

روی مضجع مطهر حضرت ابوالفضل(ع) صندوقی چوبی و خاتم‌کاری قرار داده شده که آیات قرآن و ابیاتی شعر بر آن نقش بسته است.

 بر روی مضجع مطهر و مبارک فرزند با کرامت امیرمومنان، حضرت ابوالفضل العباس (ع) صندوقی چوبی و خاتم کاری  قرار داده شده که دارای طول 3 متر، عرض 2.20 و ارتفاع 2 متر است.

درون این صندوق، صندوق چوبی میناکاری شده ی دیگری قرار دارد که با نقوش هندی مزین شده و به این آیه منور قرآن کریم مزین گردیده است:

«هَل أَتَى عَلَى الإِنسَانِ حِینٌ مِنَ الدَهرِ لَم یَکُن شَیئًا مَذکُورًا» یعنی «آیا زمانى طولانى بر انسان گذشت که چیز قابل ذکرى نبود» (سورة الإنسان - آیة 1)

زیر این صندوق چوبی، اتاقک مقبره ای قرار دارد که پیکر پاک حضرت ابوالفضل العباس (ع) در آن آرمیده است؛ در اینجا قطعه ای از سنگ مرمر مستطیلی شکل دیده می شود که  بر این مقبره شریف و در طول  بقعه حرم قرار گرفته و بر روی آن ابیات زیر نقش بسته است:

طاولی قبة السماء اعتلاء           واکسفى الشمس رفعة واجتلاء
در بلندی از گنبد آسمان فراتر برو و بلندی و شکوه آسمان را بپوشان.

انت للخلد صخرة اثبتتها           قوة الحق فی الحیاة بناء
تو برای جاودانگی، صخره ای هستی که نیروی حق در زندگی ساختار آن را ثابت نگه داشته است.

فیک کنز الإیمان طلسُمه          الله فضاعت فیه القرون هباء
گنج ایمان در توست که طلسمش خداوند است و قرن ها بر آن گذشته است.

هو رمز البقاء فی فلک لم            یحو الا ما سوف یلقى الفناء
او رمز ماندگاری فلک است و اگر او نبود قطعا فلک نابود می شد.

بطل الطـف فیک والطف افق        جاوز الافق أنجماً وسمآء
قهرمان طف در توست و طف افقی است که از افق ستارگان و آسمان فراتر رفت.

ها هنا قد ثوى أبا الفضل دُنیاً        تـسحر الروح روعة وصفاء
آری در اینجا ابوالفضل العباس مسکن گزیده است دنیایی که روح را در شکوه و آرامش مجذوب خود می کند.

ها هنا مشرق العقـیدة زهوُ        بشـعاع غطى الوجــود سـنـاءُ
اینجا محل طلوع عقیده است و دارای پرتوی است که وجود را سرشار از نور می کند.

هاهنا جسمـه الموزع مکنوزُ        علیه ظل الالهُ أفاء
در اینجا پیکر پاره پاره ی حضرت ابوالفضل(ع) نهفته است و بر آن سایه خداوند برگشته است.

والیدان المقطوعتان تشیران        لمعنى أعیى الحروف أداءُ
و دو دوست قطع شده که به مفهومی اشاره می کند که حروف از ادای آن ناتوانند.

أیها الصخرة العظیمة باهی        بعلاه الأملاک والأنبیاء
ای صخره عظیمی که فرشتگان و انبیا به واسطه بزرگی اش به خود می بالند.

رفع الله للحکیم مقامــــــــــــاً        دونه یخـــــــشع الزمان أحتــذاء
خداوند مقام حکیم را بالا برد که در مقابلش روزگار سر فرود می آورد.

ایة الله ما تحداه باغ        بقواه الا تـلاشى عیاء
نشانه ی خداوند که هیچ ستگری با نیروهایش نتوانست در برابر او مقاومت کند.

أشاء أن یسبق الحیاة بمعنى        عنه أعــــنی تفکـیرها أیــــــحاء
با آوردن معنایی در باره او، می خواهم از اندیشه و اشارات  زندگی  پیشی بگیرد.

بعد ما أنشأ الضریح نشیداً        أسکر الفن روعة وبهـــاء
پس از آنکه ضریح حضرت ابوالفضل سرودی را ایجاد کرد که عظمت و شکوه و جلال هنر را مست کرد.

أرسل الآیة التی رفعتها        قدرة الحق فی الخلود لواء
نشانه ای را فرستاد که قدرت حق در جاودانگی پرچم آن را برافراشت.

صخرة ابدعتها فکرة الفن        فلاحت قصـیدة غراء
صخره ای که ایده فن آن را ابداع کرد و قصیده ای غرور انگیز را نمایان کرد.

وعلیها رف مجـــد أبی الفضل        فتزداد شــــــــــــــــــوکة وعلاء
در این قصیده بزرگواری ابوالفضل عباس(ع) ذکر شده و باعث  افزایش شوکت و عظمت آن شده است.

صان فیها للجعفریة شأنا        قد اغاض الحـساد والاعداء
در آن شان و منزلت شیعه جعفری حفظ شده است که حسودان و دشمنان را به خشم واداشته است.

بارک الله فی عزیمة ابـراهیم        أذا حاکت القضاء مضاء
اراده ابراهیم مبارک باشد چه آنکه قضا و قدر در محکمی از آن تقلید کرد.

صارع الحادثات تلاشت        دونه وازدها بها کبریاء
با حوادث قضا و قدر درگیر شد و درمقابلش متلاشی شدند و کبریا به واسطه آن اراده به خود بالید

منبع:rozenews.com

منبع :بیتوته 

حاجــَے بازدید : 141 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

«توبه» در لغت به معناى رجوع است و خداوند همه مؤمنان را دستور به توبه مى دهد

  

از كجا متوجه شويم كه خدا توبه ما را قبول كرده است؟ آيا مي شود در اثر زياد توبه كردن و توبه شكستن خدا ديگر توبه انسان را قبول نكند؟


نقش توبه در بازگشايي در سعادت و قرار گرفتن در مسير حق و اصلاح عملكردهاي غلط گذشته و گشودن دريچه اميد به روي انسان بسيار اساسي است. بسيار مي شود كه از انسان در طول زندگي و به ويژه در آغاز تربيت و اصلاح نفس، لغزش هايي سر مي زند، اگر درهاي بازگشت به روي او بسته شود مأيوس مي گردد و براي هميشه از راه مي ماند و لذا در مكتب تربيتي اسلام، توبه به عنوان يك اصل تربيتي با اهميت زياد مطرح است و اسلام از تمام گنهكاران دعوت مي كند كه براي اصلاح خويش و جبران گذشته از اين در وارد شوند.حضرت سجاد(ع) در مناجات تايبين از مناجات هاي پانزده گانه (خمسه عشر) كه در مفاتيح الجنان مرحوم شيخ عباس قمي نيز آمده است به پيشگاه خداوند چنين عرضه مي دارد:


خدايا! تو كسي هستي كه دري به سوي عفوت بر روي بندگانت گشوده اي و نامش را توبه گذاشته اي و فرموده اي؛ بازگرديد به سوي خدا و توبه خالص كنيد. اكنون عذر كساني كه از ورود به اين در بعد از گشايش آن غافل شوند چيست؟


در روايات به قدري بر مسأله توبه تأكيد شده كه در حديثي از حضرت امام باقر(ع) مي خوانيم: «ان الله تعالي اشد فرحا بتوبه عبده من رجل اضل راحلته و زاده في ليله ظلما فوجدها؛ خداوند از توبه بنده اش بيش از كسي كه مركب و توشه خود را در بيابان در يك شب تاريك گم كرده و سپس آن را مي يابد، شاد مي گردد». (تفسير نمونه، ج 24، ص 295).


و باز در روايتي ديگر از آن حضرت آمده است: «التائب من الذنب كمن لاذنب له والمقيم علي الذنب و هو مستغفر منه كالمستهزء؛ كسي كه از گناه توبه كند، همچون كسي است كه اصلا گناه نكرده است و كسي كه به گناه خود ادامه دهد در حالي كه استغفار مي كند مانند كسي است كه مسخره مي كند» (همان، ص 296).


حقيقت توبه همان پشيماني و ندامت از گناه است كه لازمه آن تصميم بر ترك گناه در آينده است و اگر گناه گذشته كاري بوده كه قابل جبران است بايد در صدد جبران برآيد و به اين ترتيب اركان توبه را مي توان در چهار چيز خلاصه كرد:


1. ندامت، 2. تصميم بر ترك در آينده، 3. جبران گذشته، 4. استغفار و طلب بخشش و مغفرت از خداوند.


پس توبه تنها استغفار يا پشيماني از گذشته و حتي تصميم به ترك در آينده نيست، بلكه علاوه بر همه اينها بايد شخص گنهكار در مقام جبران برآيد و فسادي را كه مرتكب شده جبران نمايد. اين صحيح نيست كه مثلا در جلوي ديگران فردي را به دروغ و حيله متهم كنيم و بعد در خانه خلوت استغفار نمايد. پس بايد حقوقي از خداوند مثل نماز و روزه و عبادات و تكاليفي را كه ضايع و ترك كرده و نيز حقوقي از مردم را كه تباه ساخته جبران نمايد و آنها را تدارك كند و حقوق مردم را به آنها برگرداند و در صورت امكان و دسترسي از آنها رضايت و حلاليت بطلبد.


«توبه» در لغت به معناى رجوع است و خداوند همه مؤمنان را دستور به توبه مى دهد: «و توبوا الى الله جميعاً ايّها المؤمنون لعلّكم تُفلِحون؛ اى مؤمنان همگى به سوى خدا رجوع كنيد تا رستگار شويد» (نور(24)، آيه 311.)


و گاهى رجوع از معصيت به اطاعت است؛ يعنى، انسان تبه كار از معصيت خود دست بردارد. گاهى توبه به معناى پرهيز از «ترك مستحب و اولى» است يعنى، اگر بعضى از امور مستحب (مانند نماز شب و صدقه اول ماه) را ترك كرده باشد، از آن توبه كند. پس توبه افراد عامى به اين است كه مستحب را بشناسند و انجام بدهند و حرام و مكروه را بشناسند و انجام ندهند. نسبت به گذشته جداً پشيمان باشند و آن را جبران كنند و نسبت به آينده هم عزم قطعى بر ترك خلاف داشته باشند. البته ترسيم و جبران گذشته كار آسانى نيست؛ بلكه حقوق فراوانى دارد كه بايد همه آنها جبران شود؛ از جمله:

 

1. حق الله؛ آنچه از واجبات و وظايف الهى بر عهده دارد، اعاده نمايد.

2. حق النفس؛ امام سجاد(ع) در رساله حقوق مى فرمايد: حق نفست اين است كه آن را در طاعت خدا به كار برى.

3. حق الناس؛ آنچه از حقوق مردم ضايع نموده، بايد جبران و ترميم كند.


«توبه» كميت و كيفيتى دارد، كميت توبه آن است كه قرآن كريم به همه مؤمنان دستور آن را مى دهد: «توبوا الى الله جميعاً ايّها المؤمنون»


(همان، آيه 31.) و كيفيتش هم عبارت از «نَصوح»؛ يعنى، خالص بودن است كه در اين زمينه قرآن مى فرمايد: «يا ايّها الذين آمنوا توبوا الى الله توبةً نصوحاً» (تحريم(66)، آيه 88.) اگر توبه همه جانبه صورت  گرفت و انسان از همه گناهان و خلاف ها توبه كند و خالص شود، آن گاه لغزش هاى گذشته بخشوده مى شود و انسان توبه كننده به منزله بى گناه است. پيامبر اكرم(ص) فرمود: «التائب من الذّنب كَمن لاذَنب له»

(مجلسى، محمدباقر، بحارالانوار، ج 6، ص 21

 توبه کردن,راه های توبه,غسل توبه

حقيقت توبه همان پشيماني و ندامت از گناه است

  
شرايط پذيرش توبه:
1. گناه را از روي جهالت و ناداني و طغيان غرايز و تسلط هوس هاي سركش و چيره شدن آنها بر  نيروي عقل و ايمان انجام داده باشد نه از روي انكار حكم خداوند و عناد و دشمني، چون چنين گناهي حكايت از كفر انسان مي كند و توبه از آن قبول نيست مگر اين كه از اين حالت بازگردد و دست از عناد و انكار بشويد.


2. هنوز چندان زماني از گناه نگذشته توبه كند و زود پشيمان شود و به سوي خدا بازگردد، زيرا توبه  كامل آن است كه آثار و رسوبات گناه به كلي از روح و جان انسان شسته شود و كمترين اثري از آن در دل باقي نماند و اين در صورتي است كه در فاصله نزديكي قبل از ريشه دواندن گناه در دل، انسان پشيمان گردد، در غير اين صورت غالبا اثرات گناه در زواياي قلب و جان انسان باقي مي ماند، پس توبه كامل آن است كه زود انجام پذيرد.امير مؤمنان(ع) در حكمت 417 از نهج البلاغه (ترجمه محمد دشتي) در جواب كسي كه در حضور امام(ع) بدون توجه لازم گفت: «استغفرالله» فرمود: مادرت بر تو بگريد، آيا مي داني معناي استغفار چيست؟استغفار درجه والامقامان است و داراي شش معنا مي باشد.

1. پشيماني از گذشته

2. تصميم به عدم بازگشت به گناه.

3. پرداخت حقوق مردم، چنانچه خدا را پاك ديدار كني كه چيزي بر عهده تو نباشد.

4. تمام واجب هاي ضايع شده را به جا آوري .

5.گوشتي را كه از حرام بر اندامت روييده، با اندوه فراوان آب كني.

6. رنج طاعت را به تن بچشاني چنان كه شيريني گناه را به او چشانده بودي، پس آنگاه بگويي: «استغفرالله» (حكمت 417 نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتي).


علامت پذيرش توبه:
از چند طريق انسان مى تواند تا حدودى دريابد كه توبه او مورد پذيرش واقع گرديده است يا نه:
الف) احساس بهجت و آرامش خاصى كه پس از دعا و توبه به انسان دست مى دهد يا به تعبير ديگر احساس سبكى از گناهان وآلودگى ها.

 

ب ) هر قدر انسان از گناهان خود به طور جدى پشيمان شده و با تضرع و التجاى بيشترى خدا را  بخواند توبه او مقبول تر است. بنابراين ميزان انقلاب روحى انسان در حال استغفار نيز مى تواند به عنوان يك علامتى به كار آيد.

 

ج ) ميزان اعتماد به وعده هاى نيكوى الهى قابليت و عنايات الهى را افزون مى سازد. بنابر اين هر  اندازه خدا باورى و توكل و اعتماد به وعده هاى اورا در خود افزون يافتيم مى توانيم بيشتر اميد يابيم كه ما را پذيرا گشته است.

 

د ) هر قدر آثار واقعى توبه در اعمال و كنش هاى ما بيشتر هويدا گردد. يعنى رغبت كمترى به گناه و اراده و عزم راسخ ترى در اطاعت پروردگاريابيم نشان مى دهد كه توبه ما توبه واقعى ترى بود و به همين نسبت مقبول تر واقع گرديده است. امام امت (ره) مى فرمودند: اگر بعد از ماه مبارك رمضان تغييرى در حالات خود يافتيد به همان نسبت وارد ضيافت الله شده ايد ولى اگر دگرگونى در شما پديد نيامد از آن بى بهره مانديد.


-گناه شناسي/ محسن قرائتي.2-گناهان كبيره/ شهيد دستغيب.3- شهيد دستغيب، قيامت و قرآن (تفسير سوره طور).3- مقالات, استاد محمد شجاعي.4- ترجمه جامع السعادات، مرحوم نراقي.5- ترجمه الاخلاق، مرحوم شبر.6- نقطه هاي آغاز در اخلاق، مهدوي كني.

===========================
پى نوشت ها:

1. فرقان(25): آيه 70 .2. الميزان، ج 16، ص 242 .3.الميزان، سيد محمد حسين طباطبايى، ج 15، ص 242 .4. الميزان، ج 15، ص243 .5. ميزان الحكمه، محمدى رى شهرى، ج 1، ص 552 .6. الميزان، ج 15، ص 243 .7 .ميزان الحكمه، ج 1، ص 548.


دوست محترم توبه از درهاي برزگ لطف و رحمت الهي و موهبتي آسماني است . انساني مومني كه مرتكب گناه شده واجب است كه فورا توبه كند و روح تيره شده خود را با آب توبه واستغفار صيقلي دهد . توبه بعد از هر گناه واجب شرعي است و اگر گناه هزاران بار هم تكرار شود باز نه تنها توبه امر مطلوبي است بلكه واجبي شرعي و عقلي است . ممكن است انسان گنهكار از توبه كردن مكرر خسته و ملول گردد اما خداوند هر گز ازقبول توبه بنده و آمرزش او خسته نمي گردد .


بازآ بازآ هر آن كه هستي باز آ       گر كار و گبر و بت پرستي باز آ
اين درگه ما درگه نوميدي نيست       صد بار اگر توبه شكستي باز آ


منبع:porseman.org

منبع :بیتوته 

حاجــَے بازدید : 203 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

ملاک ازدواج موفق می تواند دهها و یا شاید صدها گزینه در بر داشته باشد

 

قرآن کریم و اسلام برای رسیدن به موفقیت در تمام زمینه ها توصیه هایی ارزنده ارائه کرده اند . دانستن ملاک ازدواج و انتخاب همسر در قرآن یعنی قدم اصلی برای ساخت یک زندگی مشترک موفق و پایدار.

ملاک ازدواج و انتخاب همسر آینده در اسلام و قرآن
ملاک ازدواج موفق می تواند دهها و یا شاید صدها گزینه در بر داشته باشد ولی آیا برای داشتن یک زندگی مشترک موفق و دلخواه ملاک های اصلی باید مادی باشند یا معنویات هم می تواند دخیل باشد؟ با توجّه به اهمیّتی که همسر در زندگی دارد و آثاری که بر آن مترتّب است ونقشی که هر یک از زن و مرد در آن دارند، می بایست برای انتخاب همسر ملاک ها و دستورالعمل هایی وجود داشته باشد تا افراد با توجّه به آن ملاک ها، همسر مورد نظر خود را انتخاب نمایند و سعادت دنیا و آخرت را به دست آورند.

در ازدواج، افراد دارای سلیقه های مختلفی هستند و هر شخصی برای خود ملاک هایی در نظر می گیرد، امّا از نظر قرآن کریم، و سنّت ملاک های مورد توجّه است:
توصیه ها و ملاک ازدواج در قرآن به شرح زیر است

1. اسلام و ایمان:
یکی از شرایط انتخاب همسر که در واقع شریک زندگی است، اسلام و بُعد مذهبی عقیدتی فرد می باشد. زن و مرد می بایست در این امر هم فکر و هم عقیده باشند و اگر یکی از آن ها مشرک باشد، عقد و ازدواج آن ها باطل خواهد بود.

قرآن کریم، به صراحت این مطلب را بیان می کند و می فرماید مرد مسلمان هرگز حقّ ندارد با زن مشرک ازدواج کند، همین طور از ازدواج زنان مسلمان با مردان کافر منع کرده است و این نکته را یادآوری کرده است که ازدواج مردان مسلمان با کنیزان مسلمان بهتر است از ازدواج با زنان آزاده ی مشرک و همین طور ازدواج زنان مسلمان با بردگان مسلمان بهتر از ازدواج با مردان مشرک است:«و َ لا تَنْکِحُوا الْمُشْرِکاتِ حَتَّی یُؤْمِنَّ وَ لَأَمَةٌ مُؤْمِنَةٌ خَیْرٌ مِنْ مُشْرِکَةٍ وَ لَوْ أَعْجَبَتْکُمْ وَ لا تُنْکِحُوا الْمُشْرِکِینَ حَتَّی یُؤْمِنُوا وَ لَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَیْرٌ مِنْ مُشْرِکٍ وَ لَوْ أَعْجَبَکُمْ [1]؛ با زنان مشرک ازدواج نکنید، تا این که ایمان  بیاورند و کنیز باایمان از زن مشرک بهتر است، اگرچه آن زن مشرک (از لحاظ زیبایی) مایة شگفتی شما باشد و به مردان مشرک زن ندهید تا این که ایمان بیاورند و بندة با ایمان از مرد مشرک بهتر است، اگرچه آن مرد مشرک مایة شگفتی شما باشد.»

در ادامه، حکمت حرمت ازدواج با مشرکان را بیان کرده است، می فرماید :« ... أُولَئِکَ یَدْعُونَ إِلَی النَّارِ...[2]؛ آن ها به آتش دوزخ می خوانند.» چرا که مسیر مشرک یک مسیر انحرافی است، مسیری است که به ظلمت و تباهی و جهنم ختم می شود.

در مقابل آن ها، مسیر افراد مؤمن بهشت، رحمت، مودّت و غفران است:« وَ اللَّهُ یَدْعُوا إِلَی الْجَنَّةِ وَ الْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ.»[3] در آیه ی شریفه، دعوت خداوند و مسیر او به جای دعوت و مسیر افراد مؤمن  است، به جهت این که مؤمنین همه دعوت های آن ها، بلکه تمام شئون زندگی آن ها در مسیر خداوند تبارک و تعالی است. مسیر افراد مؤمن با مسیر افراد مشرک تفاوت اساسی و فاحشی دارد، مسیر فکری عقیدتی رفتاری آن ها مختلف است، چگونه با ازدواج که یک وحدت و یگانگی لازم دارد و همراه با رحمت و مودّت است، جمع شود. بنابراین یگانگی و وحدت که در ازدواج مطرح است با اختلاف عقیده و مذهب هرگز جمع نخواهد شد، نه تنها در دین و مذهب می بایست یکی باشند، بلکه در اخلاق هم می بایست، در یک مسیر باشند و در یک جهت حرکت کنند.

به همین جهت است که در روایات تأکید شده که زن و مرد باید «هم کفو» یکدیگر باشند و هم کفو مؤمن را افراد مؤمن و با ایمان دانسته است.

از پیامبر اکرم ـ صلّی اللّه علیه و آله و سلّم ـ ، سؤال شد که کفو چیست و چه کسانی کفو یکدیگر هستند؟ فرمود:« المؤمنون بعضهم اکفاء بعض».[4]

 ازدواج موفق چه ازدواجی است,ازدواج موفق  از نظر قرآن

دانستن ملاک ازدواج در قرآن یعنی قدم اصلی برای ساخت یک زندگی مشترک موفق و پایدار


2. هم سنخ بودن در پاکدامنی:
از نظر قرآن کریم، فطرت و طبیعت پاکی که به گناهان آلوده نشده، طالب پاکی است؛ چنین فطرت وطبعی جز مجذوب پاکی نمی شوند و جز پاکی را به خود جذب نمی کند:« الْخَبِیثاتُ لِلْخَبِیثِینَ وَ الْخَبِیثُونَ لِلْخَبِیثاتِ وَ الطَّیِّباتُ لِلطَّیِّبِینَ وَ الطَّیِّبُونَ لِلطَّیِّباتِ[5]؛ زن های پلید برای مردهای پلید و مردهای پلید برای زن های پلید و زنان پاک برای مردان پاک و مردان پاک برای زنان پاکند.»

مراد از خبیث بودن که دسته ای از زنان ومردان را متّصف به آن کرده است یا طیب بودن دسته دیگر، همان جنبه های عفت و ناموسی است و لاابالی بودن نسبت به تقیدات مذهبی، اخلاقی و ناموسی است این معنای اوّلی آیه است، امّا از نظر ملاک و علت معنای وسیعی دارد که منحصر به آلودگی و پاکی جنسی نیست، بلکه هرگونه ناپاکی فکری، عملی و زبانی را شامل می شود.

3. تواضع، توبه، عبادت خداوند، اطاعت فرمان خدا:
قرآن کریم، در سوره ی تحریم، شش وصف از برای همسران خوب اشاره کرده و می فرماید:«...مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَیِّبَاتٍ وَأَبْکَارًا[6]؛ همسرانی مسلمان، مؤمن، متواضع، توبه کار، عابد، اطاعت کننده ی فرمان خدا ... .»

شخصی که می خواهد خانه و خانواده مسلمان و با ایمانی را بنا نهد، باید قبل از هر چیز همسر مسلمان و پاکدامنی را جستجو کند وگرنه بنای خانواده مسلمان و ساختار جامعه ی اسلامی مدّت ها به تأخیر می افتد و به زودی بنیان و اساس آن سست و ناپایدار و بسیار متزلزل و آسیب پذیر می گردد.

4. ایمان و عمل صالح:
« مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیاةً طَیِّبَةً[7]؛ هر کس (از مرد یا زن) کار شایسته کند و مؤمن باشد، به طور قطع او را با زندگی پاکیزه ای حیات (حقیقی) بخشیم.»

5. تقوا:
« یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ[8]؛ ای مردم! ما شما را از مرد و زن آفریدیم و شما را ملّت ملّت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسایی متقابل حاصل کنید، هر آینه گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست.»

امام صادق ـ علیه السّلام ـ ، در روایتی درباره ی همسر خوب می فرماید:هرگاه کسی از شما قصد ازدواج کرد، سزاوار است دو رکعت نماز بخواند و خدا را بخواند که همسری عفیف و امین، بادیانت و متواضع و حافظ ناموس و اسرار... نصیب وی نماید.»[9]

خلاصه آن که، دین مبین اسلام، در انتخاب همسر فوق العاده توجّه دارد و پیروان خود را به دقّت و احتیاط لازم دعوت نموده است.

 

=================================
پي نوشت ها:
[1]. بقره: 2/221.
[2]. بقره: 2/221.
[3]. بقره: 2/221.
[4]. کليني، محمّد، کافي، بي جا، آخوندي، چاپ سوم، 1367، هـ ق، ج5، ص 337.
[5]. نور: 24/26.
[6]. تحريم: 66/5.
[7]. نحل: 27/97.
[8]. حجرات: 49/13.
[9]. طوسي، محمّد، التهذيب، تهران، دارالکتب الاسلاميه، 1365 هـ . ش، ج7، ص 407، باب 35، حديث1.

منبع :بیتوته 

حاجــَے بازدید : 372 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

 

در هفت مورد، به جاى وضو و غسل بايد تيمم كرد:

1 - پيدا نكردن آب

2 - مشقت بيش از حد

3 - ترس از ضرر

4 - نياز به آب براى حفظ جان

5 - نياز به آب براى تطهير

6 - نداشتن آب مباح

7 - نداشتن وقت براى وضو يا غسل

 

,شرایط تیمم,طریقه تیمم کردن,آموزش تیمم تصویری,تیمم بدل از غسل

آموزش تیمم

,شرایط تیمم,طریقه تیمم کردن,آموزش تیمم تصویری,تیمم بدل از غسل

آموزش تصویری تیمم

,شرایط تیمم,طریقه تیمم کردن,آموزش تیمم تصویری,تیمم بدل از غسل

روش تیمم کردن

,شرایط تیمم,طریقه تیمم کردن,آموزش تیمم تصویری,تیمم بدل از غسل

 

منبع:cloob.com

منبع:بیتوته
حاجــَے بازدید : 48 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

 نماز یاد خداست
كنكوريها،بيكاره ها،مجردها، حاجتمندان همه و همه بخوانيد :
 از امام جعفر صادق (ع) روايت است كه هر كس اين نماز را در بعدازظهر پنجشنبه بخواند و در آخر نماز در حالي كه به سجده رفته است حاجت خود را از خداوند بخواهد حاجتش حتي اگر جابجا شدن كوهها هم باشد برآورده خواهد شد. در مقام و حكمت اين نماز هر چقدر بگوييم كم گفته ايم و براي درك بهتر مقام اين نماز در نزد خدواند متعال به اين روايت از امام جعفر صادق (ع) اكتفا مي كنيم كه فرموده اند: هر كس اين نماز را بخواند و چيزي از خدا نخواهد رواست كه خداوند بر او غضبناك خواهد شد.


 و اما نكاتي كه بايد در خواندن اين نماز جهت دستيابي به اجر واقعي به آن توجه كرد:


1 _ اين نماز را با حضور قلب واقعي بخوانيد.


2 _ نحوه ي خواندن اين نماز را در طول هفته تمرين كنيد تا بتوانيد بدون هيچگونه اشكالي آن را  بخوانيد.


3 _ قبل از خواندن اين نماز در بعدازظهر پنجشنبه حتماً نماز واجب ظهر و عصر را خوانده باشيد.


4 _ بهترين زمان براي خواندن اين نماز حدود يك ساعت بعد از اذان ظهر مي باشد.


5 _ برنامه روز پنجشنبه خود را طوري تنظيم كنيد كه استراحت كافي داشته باشيد و به هنگام  خواندن اين نماز هيچگونه احساس خستگي و كسالت در شما نباشد تا بتوانيد نماز را كامل و بدون هيچ اشتباهي بخوانيد.


6 _ در تعداد سوره ها دقت كنيد و از خواندن بيشتر يا كمتر سوره ها جهت احتياط خودداري كنيد.


 نحوه خواندن نماز:

 اين نماز در اصل از دو نماز دو ركعتي و اعمال بعد از نماز تشكيل شده است كه در نيت هر دو نماز بايد چنين بگوييد: دو ركعت نماز حاجت روز پنجشنبه به جا مي آورم قربتً الي الله
بهتر است بين دو نماز و همچنين بين نماز دوم و اعمال بعد از نماز فاصله نيفتد و از سخن و عمل اضافي خودداري كنيد.


نماز اول:
در ركعت اول بعد از نيت يكبار سوره ي حمد را بخوانيد و 11 مرتبه سوره ي توحيد و سپس همانند نماز هاي معمولي به ركوع و سجود برويد.
در ركعت دوم يكبار سوره ي حمد را بخوانيد و 21 مرتبه سوره ي توحيد و بعد از آن قنوت نمازهاي معمولي را بخوانيد و سپس به ركوع و سجود برويد و بعد از  سجده دوم تشهد و سلام بگوييد و نماز اول را تمام كنيد.


نماز دوم:
در ركعت اول بعد از نيت يكبار سوره ي حمد را بخوانيد و 31 مرتبه سوره ي توحيد و سپس همانند نماز قبل به ركوع و سجود برويد.
در ركعت دوم يكبار سوره ي حمد را بخوانيد و 41 مرتبه سوره ي توحيد را تلاوت كنيد و سپس قنوت بخوانيد و بعد از آن به ركوع و سجود برويد و بعد از سجده دوم تشهد و سلام بخوانيد و نماز را تمام كنيد.


 بعد از دو نماز:
 بعد از سلام نماز دوم اعمال زير را به جا آوريد:
در حالت نشسته “ 51 مرتبه” سوره توحيد را تلاوت كنيد و بعد از آن “ 51 صلوات” بفرستيد و سپس به سجده رفته و در حالت سجده صد مرتبه “يا الله ” بگوييد و بعد از آن در همان حالت سجده حاجت خود را خداوند متعال بخواهيد.


 سه چيز از خدا بخواهيد:
شما در سجده آخر هر چه دوست داريد مي توانيد از خدا بخواهيد اما بهتر آنست كه حاجات خود را به ترتيب زير از خداوند طلب كنيد و مطمئن باشيد حاجات شما برآورده خواهد شد:


اول: تعجيل در ظهور آقا امام زمان (عج) از از خداوند طلب كنيد.
(به دليل آنكه اين نماز در بعدازظهر پنجشنبه خوانده مي شود)


 دوم: دعايي در حق عزيزي و هر آنكه محتاج دعاي شماست بكنيد.
(زيرا دعاي آدم ها در حق يكديگر زودتر مستجاب مي شود)


 سوم: هرآنچه براي خود مي خواهيد از خداوند طلب كنيد ضمن اينكه يادتان باشد بهترين دعا عاقبت به خيري است.


يادمان باشد كه اين نماز نمازي مستحبي است و همانطور كه مي دانيد لازمه ي دستيابي به اجر واقعي مستحبات اداي اعمال واجب است و همچنين لازمه ي دستيابي به اجر واقعي اين نماز خواندن نماز هاي پنجگانه واجب است و بايد حتماً بر خواندن نمازهاي واجب خود پايبند باشيم. و همچنین شرط استجابت دعا تلاش خود انسان است. تا انشاء الله همه ي حاجات ما مستجاب شود و حتي اگر حاجتي از ما مستجاب نشد مطمئن باشيم كه حكمتي در آن است كه مصلحت ما را در پي دارد.
 منبع :  كتاب درمان فقر _ روح الامين كلباسي

منبع: بیتوته 

حاجــَے بازدید : 256 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

این نماز مشهور و معروف است، اکثر بزرگان مانند علاّمه مجلسی در بحار و شیخ‌طوسی و علاّمه حلّی در کتابهای خود ذکر کرده‌اند. شیخ‌طوسی(ره) از حضرت‌رسول(ع) روایت نموده‌اند:

 

هر کس در شب‌جمعه یا روزجمعه یا شب‌دوشنبه یا روز‌دوشنبه یا شب‌پنج‌شنبه یا روز پنج‌شنبه‌ چهار رکعت نماز (دو، دورکعتی) نماز بجا بیاورد، در هر رکعت (حمد) هفت مرتبه و سوره (اناّ انزلناه) را یک مرتبه قرائت کند و بعد از سلام صد‌مرتبه بگوید:

 

(اللّهُمِّ صَلِّ عَلی مُحَمِّدٍ وَ آلِ مُحَمِّد) و صد‌مرتبه (اللّهُمِّ صَلِّ عَلی جَبْرَئیلَ) بگوید: خداوند به او عطا  می‌فرماید هفتاد‌هزار قصر در بهشت که در هر قصری هفتاد‌هزار خانه باشد و در هر یک از آنها هزار اطاق باشد و در هر یک هفتاد‌هزار جاریه بهشتی .


منبع:گنجهای معنوی

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 40 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

امام جعفر صادق (ع) : عاقل ترین مردم خوش خلق ترین آنهاست

 

احادیثی گهربار از امام جعفر صادق(ع)

حدیث اول : 
قال الله تبارک و تعالی : ما تحبب إلی عبدی بأحب مما افترضت علیه.
امام جعفر صادق (ع): خداوند متعال فرموده است: بنده من با چیزی محبوبتر از انجام واجبات به من دوستی نکند.
اصول کافی ، ج 3 ، ص 129

  احادیث امام جعفر صادق(ع)

حدیث دوم :
إنما خلد أهل النار فی النار لأن نیاتهم کانت فی الدنیا أن خلدوا فیها أن یعصوا الله أبدا . و إنما خلد أهل الجنة فی الجنة لأن نیاتهم کانت فی الدنیا أن لو بقوا فیها أن یطیعوا الله أبدا ، فبالنیات خلد هؤلاء و هؤلاء . ثم تلا قوله تعالی : " قل کل یعمل علی شاکلته " قال : علی نیته .

 

امام جعفر صادق (ع) : اهل دوزخ از اینرو در دوزخ جاودان باشند که نیت داشتند اگر در دنیا جاودان باشند همیشه نافرمانی خدا کنند و اهل بهشت از اینرو در بهشت جاودان باشند که نیت داشتند اگر در دنیا باقی بمانند همیشه اطاعت خدا کنند پس این دسته و آن دسته به سبب نیت خویش جاودانی شدند ، سپس قول خدای تعالی را تلاوت نمود : بگو هرکس طبق طریقه خویش عمل می کند . فرمود : یعنی طبق نیت خویش .
اصول کافی ، ج 3 ، ص 135 - 136

 

احادیث امام جعفر صادق(ع)

 حدیث سوم :
ان الله عز و جل إذا أحب عبدا فعمل قلیلا جزاه بالقلیل الکثیر.
امام جعفر صادق (ع) : چون خدای تعالی بنده ای را دوست دارد و او عمل کوچکی انجام دهد ، خدا او را پاداش بزرگ دهد.
اصول کافی ، ج 3 ، ص 137 – 138

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

 حدیث چهارم :
تصافحوا فإنها تذهب بالسخیمة .
امام جعفر صادق (ع) : با یکدیگر مصافحه کنید ، زیرا مصافحه کینه را می برد.
اصول کافی ، ج 3 ، ص 264

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

حدیث پنجم :
العباد ثلاثة : قوم عبدوا الله عز و جل خوفا فتلک عبادة العبید و قوم عبدوا الله تبارک و تعالی طلب الثواب ، فتلک عبادة الأجراء و قوم عبدوا الله عز و جل حبا له فتلک عبادة الأحرار و هی أفضل العبادة .

امام جعفر صادق (ع) : عبادت کنندگان سه دسته اند: گروهی خدای متعال را از ترس عبادت کنند و این عبادت بردگان است، گروهی خدای متعال را به طمع ثواب عبادت کنند و این عبادت مزدوران است. دسته ای خدای متعال را برای دوستیش عبادت کنند و این عبادت آزادگان و بهترین عبادت است.
اصول کافی ، ج 3 ، ص 131

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

 حدیث ششم :
جعل الخیر کله فی بیت و جعل مفتاحه الزهد فی الدنیا .
امام جعفر صادق (ع) : همه خیر در خانه ای نهاده شده و کلیدش را زهد و بی رغبتی به دنیا قرار داده اند.
اصول کافی ، ج 3 ، ص 194

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

 حدیث هفتم :
أکمل الناس عقلا أحسنهم خلقا .
امام جعفر صادق (ع) : عاقل ترین مردم خوش خلق ترین آنهاست .
اصول کافی ، ج 1 ، ص 27

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

 حدیث هشتم :
لیس بین الایمان و الکفر الا قلة العقل قیل : و کیف ذاک یا ابن رسول الله ؟ قال : إن العبد یرفع رغبته الی مخلوق فلو أخلص نیته لله لأتاه الذی یرید فی أسرع من ذلک. 
امام جعفر صادق (ع) : میان ایمان و کفر فاصله ای جز کم عقلی نیست. عرض شد : چگونه ای پسر پیغمبر ؟... فرمود: بنده خدا در حاجت خود متوجه مخلوق می شود، در صورتی که اگر با خلوص نیت متوجه خدا شود آنچه خواهد در نزدیکتر از آن وقت به او رسد.
اصول کافی ، ج 1 ، ص 32 – 33

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

حدیث نهم :
لا تکرهوا إلی أنفسکم العبادة .
امام جعفر صادق (ع) : عبادت را به خود مکروه و ناپسند ندارید.
اصول کافی ، ج 3 ، ص 137

احادیث امام جعفر صادق(ع)

حدیث دهم :
اذا أراد الله بعبد خیرا فقهه فی الدین .
امام جعفر صادق (ع) : چون خدا خیر بنده ای خواهد، او را در دین دانشمند کند.
اصول کافی ، ج 1 ، ص 39

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

حدیث یازدهم :
قیل له - علیه السلام - ای الاعمال أفضل ؟ قال : الصلاة لوقتها و بر الوالدین و الجهاد فی سبیل الله عز و جل .
امام جعفر صادق (ع) : به امام صادق علیه السلام عرض شد. کدام اعمال بهتر است ؟

فرمود : نماز در وقت و نیکی با پدر و مادر و جهاد در راه خدای متعال .
اصول کافی ، ج 3 ، ص 231

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

 حدیث دوازدهم :
من أحب الاعمال الی الله عز و جل إدخال السرور علی المؤمن : اشباع جوعته أو تنفیس کربته أو قضاء دینه .
امام جعفر صادق (ع) : از جمله دوست داشتنی ترین اعمال نزد خدای متعال شادی رسانیدن به مؤمن است و سیر کردن او از گرسنگی ، یا رفع گرفتاری او یا پرداخت بدهیش .
اصول کافی ، ج 3 ، ص 276

 احادیث امام جعفر صادق(ع)

حدیث سیزدهم :
سئل النبی (ص ) : ما کفارة الاغتیاب قال : تستغفر الله لمن اغتبته کلما ذکرته .
امام جعفر صادق (ع) : از پیغمبر پرسیدند : کفاره غیبت چیست ؟ فرمود : برای آن کس که غیبتش کردی هر زمان به یادش افتادی از خدا طلب آمرزش کنی.
اصول کافی ، ج 4 ، ص 61
منبع : staffsbasij.sbu.ac.ir

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 42 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

امام صادق (ع): نماز شب سبب اداء شدن قرض و دين مي شود

 

فضیلت نماز شب در کلام ائمه اطهار (ع)

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله- : صلاة الّليلِ سلاحٌ علي ا لأعداءِ.
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: نماز شب سلاحي در برابر دشمنان است.
«بحار الانوار، ج87، ص161»

  حدیث,نماز شب

قال الامام الصّادق - عليه السلام - :
شرف المؤمِنِ صلاتُهُ بالّليل.
 امام صادق - عليه السلام - فرمود: شرافت مؤمن در نماز شب اوست.
«الكافي، ج3، ص 488»

حدیث,نماز شب

قال الامام الرضا - عليه السلام - :
صلاةُ الّليلِ تزيدُ في الرّزقِ.
امام رضا - عليه السلام - فرمود: نماز شب بر روزي انسان مي افزايد.
«وسائل الشيعه، ج 5، ص 272»

 حدیث,نماز شب

 قال رسول الله - صلي الله عليه و آله
- : إِنَّ العَبدَ إِذا تَخَلّي بسيّدِهِ في جُوفِ الّليلِ المُظلِمِ و ناجاهُ أَثْبَتَ اللهُ النُّورَ في قلبِهِ ... .
 رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: هرگاه بنده در دل شب تار با سَرور (خداي) خود خلوت كند و با او به راز و نياز بپردازد، خداوند نوري در دلش قرار مي دهد ... سپس به فرشتگانش مي گويد: اي فرشتگانم! به بنده ام بنگريد كه در دل شب تار كه هرزه گران به لهو سرگرمند و غافلان خفته اند، با من خلوت كرده است، گواه باشيد كه من او را آمرزيدم.

«أَمالي صدوق، ص 230»

 حدیث,نماز شب

قال الامام الصّادق - عليه السلام - :
صلاةُ اللّيلِ تَقضي الدّينَ.
امام صادق - عليه السلام - فرمود: نماز شب سبب اداء شدن قرض و دين مي شود.
«ثواب الأعمال، ص 42»

 حدیث,نماز شب

قال الامام الصّادق - عليه السلام - :
إن اللهَ عزّوجّل يقول: المال و البنون زينة الحيوة الدّنيا إِنّ الثماني رَكَعاتُ يُصَلّيها العبدُ آخِرَاللّيل زينةُ الآخرةِ.

امام صادق - عليه السلام - فرمود: خداوند متعال مي فرمايد: دارائي و فرزندان، زيور زندگي اين جهانند، هشت ركعتي كه بنده در آخر شب مي خواند، زيور آخرت است.
«بحار الانوار، ج83، ص126»

 حدیث,نماز شب

 قال الامام الصّادق - عليه السلام - :
كذب من زَعَمَ أَنَّهُ يُصلّي صلاةَ الّليلِ و هو يَجُوعُ، إِنّ صلاةَ الليلِ تُضْمِنُ رزقَ النَّهارِ.
امام صادق - عليه السلام - فرمود: دروغ گفته است كسي كه گمان كند نماز شب مي خواند و گرسنگي مي كشد، زيرا نماز شب روزي در روز را ضمانت مي كند.
«وسائل الشيعه، ج3، ص271»

 حدیث,نماز شب

 قال رسول الله - صلي الله عليه و آله- :  
ما من عبدٍ يُحدِّث نَفْسَهُ بقيام ساعةٍ من اللّيل فينامُ عنْها إلا كانَ نُومُهُ صَدَقَةً تَصَدَّقَ اللهُ بُها عليه ...،
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: هيچ بنده اي نيست كه قصد كند پاسي از شب را براي نماز برخيزد اما خوابش برد، جز اين كه خوابش صدقه اي باشد كه خداوند آن را از طرف او دهد و ثواب نيتي كه كرده است، برايش منظور گردد.
«ميزان الحكمه، ج2، ص1655»

حدیث,نماز شب

قال الامام الباقر - عليه السلام - :
إِنَّ اللهَ يُحبُّ ... المساهِرَ بالصّلاة.
 امام باقر - عليه السلام - فرمود: خداوند دوست مي‎دارد كسي را كه با نماز خواندن، شب زنده داري كند.
«بحار الانوار، ج76، ص60»

 حدیث,نماز شب

قال الامام الصّادق - عليه السلام - :

إِني لأمقُتُ الرّجُلَ قَدْ قَرَأَ القرآن ثُمَّ يسيقِظُ من اللّيل فلا يقوم ...
امام صادق - عليه السلام - فرمود: من دشمن مي دارم مردي را كه قرآن را خوانده است و نيمه هاي شب از خواب بيدار مي شود، اما براي اقامه نماز شب بر نمي خيزد تا آن كه صبح مي شود و براي نماز صبحش مي شتابد.
«نورالثقلين، ج4، ص279»

 

 حدیث,نماز شب

قال الامام الصّادق - عليه السلام - :
ما من عَمَلٍ حَسَنٍ يَعْمَلُهُ العَبْدُ إِلّا ولَهُ ثوابٌ في القرآنِ إلا صلاةَ اللّيل؛ فَإِنَّ الله لم يُبَيّن ثوابها لِعظَمِ خَطَرِها عِنْدَهُ ... .
 امام صادق - عليه السلام - فرمود: هر كار نيكي كه بنده انجام مي دهد، در قرآن برايش ثوابي ذكر شده است مگر نماز شب كه از بس نزد خدا پراهميّت است ثواب آن را معلوم نكرده است ... .
«بحار الانوار، ج8، ص126»

 

حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله- :
إِنَّ البيوتَ اللّتي يُصَلّي فيها بالليل بتلاوة القرآن لَتُضيءُ لِأَهلِ السَّماء كما تُضِيءُ نُجُومُ اهل السَّماء لِأَهلِ الأَرض.

 رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: خانه هائي كه شبها در ميان آنها نماز شب گزارده مي شود و نيز قرآن تلاوت مي شود براي ساكنان آسمان مي درخشند چنانچه ستارگان آسمان براي ساكنان زمين مي درخشند.
«أعلام الدّين، ص 262»

حدیث,نماز شب

قال النّبي - صلي الله عليه و آله -:

عليكم بقيامِ الَّليل ... يُعَزُّ بِهِ الذَّليلُ.

پيامبر اکرم - صلي الله عليه و آله - فرمود: به نماز شب إهتمام كنيد كه فرد ذليل به كمك آن عزيز مي گردد.
«كتاب التَّهَجُّد، ص 185»

 حدیث,نماز شب

قال الامام الرضا - عليه السلام - :
صلاةُ الّليل ... بهاءُ الوَجْه.

امام رضا - عليه السلام - فرمود: نماز شب چهره را شاداب مي كند.
«بحار الانوار، ج87، ص162»

حدیث,نماز شب

 قال الامام الصّادق - عليه السلام - 
إِنّ الًّرجُل يذْنِبُ الذًّنبَ فيُحرَمُ صلاة الّليل و إِنَّ العَمَلَ السِّييِّءَ أسْرَعُ في صاحبِهِ من السِّكين في الّحم.
 امام صادق - عليه السلام - فرمود: آدمي گناهي مي كند و بدان سبب از نماز شب محروم مي‎شود؛ همانا تأثير كار بد در صاحب آن سريع تر از تأثير كارد در گوشت است.
«الكافي، ج2، ص 272»

حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله - :
قيام الّليل قُوَّةٌ في الجوارح.

پيامبر اکرم - صلي الله عليه و آله - فرمود: نماز شب اعضاي بدن را نيرومند مي سازد.
«كتاب التَّهجد، ص 184»

 حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله - :

عليكم بصلاةِ الّليل فَإِنَّها سنه نبيکم و دأب الصالحينَ قبلِکم و مُطْرَدةُ الدّاءِ عن أجَسَادکمِ.
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: نماز شب بخوانيد که همانا آن سنت پيامبرتان و شيوه صالحين از قبل شما و موجب دفع بيماري از بدن هايتان مي باشد.
«بحارالانوار، ج87، ص149»

حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله - :

قيامُ الّليلِ ... نورٌ في القلبِ.

رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: نماز شب باعث نورانيّت دل است.
«كتاب التهجُّد، ص184»

 حدیث,نماز شب

قال النّبي - صلي الله عليه و آله - :

ما أعلم شيئاً يَتَقَّرَبُ بِهِ المُتَقَّربونَ إِلي اللهِ عَزَّوجَّل أَفْضَلُ مِنْ قيامِ العبد في جوفِ اللّيلِ.
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: در تقرّب عبد به خداوند متعال هيچ امري را با فضيلت تر از (نماز شب) و راز و نياز در دل شب نمي شناسم.

«كتاب التَّهجد، ص298»

 

حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله - :

صلاة الّليل ... قبولٌ لِلأعمال.
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: نماز شب باعث قبولي عبادات و اعمال است.
«بحار الانوار، ج87، ص161»

 

حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله- : عليكُمْ بقيام الّليل فَإِنَّهُ ... تكفيرُ السَّيئاتِ.
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: بر شما باد به قيام در شب، چرا كه موجب پوشاندن و بخشش گناهان است.
«بحارالانوار، ج87، ص123»

 

حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله - :

ثلاث فرحاتٍ للِمؤمِنِ في الدُّنيا ... و التَّهَجُّدُ منْ آخِرِ اللّيلِِ،
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: در دنيا سه امر سبب شادابي و نشاط مؤمن است ... يكي از آنها خواندن نماز شب در پايان شب است.
«بحار الانوار، ج93، ص248»

 حدیث,نماز شب

قال رسول الله - صلي الله عليه و آله- :

ثلاثٌ كَفّاراتٌ منها التَّهَجُّد بالّليلِ و النّاسُ نيامٌ.

رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: سه امر سبب كفاره گناهان است، يكي از آنها تهجّد و عبادت در شب است در حالي است كه ساير مردم درخوابند.
«وسائل الشيعه، ج3، ص273»

حدیث,نماز شب

 قال رسول الله - صلي الله عليه و آله - :

إِنّ قيامَ اللّيل ... منْهاةٌ عَنِ الإِثْمِ.
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: نماز شب عامل بازدارنده از گناه است
«بحارالانوار،ج87، ص123»

حدیث,نماز شب

عن النبيّ - صلي الله عليه و آله - : 
صلاةُ الّليلِ مَرضاةُ الرَّب.
رسول خدا - صلي الله عليه و آله - فرمود: نماز شب سبب كسب رضايت پروردگار است.
«بحار الانوار، ج87، ص160»

 منبع : andisheqom.com

منبع:ایران نیوفان

حاجــَے بازدید : 64 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

 

دعای روز جمعه ـ متن و ترجمه

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است‏


الْحَمْدُ لِلَّهِ الْأَوَّلِ قَبْلَ الْإِنْشَاءِ وَ الْإِحْيَاءِ وَ الْآخِرِ بَعْدَ فَنَاءِ الْأَشْيَاءِ الْعَلِيمِ الَّذِي لا يَنْسَىٰ مَنْ ذَكَرَهُ وَ لا يَنْقُصُ مَنْ شَكَرَهُ وَ لا يَخِيبُ مَنْ دَعَاهُ وَ لا يَقْطَعُ رَجَاءَ مَنْ رَجَاهُ اللَّهُمَّ إِنِّي أُشْهِدُكَ وَ كَفَىٰ بِكَ شَهِيداً وَ أُشْهِدُ جَمِيعَ مَلائِكَتِكَ وَ سُكَّانَ سَمَاوَاتِكَ وَ حَمَلَةَ عَرْشِكَ وَ مَنْ بَعَثْتَ مِنْ أَنْبِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أَنْشَأْتَ مِنْ أَصْنَافِ خَلْقِكَ أَنِّي أَشْهَدُ أَنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ،


ستايش خداى را كه آغاز هستى است پيش از آفرينش و حيات‏بخشى،و پايان هستى است پس از نابودى هرچيز،دانايى كه‏ از ياد مبرد آن را كه يادش كند و كم نگذارد از آنكه شكرش را به جاى آورد و نااميد نسازد آن را كه خواندش و قطع كند اميد آن‏كه‏ به او اميد بست.بار خدايا!تو را گواه میگيرم و تو براى گواهى كافى هستى و گواه میگيرم همه فرشتگانت و ساكنان‏ آسمانهايت و نگهبانان عرشت و رسولان و پيامبرانى كه برانگيختى،و انواع مخلوقات كه آفريدی (همه و همه را گواه میگيرم)بر اينكه باور دارم كه همانا تويى خدا،شايسته پرستشى جز تو نيست.


وَحْدَكَ لا شَرِيكَ لَكَ وَ لا عَدِيلَ وَ لا خُلْفَ لِقَوْلِكَ وَ لا تَبْدِيلَ وَ أَنَّ مُحَمَّدا صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عَبْدُكَ وَ رَسُولُكَ أَدَّىٰ مَا حَمَّلْتَهُ إِلَى الْعِبَادِ وَ جَاهَدَ فِي اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَقَّ الْجِهَادِ وَ أَنَّهُ بَشَّرَ بِمَا هُوَ حَقٌّ مِنَ الثَّوَابِ وَ أَنْذَرَ بِمَا هُوَ صِدْقٌ مِنَ الْعِقَابِ اللَّهُمَّ ثَبِّتْنِي عَلَىٰ دِينِكَ مَا أَحْيَيْتَنِي ،


يگانه‏اى؛شريكى نداری و بیهمتايى و تخلف و تبديلى در گفتارت نيست و اينكه محمّد-كه خدا بر او و خاندان او درود فرستد بنده و فرستاده توست.رسالتى را كه بر عهده‏اش نهاده بودى به بندگانت ادا كرد و در راه خدا به حق كوشيد و به پاداشى كه حق است مژده داد و از عذابى كه راست است بيم داد،خدايا!تا زنده‏ام مرا بر دين خود ثابت بدار


وَ لا تُزِغْ قَلْبِي بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنِي وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَىٰ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَتْبَاعِهِ وَ شِيعَتِهِ وَ احْشُرْنِي فِي زُمْرَتِهِ وَ وَفِّقْنِي لِأَدَاءِ فَرْضِ الْجُمُعَاتِ وَ مَا أَوْجَبْتَ عَلَيَّ فِيهَا مِنَ الطَّاعَاتِ وَ قَسَمْتَ لِأَهْلِهَا مِنَ الْعَطَاءِ فِي يَوْمِ الْجَزَاءِ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ


و دلم را پس از آنكه به نور هدايت روشن نمودى گمراه مكن و از نزد خود رحمتى بر من ببخش چرا كه،تنها تو بخشاينده‏اى،درود فرست بر محمّد و خاندان محمّد و مرا از پيروان و شيعيان او قرار ده و در گروه او محشورم گردان،و بر انجام واجبات جمعه‏ها و طاعاتى كه در ان بر من لازم نمودى توفيقم ده، و عطايى كه در رستاخيز براى اهل جمعه قرار داده‏اى نصيبم گردان،چه همانا تويى قدرتمند حكيم.

 

منبع:bonyadedoa.com

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 49 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

دعای روز پنجشنبه ـ متن و ترجمه

 

دعای روز پنجشنبه ـ متن و ترجمه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است‏


الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَذْهَبَ اللَّيْلَ مُظْلِما بِقُدْرَتِهِ وَ جَاءَ بِالنَّهَارِ مُبْصِرا بِرَحْمَتِهِ وَ كَسَانِي ضِيَاءَهُ وَ أَنَا فِي نِعْمَتِهِ اللَّهُمَّ فَكَمَا أَبْقَيْتَنِي لَهُ فَأَبْقِنِي لِأَمْثَالِهِ وَ صَلِّ عَلَى النَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ لا تَفْجَعْنِي فِيهِ وَ فِي غَيْرِهِ مِنَ اللَّيَالِي وَ الْأَيَّامِ بِارْتِكَابِ الْمَحَارِمِ وَ اكْتِسَابِ الْمَآثِمِ وَ ارْزُقْنِي خَيْرَهُ وَ خَيْرَ مَا فِيهِ وَ خَيْرَ مَا بَعْدَهُ وَ اصْرِفْ عَنِّي شَرَّهُ وَ شَرَّ مَا فِيهِ وَ شَرَّ مَا بَعْدَهُ اللَّهُمَّ إِنِّي بِذِمَّةِ الْإِسْلامِ أَتَوَسَّلُ إِلَيْكَ وَ بِحُرْمَةِ الْقُرْآنِ أَعْتَمِدُ عَلَيْكَ وَ بِمُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَسْتَشْفِعُ لَدَيْكَ ،


سپاس خداى را كه شب تاريك را با قدرت خود برد و روز روشن را به رحمتش آورد و لباس پرفروغ‏ آن را درحالیكه قرين نعمتش بودم بر تن من كرد،خدايا!همچنان‏كه مرا براى اين روز نگاه داشتى براى امثال آن نيز پابرجا بدار و بر پيامبر اسلام محمّد و خاندان او درود فرست و مرا در اين روز و شبها و روزهاى ديگر به فاجعه انجام گناهان مبتلا مساز،خير اين روز و و خير آنچه در آن است،و خير بعد از اين روز را روزیام گردان و شرّ اين روز و شرّ آنچه در آن است و شرّ بعد از آن را از من دور ساز.خدايا!من با گردن نهادن به دين اسلام به سوى تو وسيله میجويم و با حرمت نهادن به قران بر تو اعتماد میكنم،و دوستى محمّد،بنده برگزيده است كه(درود خدا بر او و خاندانش باد)نزد تو شفاعت میطلبم،


فَاعْرِفِ اللَّهُمَّ ذِمَّتِيَ الَّتِي رَجَوْتُ بِهَا قَضَاءَ حَاجَتِي يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ اللَّهُمَّ اقْضِ لِي فِي الْخَمِيسِ خَمْسا لا يَتَّسِعُ لَهَا إِلا كَرَمُكَ وَ لا يُطِيقُهَا إِلا نِعَمُكَ سَلامَةً أَقْوَى بِهَا عَلَى طَاعَتِكَ وَ عِبَادَةً أَسْتَحِقُّ بِهَا جَزِيلَ مَثُوبَتِكَ وَ سَعَةً فِي الْحَالِ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلالِ وَ أَنْ تُؤْمِنَنِي فِي مَوَاقِفِ الْخَوْفِ بِأَمْنِكَ وَ تَجْعَلَنِي مِنْ طَوَارِقِ الْهُمُومِ وَ الْغُمُومِ فِي حِصْنِكَ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْ تَوَسُّلِي بِهِ شَافِعا يَوْمَ الْقِيَامَةِ نَافِعا إِنَّكَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ


پس بار خدايا پيمانى كه روا شدن حاجتم را به آن اميد بسته‏ام به حساب اور،اى مهربان‏ترين مهربانان!بار خدايا در روز پنجشنبه پنج حاجت‏ مرا برطرف نما،كه آنها را جز كرم تو گنجايش و جز نعمتهاى تو طاقت ندارد:سلامتى كه با آن براى انجام‏ طاعتت نيرو گيرم و عبادتى كه با آن سزاوار پاداش فراوان تو گردم،و گشايشى در حال،من با روزى حلال‏ و اينكه به من با امن خويش در هنگامه‏هاى ترس امنيت دهى،و از هر غم و اندوه كوبنده در دژ استوار خويش پناهم‏ دهى،بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و چاره‏جويیام را بوسيله او شفيع سودمندى برايم در روز قيامت‏ قرار ده،به يقين تو مهربانترين مهربانانى.

 

منبع:bonyadedoa.com

حاجــَے بازدید : 136 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

دعای روز چهارشنبه

 

دعای روز چهارشنبه ـ متن و ترجمه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است


الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَ اللَّيْلَ لِبَاسا وَ النَّوْمَ سُبَاتا وَ جَعَلَ النَّهَارَ نُشُورا لَكَ الْحَمْدُ أَنْ بَعَثْتَنِي مِنْ مَرْقَدِي وَ لَوْ شِئْتَ جَعَلْتَهُ سَرْمَدا حَمْدا دَائِما لا يَنْقَطِعُ أَبَدا وَ لا يُحْصِي لَهُ الْخَلائِقُ عَدَدا اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ أَنْ خَلَقْتَ فَسَوَّيْتَ وَ قَدَّرْتَ وَ قَضَيْتَ وَ أَمَتَّ وَ أَحْيَيْتَ وَ أَمْرَضْتَ وَ شَفَيْتَ وَ عَافَيْتَ وَ أَبْلَيْتَ وَ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَيْتَ وَ عَلَى الْمُلْكِ احْتَوَيْتَ أَدْعُوكَ دُعَاءَ مَنْ ضَعُفَتْ وَسِيلَتُهُ وَ انْقَطَعَتْ حِيلَتُهُ وَ اقْتَرَبَ أَجَلُهُ ،


ستايش خداى را كه شب را جامه و خواب را مايه آرامش و روز را زمينه تكاپو قرار داده،ستايش تنها تو را سزاست كه مرا از خوابگاهم برانگيختى و اگر میخواستى خوابم را جاودان میساختى،ستايش دائم كه هرگز پايان نيابد،و سپاس‏ بيكران كه آفريدگان از شمارش آن ناتوانند،خدايا!ستايش تنها شايسته توست كه آفريدى و سامان دادى و اندازه مقرر نمودى و فرمان دادی و ميراندى و زنده كردى و بيمار نمودى و درمان كردى و بهبودى عنايت فرمودى و فرسوده ساختى و بر عرش هستى استيلا يافتی و بر فرمانروايى جهان چيره گشتى،تو را می خوانم همچون كسی كه وسيله‏اش ناكارا گشته و رشته چاره‏اش گسسته‏ و اجلش نزديك شده


وَ تَدَانَى فِي الدُّنْيَا أَمَلُهُ وَ اشْتَدَّتْ إِلَى رَحْمَتِكَ فَاقَتُهُ وَ عَظُمَتْ لِتَفْرِيطِهِ حَسْرَتُهُ وَ كَثُرَتْ زَلَّتُهُ وَ عَثْرَتُهُ وَ خَلُصَتْ لِوَجْهِكَ تَوْبَتُهُ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ وَ ارْزُقْنِي شَفَاعَةَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ لا تَحْرِمْنِي صُحْبَتَهُ إِنَّكَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ اللَّهُمَّ اقْضِ لِي فِي الْأَرْبَعَاءِ أَرْبَعا اجْعَلْ قُوَّتِي فِي طَاعَتِكَ وَ نَشَاطِي فِي عِبَادَتِكَ وَ رَغْبَتِي فِي ثَوَابِكَ وَ زُهْدِي فِيمَا يُوجِبُ لِي أَلِيمَ عِقَابِكَ إِنَّكَ لَطِيفٌ لِمَا تَشَاءُ


و آرزويش در دنيا كاستى يافته و سخت بر رحمت تو نيازمند گشته و حيرتش بر اثر كوتاهى فزونى يافته و لغزش و افتادنش بسيار گشته و بازگشتش به سوى تو خالص شده است،پس بر محمّد خاتم‏ پيامبران و بر خاندان پاكيزه و پاك‏ نهاد او درود فرست،و شفاعت محمّد(درود خدا بر او و خاندانش باد)را روزیام فرما و از همنشينى با او محرومم مساز،همانا تويى مهربان‏ترين مهربانان،خدايا!در چهارشنبه‏ چهار حاجت مرا روا ساز،نيرويم را در طاعت خود و نشاطم را در بندگى خويش،و رغبتم را در پاداشت و بی رغبتیام را در آنچه كه موجب عذاب دردناك توست قرار ده،همانا آنچه را بخواهى لطف میفرمايى.

 

منبع:bonyadedoa.com

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 47 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

 دعای روز سه شنبه

 

دعای روز سه شنبه ـ متن و ترجمه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانی اش هميشگى است‏


الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ الْحَمْدُ حَقُّهُ كَمَا يَسْتَحِقُّهُ حَمْدا كَثِيرا وَ أَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ نَفْسِي إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلا مَا رَحِمَ رَبِّي وَ أَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ الشَّيْطَانِ الَّذِي يَزِيدُنِي ذَنْبا إِلَى ذَنْبِي وَ أَحْتَرِزُ بِهِ مِنْ كُلِّ جَبَّارٍ فَاجِرٍ وَ سُلْطَانٍ جَائِرٍ وَ عَدُوٍّ قَاهِرٍ اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ جُنْدِكَ فَإِنَّ جُنْدَكَ هُمُ الْغَالِبُونَ وَ اجْعَلْنِي مِنْ حِزْبِكَ فَإِنَّ حِزْبَكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ،


ستايش خداراست و سپاس برازنده او آنچنان‏كه شايسته حضرت اوست،ستايشى بسيار و به او پناه میبرم از شر نفسم چه نفس همانا به زشتى بسيار فرمان مى دهد جز آنكه پروردگارم رحم كند،و به خدا پناه میبرم از گزند شيطانى كه گناه بر گناهم‏ می افزايد،و به قدرت او از هر گردنكش نابكار و پادشاه ستمكار و دشمن قهّار،دورى میجويم،خدايا مرا از سپاهيانت قرار ده،چرا كه همانا تنها سپاه تو پيروز است،و مرا از حزب خود قرار ده كه تنها حزب تو رستگار است

 

وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَوْلِيَائِكَ فَإِنَّ أَوْلِيَاءَكَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ اللَّهُمَّ أَصْلِحْ لِي دِينِي فَإِنَّهُ عِصْمَةُ أَمْرِي وَ أَصْلِحْ لِي آخِرَتِي فَإِنَّهَا دَارُ مَقَرِّي وَ إِلَيْهَا مِنْ مُجَاوَرَةِ اللِّئَامِ مَفَرِّي وَ اجْعَلِ الْحَيَاةَ زِيَادَةً لِي فِي كُلِّ خَيْرٍ وَ الْوَفَاةَ رَاحَةً لِي مِنْ كُلِّ شَرٍ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ ،


و هم از دوستانت قرارم ده كه بر دوستانت ترسى نيست و اندوهگين نمیشوند،خدايا دينم را برايم سامان ده كه آن وسيله در امان بودن و دورى من از گناه است و آخرتم را آباد ساز كه آنجا خانه پايدار من و گريزگاهم‏ از همسايگى دون‏صفتان است و زندگى را برايم زمينه افزونى در هر خير و مرگم را برايم آرامش از هر گزندى قرار ده،بار خدايا بر محمّد خاتم پيامبران


وَ تَمَامِ عِدَّةِ الْمُرْسَلِينَ وَ عَلَى آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ وَ أَصْحَابِهِ الْمُنْتَجَبِينَ وَ هَبْ لِي فِي الثُّلَثَاءِ ثَلاثا لا تَدَعْ لِي ذَنْبا إِلا غَفَرْتَهُ وَ لا غَمّا إِلا أَذْهَبْتَهُ وَ لا عَدُوّا إِلا دَفَعْتَهُ بِبِسْمِ اللَّهِ خَيْرِ الْأَسْمَاءِ بِسْمِ اللَّهِ رَبِّ الْأَرْضِ وَ السَّمَاءِ أَسْتَدْفِعُ كُلَّ مَكْرُوهٍ أَوَّلُهُ سَخَطُهُ وَ أَسْتَجْلِبُ كُلَّ مَحْبُوبٍ أَوَّلُهُ رِضَاهُ فَاخْتِمْ لِي مِنْكَ بِالْغُفْرَانِ يَا وَلِيَّ الْإِحْسَانِ


و كامل‏ كننده شمار رسولان و بر خاندان‏ پاك و پاكيزه او و بر ياران برگزيده‏اش درود فرست و در روز سه ‏شنبه سه حاجتم را روا كن:گناهى برايم مگذار جز آنكه بيامرزى و نه اندوهى جز آنكه را برطرف سازى و نه دشمنى جز آنكه دور گردانى،به نام خدا كه بهترين‏ نامهاست،به نام خدا پروردگار زمين و آسمان،دورى هر ناخوشايندى را كه ابتدايش خشم خداست،و نيل به هر محبوبى را كه آغازش رضاى اوست خواستارم،پس از سوى خود سرانجام را به آمرزش پايان ده اى سرچشمه نيكى.

 

حاجــَے بازدید : 55 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

دعای روز دوشنبه

 

دعای روز دوشنبه ـ متن و ترجمه

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است‏


الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَمْ يُشْهِدْ أَحَدا حِينَ فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ وَ لا اتَّخَذَ مُعِينا حِينَ بَرَأَ النَّسَمَاتِ لَمْ يُشَارَكْ فِي الْإِلَهِيَّةِ وَ لَمْ يُظَاهَرْ فِي الْوَحْدَانِيَّةِ كَلَّتِ الْأَلْسُنُ عَنْ غَايَةِ صِفَتِهِ وَ الْعُقُولُ عَنْ كُنْهِ مَعْرِفَتِهِ وَ تَوَاضَعَتِ الْجَبَابِرَةُ لِهَيْبَتِهِ وَ عَنَتِ الْوُجُوهُ لِخَشْيَتِهِ وَ انْقَادَ كُلُّ عَظِيمٍ لِعَظَمَتِهِ فَلَكَ الْحَمْدُ مُتَوَاتِرا مُتَّسِقا وَ مُتَوَالِيا مُسْتَوْسِقا [مُسْتَوْثِقا] وَ صَلَوَاتُهُ عَلَى رَسُولِهِ أَبَدا وَ سَلامُهُ دَائِما سَرْمَدا اللَّهُمَّ اجْعَلْ أَوَّلَ يَوْمِي هَذَا صَلاحا وَ أَوْسَطَهُ فَلاحا وَ آخِرَهُ نَجَاحا،


ستايش خداى را كه هنگام آفرينش آسمانها و زمين احدى را گواه نساخت و به گاه ايجاد جانداران‏ ياورى نگرفت،در پرستش انبازى ندارد،و در يكتايی اش پشتيبانى نخواهد،زبانها از بيان‏ حقيقت وصفش درمانده و خردها از ژرفاى معرفتش وامانده و گردنكشان در برابر عظمتش فروتن و چهره‏ها از بيم او متواضع گشته و هر بزرگى در برابر بزرگيش تسليم گشته است.ستايش پياپى و پيوسته و دنباله‏ دار و پايدار تنها توراست،و رحمت هميشگى و درود جاودان و بی پايان او بر رسولش باد.بار خدايا!ابتدای امروزم را خير و صلاح،و ميانه امروز را رستگارى و پايانش را كاميابى قرار ده


وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ يَوْمٍ أَوَّلُهُ فَزَعٌ وَ أَوْسَطُهُ جَزَعٌ وَ آخِرُهُ وَجَعٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ نَذْرٍ نَذَرْتُهُ وَ كُلِّ وَعْدٍ وَعَدْتُهُ وَ كُلِّ عَهْدٍ عَاهَدْتُهُ ثُمَّ لَمْ أَفِ بِهِ وَ أَسْأَلُكَ فِي مَظَالِمِ عِبَادِكَ عِنْدِي فَأَيُّمَا عَبْدٍ مِنْ عَبِيدِكَ أَوْ أَمَةٍ مِنْ إِمَائِكَ كَانَتْ لَهُ قِبَلِي مَظْلِمَةٌ ظَلَمْتُهَا إِيَّاهُ فِي نَفْسِهِ أَوْ فِي عِرْضِهِ أَوْ فِي مَالِهِ أَوْ فِي أَهْلِهِ وَ وَلَدِهِ أَوْ غِيبَةٌ اغْتَبْتُهُ بِهَا أَوْ تَحَامُلٌ عَلَيْهِ بِمَيْلٍ أَوْ هَوًى أَوْ أَنَفَةٍ أَوْ حَمِيَّةٍ أَوْ رِيَاءٍ أَوْ عَصَبِيَّةٍ غَائِبا كَانَ أَوْ شَاهِدا وَ حَيّا كَانَ أَوْ مَيِّتا فَقَصُرَتْ يَدِي وَ ضَاقَ وُسْعِي عَنْ رَدِّهَا إِلَيْهِ وَ التَّحَلُّلِ مِنْهُ،


و به تو پناه میآورم از روزی كه آغازش شيون و ميانش بیتابى،و پايانش دردمندى است،خدايا!از تو آمرزش میطلبم براى هر نذرى كه كردم و هر وعده‏اى كه دادم و هر پيمانى كه بستم سپس به آن وفا نكردم و اداى حقوق بندگانت را كه بر عهده دارم از تو درخواست میكنم،پس هر بنده‏اى از بندگانت و هر كنيزى از كنيزانت كه او را نزد من حقىّ پايمال شده‏ باشد كه در آن به جان يا آبرو يا مال،يا خانواده‏اش يا فرزندش ستم روا داشته‏ام يا غيبتى از او كرده‏ام يا بر اثر ميل خود يا خواهش دل يا تكبّر يا غضب يا خودنمايى يا تعصّب بر او يارى نهاده‏ام،اين بنده يا كنيزت غايب‏ باشد يا حاضر،زنده باشد يا مرده،و دستم كوتاه شده و وسعم نمیرسد از پرداخت آن حق يا طلب‏ حلاليت از او،


فَأَسْأَلُكَ يَا مَنْ يَمْلِكُ الْحَاجَاتِ وَ هِيَ مُسْتَجِيبَةٌ لِمَشِيَّتِهِ وَ مُسْرِعَةٌ إِلَى إِرَادَتِهِ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُرْضِيَهُ عَنِّي بِمَا [بِمَ‏] شِئْتَ وَ تَهَبَ لِي مِنْ عِنْدِكَ رَحْمَةً إِنَّهُ لا تَنْقُصُكَ الْمَغْفِرَةُ وَ لا تَضُرُّكَ الْمَوْهِبَةُ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ اللَّهُمَّ أَوْلِنِي فِي كُلِّ يَوْمِ إِثْنَيْنِ نِعْمَتَيْنِ مِنْكَ ثِنْتَيْنِ سَعَادَةً فِي أَوَّلِهِ بِطَاعَتِكَ وَ نِعْمَةً فِي آخِرِهِ بِمَغْفِرَتِكَ يَا مَنْ هُوَ الْإِلَهُ وَ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ سِوَاهُ
از تو میخواهم اى كسى ‏كه رفع نيازها در اختيار اوست،و آن حاجات در مقابل مشيّت او اجابت‏ پذير و به جانب‏ اراده‏اش شتابانند كه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى و آن بنده را كه بر او ستمى كردم هرگونه كه خواهى از من راضى گردانى و از جانب‏ خود مرا رحمت عطا نمايى،چه آمرزيدن از تو نكاهد و بخشيدن به تو زيان نرساند،اى مهربان‏ترين مهربانان‏ خدايا!در هر دوشنبه از سوى خويش دو نعمت بر من عطا كن،خوشبختى بندگیات را در آغازش،و نعمت‏ آمرزشت را در پايانش،اى آن‏كه تنها او شايسته پرستش است و جز او كسى گناهان را نيامرزد.

 

منبع:bonyadedoa.com

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 42 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

دعای روز یکشنبه 

 

  دعای روز یکشنبه ـ متن و ترجمه


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحتمش بسيار و مهربانیاش هميشگى است‏


بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لا أَرْجُو إِلا فَضْلَهُ وَ لا أَخْشَى إِلا عَدْلَهُ وَ لا أَعْتَمِدُ إِلا قَوْلَهُ وَ لا أُمْسِكُ إِلا بِحَبْلِهِ بِكَ أَسْتَجِيرُ يَا ذَا الْعَفْوِ وَ الرِّضْوَانِ مِنَ الظُّلْمِ وَ الْعُدْوَانِ وَ مِنْ غِيَرِ الزَّمَانِ وَ تَوَاتُرِ الْأَحْزَانِ وَ طَوَارِقِ الْحَدَثَانِ وَ مِنِ انْقِضَاءِ الْمُدَّةِ قَبْلَ التَّأَهُّبِ وَ الْعُدَّةِ وَ إِيَّاكَ أَسْتَرْشِدُ لِمَا فِيهِ الصَّلاحُ وَ الْإِصْلاحُ وَ بِكَ أَسْتَعِينُ فِيمَا يَقْتَرِنُ بِهِ النَّجَاحُ وَ الْإِنْجَاحُ وَ إِيَّاكَ أَرْغَبُ فِي لِبَاسِ الْعَافِيَةِ وَ تَمَامِهَا وَ شُمُولِ السَّلامَةِ وَ دَوَامِهَا وَ أَعُوذُ بِكَ يَا رَبِّ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ وَ أَحْتَرِزُ بِسُلْطَانِكَ مِنْ جَوْرِ السَّلاطِينِ،


به نام خدايى كه جز به فضل و بخشش او اميد نبستم،و جز از عدالت او نهراسم،و جز به سخن او اعتماد نمیكنم،و جز به ريسمانش چنگ نزنم،تنها به تو پناه میآورم اى خداى بخشايشگر مهربان از ستم و دشمنى،و مصائب روزگار و اندوههاى پياپى و پيش‏آمدهاى ناگوار دوران و از گذشت عمر پيش از مهيّا شدن‏ و توشه برداشتن و تنها از تو راهنمائى میجويم به سوى آنچه خير و صلاح من در آن است و فقط از تو يارى میخواهم‏ در آنچه پيروزى و رستگارى با آن همراه است،و در پوشيدن لباس عافيت و كمال آن و فراگيرى سلامتى و دوام آن تنها به تو دل میبندم و به تو پناه میآورم اى پروردگار من از وسوسه‏هاى شياطين و به يارى سلطنت تو دورى میجويم از ستم پادشاهان،


فَتَقَبَّلْ مَا كَانَ مِنْ صَلاتِي وَ صَوْمِي وَ اجْعَلْ غَدِي وَ مَا بَعْدَهُ أَفْضَلَ مِنْ سَاعَتِي وَ يَوْمِي وَ أَعِزَّنِي فِي عَشِيرَتِي وَ قَوْمِي وَ احْفَظْنِي فِي يَقَظَتِي وَ نَوْمِي فَأَنْتَ اللَّهُ خَيْرٌ حَافِظا وَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَبْرَأُ إِلَيْكَ فِي يَوْمِي هَذَا وَ مَا بَعْدَهُ مِنَ الْآحَادِ مِنَ الشِّرْكِ وَ الْإِلْحَادِ وَ أُخْلِصُ لَكَ دُعَائِي تَعَرُّضا لِلْإِجَابَةِ وَ أُقِيمُ عَلَى طَاعَتِكَ رَجَاءً لِلْإِثَابَةِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ خَيْرِ خَلْقِكَ الدَّاعِي إِلَى حَقِّكَ وَ أَعِزَّنِي بِعِزِّكَ الَّذِي لا يُضَامُ وَ احْفَظْنِي بِعَيْنِكَ الَّتِي لا تَنَامُ وَ اخْتِمْ بِالانْقِطَاعِ إِلَيْكَ أَمْرِي وَ بِالْمَغْفِرَةِ عُمْرِي إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ.


پس آنچه از نماز و روزه‏ام صورت گرفته پذيرا باش و فردا و روزهاى پس از آن مرا بهتر از اين ساعت و امروزم قرار ده و مرا در بين خويشاوندان و بستگانم عزيز گردان،و در بيدارى و خواب نگهدارم باش،چرا كه تويى خدا و بهترين نگهدار و تويى مهربان‏ترين مهربانان.خدايا من در امروزم و يكشنبه‏هاى ديگر از شرك و بیدينى،به سوى تو بيزارى میجويم و دعايم را تنها براى تو خالص میكنم‏ تا در معرض اجابت قرار گيرد،و به اميد پاداش تو بر طاعتت پايدارى میكنم،پس درود فرست بر بهترين آفريده‏ات محمّد آن‏كه دعوت‏كننده مردم به حقانيّت تو بود و مرا عزيز گردان با عزّت ذلّت ناپذير خود و به ديده بیخواب خودت حفظ كن، و كارم را با گسستن از همه خلق و پيوستن به تو و عمرم را با آمرزش خويش پايان بخش،همانا تويى بسيار آمرزنده و مهربان.

 

منبع:.bonyadedoa.com 

منبع:بیتوته

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حاجــَے بازدید : 58 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

دعای روز شنبه با ترجمه

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است


بِسْمِ اللَّهِ كَلِمَةِ الْمُعْتَصِمِينَ وَ مَقَالَةِ الْمُتَحَرِّزِينَ وَ أَعُوذُ بِاللَّهِ تَعَالَى مِنْ جَوْرِ الْجَائِرِينَ وَ كَيْدِ الْحَاسِدِينَ وَ بَغْيِ الظَّالِمِينَ وَ أَحْمَدُهُ فَوْقَ حَمْدِ الْحَامِدِينَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْوَاحِدُ بِلا شَرِيكٍ وَ الْمَلِكُ بِلا تَمْلِيكٍ لا تُضَادُّ فِي حُكْمِكَ وَ لا تُنَازَعُ فِي مُلْكِكَ أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ وَ أَنْ تُوزِعَنِي مِنْ شُكْرِ نُعْمَاكَ مَا تَبْلُغُ بِي غَايَةَ رِضَاكَ


به نام خدا كه كلمه پناه‏ جويان و گفتار پرهيزگاران است و پناه مى ‏برم به خداى بلندمرتبه از ستم ستمگران‏ و نيرنگ حسودان و سركشى ظالمان و او را می ستايم ستايشى برتر از ستايش ستايشگران،خدايا!تويى يگانه‏ بی انباز،و پادشاه على الاطلاق،در فرمانروايی ات مخالفت نشوى،و در پادشاهی ات هماوردى ندارى، از تو میخواهم كه بر بنده و فرستاده‏ ات محمد درود فرستى،و سپاس نعمتهايت را چنان قسمت من كن كه مرا به كمال خشنودی ات نايل گرداند


وَ أَنْ تُعِينَنِي عَلَى طَاعَتِكَ وَ لُزُومِ عِبَادَتِكَ وَ اسْتِحْقَاقِ مَثُوبَتِكَ بِلُطْفِ عِنَايَتِكَ وَ تَرْحَمَنِي بِصَدِّي [وَ صُدَّنِي‏] عَنْ مَعَاصِيكَ مَا أَحْيَيْتَنِي وَ تُوَفِّقَنِي لِمَا يَنْفَعُنِي مَا أَبْقَيْتَنِي وَ أَنْ تَشْرَحَ بِكِتَابِكَ صَدْرِي وَ تَحُطَّ بِتِلاوَتِهِ وِزْرِي وَ تَمْنَحَنِي السَّلامَةَ فِي دِينِي وَ نَفْسِي وَ لا تُوحِشَ بِي أَهْلَ أُنْسِي وَ تُتِمَّ إِحْسَانَكَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ عُمْرِي كَمَا أَحْسَنْتَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ


و به بركت عنايت خويش بر طاعت و مداومت عبادت خود و شايستگى پاداشت‏ يارى نمايى و تا زنده‏ ام به بازداشتن از گناهانت بر من مهر ورزی و تا پايان عمر بر انجام آنچه بهره‏ ام رساند توفيقم دهى،و به كتاب خود(قرآن)براى پذيرش حق،سينه‏ ام را فراخ گردانى و بار گناهانم را با تلاوتش از نامه اعمالم فرو ريزى و در دين و جانم به من سلامت بخشى و كسانیكه به آنها انس گرفته‏ام از من وحشت‏زده نكنى و در باقيمانده عمر احسانت را بر من تمام نمايى چنان‏كه در گذشته عمرم بر من احسان نمودى.اى مهربان‏ترين مهربانان.

 

منبع:bonyadedoa.com

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 39 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

كلمة شفاعت در لغت به معنای جفت شدن و كنار هم قرار گرفتن دو چیز است.[1] در اصطلاح كلامی نیز شفاعت به معنای وساطت اولیا و برگزیدگان الهی، برای رساندن بندگان به فیض رحمت و مغفرت الهی و دستگیری و نجات آنان است.[2]

شهید مطهری می گوید: شفاعت اقسامی دارد كه برخی از آنها نادرست و ظالمانه است و در دستگاه الهی وجود ندارد ولی برخی، صحیح و عادلانه است و وجود دارد. نوع نادرست شفاعت كه به دلایل عقلی و نقلی مردود شناخته شده است این است كه گناهكار بتواند وسیله ای برانگیزد و به توسط آن از نفوذ حكم الهی جلوگیری كند، درست همان طوری كه در پارتی بازی های اجتماعات منحطّ بشری تحقق دارد. اما شفاعت صحیح كه تأیید كنندة قانون و حافظ نظام است و آیات و روایات زیادی از طریق شیعه و سنی وجود آن را اثبات می كند بر دو گونه است:

1. شفاعت «رهبری» یا شفاعت «عمل».

2. شفاعت «مغفرت» یا شفاعت «فضل».

شفاعت رهبری، شفاعتی است كه شامل نجات از عذاب و نیل به حسنات و حتی بالا رفتن درجات می باشد.

شفاعت مغرفت، شفاعتی است كه تأثیر در از بین بردن عذاب و در مغفرت گناهان است و حداكثر ممكن است سبب وصول به حسنات و ثواب ها هم بشود، ولی بالا برندة درجة شخص نخواهد بود، و رسول اكرم ـصلّی الله علیه و آله ـ دربارة این قسم از شفاعت فرمود: «من شفاعتم را برای گناهكارانی از امتم كه مرتكب گناه كبیره شده اند ذخیره كرده ام، اما نیكوكاران مورد مۆاخذه قرار نمی گیرند.»[3]

چه كسانی شفاعت می كنند؟
از جمله شفاعت كنندگان پیغمبران می باشند و در اینكه رسول گرامی اسلام دارای مقام شفاعت می باشد تردیدی نیست و اهل سنت و شیعه نیز در آن اتفاق نظر دارند.در روایتی از امام صادق ـ علیه السّلام ـ آمده است كه هیچ یك از انبیاء و رسل شفاعت نمی كنند تا اینكه خدا به آنها اجازه دهد به جز پیغمبر اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ كه خدا قبل از قیامت اجازة شفاعت را به او داده است و شفاعت نخست، برای او و امامان از فرزندان او سپس برای انبیاء است.[4]

به یقین امامان معصوم نیز شفاعت خواهند كرد و روایاتی برای این معنی دلالت دارد كه برخی از آنها را ذكر می كنیم: از امام صادق ـ علیه السّلام ـ دربارة آیة شریفة (فَمَا لَنَا مِن شَافِعِینَ )[5] (كافران گویند) پس برای ما نه شفیعانی هست و نه دوستان صمیمی. فرمود: شفیعان ائمه هستند و دوستان از مۆمنین.[6] روایات بسیاری دربارة شفاعت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و فرزندان او غیر از ائمه هدی و مۆمنان حتی بچه های سقط شده آنها نیز وارد شده است.[7] پیامبر اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: فقرای از شیعیان علی و خاندان علی را پس از او سبك مشمارید كه هر یك از آنان عده ای همچون قبایل ربیعه و مضر را شفاعت می كنند.[8]

امیرمومنان امام علی علیه السلام می فرمایند: از جمله شفیعان علماء و شهدا می باشند. حضرت امام صادق ـ علیه السّلام ـ فرمودند: چون روز قیامت شود خداوند عالم و عابد را برانگیزد، پس به عالم می گویند بایست و برای مردم شفاعت كن به پاداش اینكه آنان را نیكو تربیت كردی...[9]

از جملة شفیعان، زائران قبر امام حسین ـ علیه السّلام ـ هستند. امام صادق ـ علیه السّلام ـ فرمودند: ... به زوار قبر امام حسین ـ علیه السّلام ـ گفته می شود دست هر كه را كه دوست دارید بگیرید و آنها را به

بهشت ببرید...[10] و از جمله شفاعت كنندگان ملائكه می باشند[11] همان طور كه قرآن كریم نیز شفاعت می كند.[12]

قرآن در قیامت شفاعت می کند
هر كسی كه در جوانی قرآن را بخواند به طوری كه با گوشت و خون او مخلوط شود خداوند او را با سفرای گرامی و ابرار خود قرار می دهد و قرآن روز قیامت از او حمایت و جانب داری می کند و در درگاه الهی عرض می کند خداوندا هر صاحب کرداری به اجر عمل خود رسیده است مگر آنکس که به گفتار من عمل نمود خداوندا اعطایای خود را به او برسان. خداوند دو حله از حله های بهشت به او می پوشاند و تاج کرامت بر سر او می نهد آنگاه به قرآن خطاب می فرماید و می گوید فزونتر از این مایل بودم سپس خداوند مقام امن را در دست راست و مقام خلد را در دست چپ او می نهد و وارد بهشت می گردد به او گفته می شود یک آیه از آیات قرآن را تلاوت کن و یک درجه بالاتر برو آنگاه به قرآن خطاب می شود آیا عطایای خود را به او دادیم و تو را راضی نمودیم؟

قرآن می گوید: آری خداوندا. بنابراین قرآن از خداوند در خواست می کند و در درگاه الهی شفاعت می کند. (الکافی، ج 2، ص 601) راجع به شفاعت قرآن روایت فراوانی در کتاب سنی و شیعه نقل شده است: از پیامبر اسلام نقل شده: قرآن شفاعت کننده ای است که شفاعت او پذیرفته می شود و شکایت کننده ای است که خصومت او تصدیق می شود. از پیامبر اسلام نقل شده: قرآن را بیاموزید زیرا قرآن برای اصحاب خود روز قیامت شفاعت خواهد نمود.از پیامبر اسلام نقل شده:

روزه و قرآن برای کسی که روزه گرفته است و در شبها قرآن تلاوت کرده استشفاعت می کنند روزه می گوید پروردگارا این شخص را از خوردن غذا و انجام شهوات در روز مانع شدم پس شفاعت مرا درباره او بپذیر.

قرآن می گوید من این شخص را از خواب شب باز داشتم پس شفاعت مرا درباره او بپذیر. پس شفاعت هر دو درباره او پذیرفته می شود.

از حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم نقل شده:سوره تبارک که سی آیه است برای شخصی که آن را خوانده است شفاعت می کند تا او آمرزیده شود.

از حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم نقل شده: شفاعت کنندگان پنج تایند: 1 – قرآن 2 – خویشاوندان 3 – امانت 4 – رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم 5 – اهل بیت علیه السلام

امیرمومنان امام علی علیه السلام می فرمایند:

بدانید که قرآن شفاعت کننده است و شفاعت او پذیرفته می شود و گوینده است و گفتارش تصدیق می گردد و هر کس قرآن برای وی روز قیامت شفاعت کند شفاعت قرآن در باره او پذیرفته می شود. (تفسیر عیاشی، ج 1، ص 2)

پی نوشت ها:
[1]. راغب اصفهانی، مفردات، چاپ دوم، انتشارات مرتضوی، چاپخانه حیدری، ص 270.
[2]. جعفر سبحانی، الهیات، ج 4، ص 344، چاپ دوم، نشر مركز جهانی علوم اسلامی قم.
[3]. شهید مطهری، مجموعه آثار، ج 1، چاپ پنجم، انتشارات صدرا، ص 247.
[4]. علامه طباطبایی، المیزان، ترجمه مكارم شیرازی، ج 1، چاپ گلشن، ص 238.
[5]. سورة شعرا، آیة 100.
[6]. موسوی اصفهانی، مكیال المكارم، ج اول، ترجمة سیدمهدی حائری قزوینی، چاپ نگین، ص 453، و بحارالانوار، 8/42.
[7]. تفسیر المیزان، ج 1، ص 238.
[8]. مكیال المكارم، ج اول، ص 454، و، ج 8، ص 59.
[9]. همان، بحارالانوار، ج 8، ص 59.
[10]. مكیال المكارم، ج اول، ص 444 و 445، و بحارالانوار، ج 101، ص 27.
[11]. تفسیر المیزان، ترجمه مكارم شیرازی، ص 227.
[12]. مجموعه آثار شهید مطهری، ج اول، ص 254

 

منبع:aghigh.ir

منبع:ایران نیوفان

حاجــَے بازدید : 34 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

چرا اسلام معاد را از اصول دین قرار داده اند ولى سایر ضروریات را از اصول دین قرار نداده چون خیلى اشخاص این سۆال را مى کنند، مى گویند شهادتین که انسان به آن مسلمان مى شود دو چیز بیشتر نیست: " اشهد ان لا اله الا الله، اشهد ان محمدا رسول الله ".

پس چرا مسأله معاد را جزء اصول دین قرار داده اند؟ خوب، آدمى که به پیغمبر ایمان داشته باشد، به هر چه پیغمبر گفته (اگر برایش ثابت شود که پیغمبر گفته، مخصوصا اگر ثبوتش به حد ضرورت و بداهت برسد) ایمان پیدا مى کند، پس ما باید بگوییم اصول دین دو چیز بیشتر نیست (حالا دو اصل دیگر (عدل و امامت) را که شیعه مى گویند، آن به جاى خود مسأله علیحده اى است): توحید، نبوت، معاد فرع و طفیلى نبوت است، چون ما به نبوت اعتقاد داریم و پیغمبر از معاد خبر داده، به معاد هم اعتقاد داریم، همین طورى که چون پیغمبر گفته اند نماز واجب است به نماز هم اعتقاد داریم، نماز هم از ضروریات است، روزه هم از ضروریات است، حج هم از ضروریات است.

این ایراد وارد نیست، چون علت اینکه مسلمین معاد را جزء اصول دین قرار داده ا ند این بوده که اسلام درباره معاد یک امر علاوه اى از ما خواسته ، یعنى نخواسته ما فقط آن را به عنوان یکى از ضروریات اسلام، به طفیل قبول نبوت قبول کرده باشیم، خواسته که خود ما هم مستقلا به آن ایمان و اعتقاد داشته باشیم، ولو مثلا ما به نبوت اعتقاد نداشته باشیم، به معاد اعتقاد داشته باشیم. این که "ولو" مى گویم نه اینکه از آن صرف نظر مى کنم، مى خواهم بگویم یک مسأله اى است که خواسته ما مستقلا به آن ایمان داشته باشیم و لهذا قرآن استدلال مى کند بر قیامت، استدلال نمى کند بر روزه ، مى‌گوید روزه را پیغمبر گفته، ولى استدلال مى کند بر قیامت، چه آن نوع استدلالى که پایه آن خود توحید است، و چه آن استدلالى که پایه آن نظام خلقت است.

قرآن علاقه نشان مى دهد که افراد در باب معاد تحقیق داشته باشند و لهذا در باب معاد کلمه ایمان آمده و در غیر معاد نیامده است. در باب ملائکه هم ایمان آمده است. این علامت آن است که خواسته اند که ما در اینجا تحقیقى داشته باشیم به طورى که بتوانیم اعتقاد پیدا کنیم که یک حقایقى به نام ملائکه وجود دارد. همچنین قرآن مایل است که ما به آخرت ایمان داشته باشیم، یعنى در کنار ایمان به پیغمبر و ایمان به نبوت مى خواهد ما اعتقاد و ایمان به آخرت داشته باشیم والا آن را در این ردیف ذکر نمى کرد. چرا آن را در این ردیف ذکر کرده؟ پس طالب تحقیق در اینجاست. در اینکه مسائل معاد در درجه اول مسائل تعبدى است هیچ بحثى نیست. ما درباره این مسائل تعبدى مى خواهیم ببینیم چقدر مى توانیم تحقیق کنیم و این تحقیق هم مطلوب است. اگر اشخاصى بگویند شما حق تحقیق کردن ندارید، ما در مقابل آنها چنین مى گوییم. اگر کسى گفت: "در باب قیامت کسى حق تحقیق کردن ندارد، قرآن یک چیزى گفته، ما هم باید بگوییم آمنا و سلمنا، هر کس گفت چرا؟ مى گوییم سۆال بدعت است. همین طورى که عده اى در قدیم مى گفتند ''السۆال بدعة'' اینجا حق سۆال و جواب ندارى" (ما مى گوییم) نه، این طور نیست، از ما تحقیق خواسته اند.


منبع : معاد شهید مطهرى، صص 15-14 و 31

منبع: بیتوته

حاجــَے بازدید : 44 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

زندگی نامه ميثم تمار یکی از یاران امام علی (ع)
ميثم بن يحيي تمّار، غلام زني از بني اسد و عجمي‌تبار بود. امير مؤمنان علي عليه السلام او را خريد و آزاد ساخت. ميثم از خواص اصحاب و از ياران و شيعيان به حق آن حضرت به شمار مي‌آمد.او به مقدار قابليت و ظرفيت خويش از محضر امام علي عليه السلام علم آموخت و آن حضرت او را بر برخي از اخبار غيبي و اسرار نهان آگاه ساخت تا جايي که ابن عباس از محضر ميثم استفاده مي‌کرد.


نقل است که امير مومنان عليه السلام چگونگي کشته شدن ميثم را پيش‌گويي و به وي فرمود: تو را بعد از من دستگير مي‌کنند و به دار خواهند زد. در روز سوم از بيني و دهان تو خون روان خواهد شد و محاسنت را رنگين خواهد ساخت.
آن گاه امام درختي را که بر اّن ميثم را بر دار خواهند کشيد به او نشان داد و فرمود: تو در آخرت با من خواهي بود. پس از شهادت اميرالمومنين عليه السلام ميثم پيوسته به نزد آن درخت مي‌آمد و نماز مي‌گزارد.


ميثم در سال آخر عمر خويش به بيت الله الحرام و سپس به مدينه رفت و در آن جا به ديدار ام المومنين ام سلمه شتافت و از احوال امام حسين عليه السلام پرس و جو کرد. ام سلمه به وي گفت: بسيار مي‌شنيدم که رسول خدا صلي الله عليه و آله وسلم سفارش تو را به اميرالمؤمنين علي عليه السلام مي‌فرمود. امام حسين عليه السلام نيز تو را بسيار ياد مي‌کند.

ميثم به کوفه بازگشت و در همان سال، يعني آخر سال 60 هجري، ده روز قبل از ورود امام حسين عليه السلام به عراق، توسط عبيدالله بن زياد ملعون دستگير شد و به همان نحوي که امام علي عليه السلام خبر داده بود به دار آويخته شد و به شهادت رسيد.


فضائل ميثم
بزرگترين فضيلت‏يک انسان، همان ايمان و علم و تقواست که در ميثم نيز وجود داشت.اما اضافه بر اينها، گاهي برجستگيهاي خاصي در شخصيت‏يک مؤمن متقي وجود دارد که او را نسبت‏به ديگران، برتر مي‏ سازد. در اين بخش، اشاره‏اي کوتاه به بعضي از اين صفات ارزنده و امتيازات و فضايل خاص ميثم مي‏شود:


سخنوري
ميثم، بياني رسا داشت و در نطق و سخن، توانا و فصيح بود. سخنوري ميثم تمار را از اين واقعه که نقل مي‏شود مي‏توان دريافت:
در بازار، ميثم، رئيس صنف ميوه ‏فروشان بود. هرگاه قرار بود در جايي و نزد کسي و يا موقعيت مهمي، سخني گفته شود از ميثم تمار مي‏خواستند که سخنگويشان باشد. گروهي از بازاريان نزد ميثم رفتند تا باهم به عنوان شکايت از حاکم و عامل بازار، پيش «ابن زياد» بروند که والي شهر کوفه بود. در اين برخورد و ديدار با ابن‏ زياد ميثم بود که به نمايندگي از ديگران با رشادت به سزايي سخن گفت. خود ميثم در باره اين ديدار و سخنها مي‏گويد:
ابن زياد، با شنيدن گفتارم به شگفتي افتاد و در سکوت فرورفت.همين بيان صريح و حقگويي آشکار باعث ‏شد که از ميثم کينه‏ اي در دل ابن زياد بماند.


راوي حديث در صدر اسلام
با آن استعداد خاص و موقعيت‏ خوبي که ميثم داشت، احاديث زيادي از علي(ع) شنيده بود، و آن گونه که از گفته‏ هاي پسرش بر مي‏آيد، حتي کتابي که مجموعه‏ اي از احاديث ‏بود تاليف کرده است، ليکن متاسفانه از نوشته‏ هاي او چيزي باقي نماند و راويان ديگر هم به خاطر درک نکردن موقعيت و اهميت آن به نقل از وي نپرداختند و بيشتر آنها از دسترس دور ماند. فقط اندکي از روايات ميثم در کتابهاي حديث نقل شده است. پسرانش يعقوب و صالح از نوشته‏ هاي او روايت نقل مي ‏کردند.


خبر مرگ معاويه بن ابو سفيان
ابو خالد، به صالح، فرزند ميثم خبر داد که: روز جمعه‏ اي با پدرت در شط فرات به کشتي نشسته بوديم که ناگهان باد سختي محفوظ بمانيد. اين باد، «عاصف‏» است و خبر مرگ معاويه را مي‏دهد که هم‏اکنون مرد.يک هفته بعد، قاصدي از شام آمد. با او ملاقات کردم و اخبار را از او پرسيدم، گفت: مردم در امن و امان به سر مي‏برند، معاويه فوت کرده ومردم با فرزندش يزيد، بيعت کرده ‏اند.گفتم: مرگ معاويه در چه روزي واقع شد؟ گفت: روز جمعه گذشته.


ج - قيام مختار پس از شهادت حضرت مسلم در کوفه، ابن زياد حاکم‏ کوفه، ميثم و مختار و جمعي ديگر را دستگير و زنداني کرد. ميثم تمار به مختار گفت: تو از زندان رها مي‏شوي و به ‏خونخواهي حسين‏بن علي(ع) قيام خواهي کرد و همين شخص را -ابن زياد - که ما را مي‏کشد، خواهي کشت.
ابن زياد مختار را از زندان، طلبيد تا او را به قتل برساند که در همين اثنا قاصدي از سوي يزيد همراه نامه ‏اي فرارسيد که در آن نامه، دستور آزاد کردن مختار بود. او هم طبق دستور، مختار را رها کرد و ميثم را به دار آويخت.


خبراز واقعه کربلا
زني به نام «جبله مکي‏» نقل مي‏کند که از ميثم تمار شنيدم که مي‏گفت: اين امت، پسر دختر پيامبرشان را در دهم محرم مي‏ کشند و دشمنان خدا اين روز را مبارک مي‏ دانند. اين واقعه، قطعا انجام خواهد گرفت. اين، داستاني است که مولايم اميرمؤمنان مرا از آن آگاه کرده است. او به من خبر داده است که بر حسين(ع) همه چيز خواهد گريست، حتي حيوانات بيابان و دريا و آسمان و خورشيد و ماه و ستارگان و آدميان و اجنه مؤمن و همه و همه....


آن گاه ميثم گفت: اي جبله! بدان که حسين‏بن علي(ع) سرور شهيدان در قيامت است و يارانش بر شهيدان ديگر برتري دارند. اي جبله! هرگاه به خورشيد نگاه کردي و ديدي که چون خون تازه، قرمز است، بدان که سيدالشهدا کشته شده ‏است.
جبله مي‏گويد: يک روز از خانه بيرون آمدم. ديدم خورشيد بر ديوارها مي‏ تابد، همچون پارچه‏ هاي رنگ ‏آميزي شده که به سرخی می زد. صيحه کشيده و گريه کردم و گفتم: به خدا سوگند، سرور ما حسين ‏بن علي(ع) کشته شد!....


مزار شهيد
مدتي پيکر پاک و مطهر ميثم پس از شهادتش بر سر داربود. ابن زياد براي اهانت‏ بيشتر به ميثم اجازه نداد که بدن‏ مقدس او را فرود آورده و به خاک بسپارند; به علاوه مي ‏خواست با استمرار اين صحنه، زهر چشم بيشتري از مردم‏ بگيرد و به آنان بفهماند که سزاي مدافعان و پيروان‏ علي(ع) چنين است، ولي غافل از آن بود که شهيد، حتي پس از شهادتش هم، راه نشان مي‏دهد، الهام مي ‏بخشد، اميد مي ‏آفريند و مايه ترس و تزلزل حکومتهاي جور و ستم است، او اولين مسلماني بود که به هنگام قتل بر دهانش لگام زده شد.


هفت تن از مسلمانان غيور و متعهد که از همکاران او و خرمافروش بودند، اين صحنه را نتوانستند تحمل کنند که ميثم شهيد، همچنان بالاي دار بماند; با هم، هم‏پيمان شدند تا پيکر شهيد را برداشته و به خاک بسپارند. براي غافل ساختن ماموراني که به مراقبت از جسد و دار مشغول بودند، تدبيري انديشيدند و نقشه را به اين صورت عملي ساختند که: شبانه در نزديکيهاي آن محل، آتشي افروختند و تعدادي از آنان بر سر آن آتش ايستادند.


نگهبانان، براي گرم شدن به طرف آتش آمدند، در حالي که چند نفر ديگر از دوستان شهيد، براي نجات پيکر مقدس «ميثم‏» از آتش دور شده بودند. طبيعتا، ماموران که در روشنايي آتش ايستاده بودند، چشمشان صحنه تاريک محل دار را نمي‏ديد. آن چند نفر، خود را به جسد رسانده و آن را از چوبه دار باز کردند و آن طرفتر در محل برکه آبي که خشک شده بود دفن نمودند.


صبح شد. ماموران جنازه را بر دار نديدند; خبر به «ابن‏ زياد» رسيد. ابن زياد مي‏دانست که مدفن او مزار هواداران علي(ع) خواهد شد. از اين رو جمع انبوهي را براي يافتن جنازه ميثم، مامور تفتيش و جستجوي وسيع منطقه ساخت، ولي آنان هرچه گشتند، اثري از جنازه نيافتند و مايوس گشتند.
اينک مزار شهيد يک مشهد است و به شهادت ايستاده است. گواه پيروزي حق و شاهد رسوايي و نابودي باطل است. در سرزمين عراق در محلي ميان نجف اشرف و کوفه، بارگاهي است که مدفن «ميثم تمار» است. بر سنگ مزارش نام ميثم به عنوان يار و مصاحب علي - عليه السلام نوشته شده است.

 

ميثم تمار,زندگی نامه ميثم تمار,نحوه شهادت ميثم تمار

 

 «ميثم‏» يکپارچه تلاش و اشتياق بود. در راه تثبيت‏ حق و روشن نگاه داشتن مشعل حق و ارزشهاي اصيلي که به خاموشي مي‏گراييد، جان بر کف و شهادت‏ طلب بود. او با وارستگي و ايماني استوار و جهادي پايدار، رهروي راستين در مسير حق بود; مجاهدي سرشار از اخلاص و تجسمي والا از عقيده و جهاد بود.


سزاوار است که جويندگان حق و پويندگان راه پاکي که ميثم به انجام رسانيد، به آن يگانه اقتدا کنند و در انديشه و کردار و در فکر و عمل، گام، جاي گام او بگذارند.که او «اسوه‏» بود.
و پيروي از اسوه‏ هاي کمال، وظيفه کمال جويان است.شهيدان، اينگونه در تداوم راهشان توسط پيروان وفادار، به حيات جاويد مي‏ رسند.سلام خدا و فرشتگان وپاکان بر «ميثم تمار»، که هنوز هم چراغي روشن بر سر راه انسانيت است، نور مي‏دهد و «راه‏» مي‏ نمايد.

منبع:tarikheslam.com

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 43 چهارشنبه 08 دی 1395 نظرات (0)

آیت الله سید رضا فیروزآبادی

 

آیت الله سید رضا فیروزآبادی
حاجی سیدرضا فیروزآبادی (زاده ۱۲۵۱ خورشیدی فیروزآباد شهر ری درگذشته ۱۴ مرداد ۱۳۴۴) سیاستمدار، روحانی و نیکوکار ایرانی بود. وی از نمایندگان مجلس شورای ملی در چهار دورهٔ مختلف و بنیان گذار بیمارستان فیروزآبادی شهر ری بود.

 

زندگینامه آیت الله سید رضا فیروزآبادی
آیت الله حاجی سید رضا فیروزآبادی، فرزند سید هاشم، در سال ۱۲۵۱ خورشیدی در فیروز آباد شهرری به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی خویش را در زادگاهش، فیروز آباد آغاز کرد. وی بعداً در مدرسه آصفیه نزدیک مسجد جامع تهران ادامه تحصیل داد.


فیروز آبادی درسال ۱۲۵۳ هجری شمسی در حوادث مشروطه شرکت داشت. او درسال ۱۲۹۴ نماینده الیغار و فشافویه در دوره سوم بود وی در سال ۱۳۰۳ دستگیر شده و به کلات نادری در خراسان تبعید شد. آیت الله سید رضا فیروزآبادی درسال ۱۳۰۵ به عنوان نماینده مردم تهران وارد ششمین دوره شد و این جایگاه حتی در هفتمین دوره نیز ادامه یافت. آیت الله فیروزآبادی همچنین درشکل گیری جبهه ملی دوم و تاسیس جمعیت نهضت آزادی نقش به سزایی داشت و حرکتهای سیاسی خود را از طریق دو جریان تعیین نمود.

 

آیت الله سید رضا فیروزآبادی در غائله جمهوری‌خواهی همراه سید حسن مدرس که از رهبران مبارزه با جمهوریت بود، قرار گرفت و هرگز حاضر به ترک رویه خود نشد. علاوه بر آن انجمنی هم از کلیه اصناف تهران تشکیل داد که در منزل وی اقداماتی علیه جمهوریت داشتند. بدین ترتیب وی در فاصله سالهای ۱۲۹۴ش. تا ۱۳۲۲ش. در دوره‌های سوم، ششم، هفتم و چهاردهم، یعنی برای چهار دوره نماینده مجلس شورای ملی بود. در دورهٔ سوم از شهر ری و در دوره‌های ۶ و ۷ و ۱۴ از تهران به نمایندگی انتخاب گردید.

 

زندگینامه آیت الله سید رضا فیروزآبادی,سید رضا فیروزآبادی, بیوگرافی آیت الله سید رضا فیروزآبادی

آیت الله سید رضا فیروزآبادی از نمایندگان مجلس شورای ملی بود

 

آیت الله سید رضا فیروزآبادی حقوق دریافتی از مجلس را صرف ساختن بیمارستان بزرگی و مسجد فیروزآبادی در شهر ری کرد که به نام خودش مشهور شد. او در شروع فعالیت جبهه ملی ایران (دوم) نیز فعالیت می‌کند. وی همچنین در تاسیس جمعیت نهضت آزادی ایران حضور داشت.

 

احداث بیمارستان و سایر ابنیه خیریه توسط آیت الله فیروز آبادی
آیت الله سید رضا فیروز آبادی در تمام مدتی که نمایندهٔ مجلس بود، حقوقی از مجلس دریافت ننمود و تنها هنگامی که تصمیم گرفت که بیمارستانی در شهر ری و حضرت عبدالعظیم بسازد، حقوق خود را از مجلس شورای ملی گرفت و آن را به مصرف [بخشی از] مخارج و هزینه‌های بیمارستان رسانید. فیروزآبادی، باغ حرمت الدوله را که مساحتی حدود ۶۲۰۰۰ متر مربع داشت، از وُرّاث او، از قرار متری یک قران خرید و شروع به [احداث] ساختمان‌هایی برای امور خیریه نمود.

 

ساختمان‌هایی که آیت الله فیروز آبادی احداث نمود، عبارتند از: بیمارستان صد تختخوابی، بیمارستان سیصد تختخوابی، و بالاخره [شمار تختهای] بیمارستان مزبور را، به ۶۴۰ تختخواب رسانید. این بیمارستان که در روز دوم آذر ماه ۱۳۱۳ به همت سید رضا فیروز آبادی افتتاح شد، امروزه هنوز هم با نام بیمارستان فیروزآبادی دائر می‌باشد و یکی از بهترین بیمارستان‌های تهران به شمار می آید.

فیروزآبادی بعد از إتمام بنای بیمارستان، یک زایشگاه مدرن و یک مسجد بزرگ نیز، در جنب بیمارستان خویش، احداث نمود. سپس پرورشگاه و دارالایتامی بزرگ نیز، در جنب مسجد و بیمارستان نمود.

 

زندگینامه آیت الله سید رضا فیروزآبادی, بیوگرافی آیت الله سید رضا فیروزآبادی

آیت الله سید رضای فیروزآبادی، در ۱۴ مرداد ۱۳۴۴ در تهران درگذشت

 

زندگی خصوصی و مرگ آیت الله فیروز آبادی
فیروزآبادی دو همسر داشت که از یکی هشت فرزند (چهار پسر و چهار دختر) و از دیگری چهار فرزند (دو پسر و دو دختر) مجموعاً دارای دوازده فرزند است. فرزندان و نواده و احفاد ایشان نیز در حال حاضر به یکصد نفر بالغ هستند. اهتمام فیروز آبادی به بنای مریض‌خانه از حقوق نمایندگی مجلس و محصول عمل او در تولید زراعی و ایجاد دارالایتام، آموزشگاه و مدرسهٔ نمونه از فعالیتهای روزمره وی بودند.

حاج سید رضای فیروزآبادی، در ۱۴ مرداد ۱۳۴۴ در تهران درگذشت و در مقبره‌ای که در جنب بیمارستان خویش، برای خود بنا نموده بود، به خاک سپرده شد.

 

درباره او
مهدی بامداد، نویسندهٔ کتاب شرح حال رجال ایران، در مورد وی می‌نویسد:
فیروزآبادی از روحانیون خیّری است که در قرن اخیر وجود داشته و در عالم خودش در امور خیریه، در میان روحانیون، کم نظیر و بلکه بی نظیر بوده‌است.

منبع : fa.wikipedia.org

منبع: بیتوته

حاجــَے بازدید : 46 سه شنبه 07 دی 1395 نظرات (0)

 تولد یک نوزاد، یکی از  هیجان انگیزترین لحظات زندگی مشترک زن و مرد است

 

لحظه تولد یک نوزاد، می تواند از هیجان انگیزترین لحظات زندگی مشترک یک زن و مرد باشد. زیرا در این زمان زن و شوهر می توانند ثمره عشق و محبت خود را ببینند و در آغوش بگیرند. اما در کنار این لحظات شیرین، ممکن است سختی هایی هم در ارتباط با او وجود داشته باشد.

یکی از مهم ترین وظایف والدین برآورده کردن نیازهای اولیه کودک می باشد. این نیازها شامل تغذیه مناسب، پوشاک مناسب، فضای مناسب برای خوابیدن است. بیداری های والدین، تغذیه نوزاد، تعویض پوشک و لباس نوزاد و ...  و از همه مهم تر تربیت نوزاد و رفتار والدین با او است.
بهترین تغذیه نوزاد، شیر مادر است. پیشنهاد می شود مادران به تغذیه خود توجه کنند و مواردی را که موجب افزایش شیر آنها می شود را رعایت کنند. از مهم ترین مزیت های شیر مادر می توان به موارد زیر اشاره کرد:


الف- در دسترس بودن
ب- فاقد میکروب و بیماری
ج- تولید امنیت و تعلق پذیری
د- دمای متناسب با دمای بدن نوزاد و ....


به او بگویید دنیا محل امنی است
وظیفه مهم بعدی تعویض لباس های کثیف کودک است. اگر کودک نیاز به تعویض لباس و پوشک داشته باشد باید فورا و بدون معطلی تعویض شود. این کار می تواند در ایجاد امنیت که از مهم ترین نیازهای کودکان از لحظه تولد تا 7 سالگی است، کمک کننده باشد. کودک با تعویض لباس کثیفش و با تغذیه شدن به موقع، متوجه می شود که دنیا محل امنی است و کسی است که او را دوست داشته باشد. پس اینگونه می توان نیاز به امنیت و تعلق پذیری کودک را برآورده کرد.


در هنگام شست و شو کودک دقت کنید
توجه داشته باشید که در شستن نوزاد خود هنگام تعویض پوشک، خیلی با آلت تناسلی او بازی نکنید و همچنین آلت تناسلی نوزاد خود را به صورت حرکات رفت و برگشتی با دستتان (مالش دادن) نشورید تا  از بروز زود هنگام مسایل جنسی در بزرگسالی او خودداری شود. مراقب بند ناف کودک تان باشید. بهداشت لازم و نکات ایمنی لازم را رعایت کنید. ممکن است افتادن بند ناف بین یک هفته تا 21 روز به طول بیانجامد.


شوهر عزیز در کنار همسر
بعد از تولد معمولا زنان شادمان هستند ولی ممکن است از روز سوم افسردگی بر آنها غلبه کند. به دلیل ایجاد افسردگی پس از زایمان در برخی از خانم ها، پیشنهاد می شود که پدران بیش تر از هر زمان دیگری به همسران خود توجه داشته باشند و ابراز محبت کنند و در کارهای مربوط به نوزاد نیز سعی کنند شرایط را فراهم کنند و به همسرشان کمک کنند تا همسرشان بتوانند زودتر بهبودی خود را به دست بیاورند. معمولا افسردگی بعد از زایمان 2 هفته به طول می کشد. 

خواب نوزاد,دل درد نوزاد

رو به رو شدن با گریه های نوزاد در روزهای اول برای والدین شگفت انگیز است

  
پدران برای کمک به بهبود افسردگی همسرشان می توانند نقش بسیار موثری را داشته باشند. به همسرتان اجازه صحبت کردن بدهید و به حرفهایش خوب گوش دهید. به او کمک کنید تا زمانی را با اعضای خانواده و دوستانش بگذراند و اگر امکان داشت مدت کوتاهی نوزادتان را به والدی خود بسپارید و همسرتان را به فضای خارج از منزل برده تا تغییر آب و هوایی در روحیه او نقش مفیدش را ایجاد کند.

از نظر پزشکی گفته می شود که بهتر است حداقل تا 6 هفته بعد از زایمان ارتباط جنسی بین همسران ایجاد نشود. برای این امر، حتما قبل و بعد از زایمان با پزشک متخصصتان مشورت نمایید.


تا مدتی پس از زایمان ممکن است ایجاد ارتباط جنسی با همسرتان سخت باشد و این امر کاملا طبیعی است او احتمال زیاد تا مدتی احساس درد و ناراحتی را دارد و بهتر است که شما در برابر این مساله صبور باشید. پدران باید به همسران خود فرصت لازم را بدهند تا بتوانند از نظر جسم و روحی به تعادل خود برسند.


زبان نوزاد را یاد بگیرید
رو به رو شدن با گریه های نوزاد در روزهای اول برای والدین شگفت انگیز است و مثل یادگرفتن زبان خارجی، می تواند برای والدین زمان بر باشد که هر گریه کودک چه علتی دارد. سعی کنید در مقابل گریه ای نوزادتان آرامش خود را حفظ کنید و به گریه های کودک پاسخ بدهید. برخی کارها مثل عمودی راه بردن کودک و یا بازی کردن با می تواند به بندآمدن کودک کمک کند البته به شرطی که کودک مشکل جسمی نداشته باشد و گرسنه نباشد و والدین از ترس اینکه نکند کودکشان بغلی بشود، نباید او را بغل نکنند.


والدین باید از همان روزهای اول تولد تا حدود 2 و نیم سالگی سریع به گریه های نوزاد پاسخ بدهند و کودک را به خیال اینکه باید صبور بار بیاید، رها نکنند. علی رغم این باور که نوزادان از لحظه تولد تا مدتها از بینایی برخوردار نیستند، می توان گفت که نوزاد از همان لحظه تولد قادر به دیدن اشیاء و چهره ها است. با این تفاوت که دید آنها در ابتدا دو بعدی است و اشیاء حجم دار را بهتر می بینند و تا فاصله حدود 25 الی 30 سانتی متری خود را می توانند ببینند و نهایتا تا 6 ماهگی دید آنها مشابه دید بزرگسالان می شود.


آویزه ها بهترین بازی برای کودک
بهترین بازی ها برای کودکان تازه متولد شده آویزه ها هستند. آویزه ها را می توان به صورت آماده تهیه کرد و یا خود والدین البته با رعایت نکات ایمنی لازم در منزل تهیه کنند. آویزه ها بهترین بازی های تا 2 سالگی برای تقویت حس بینایی کودکان مفید هستند.


بازی دالی موشه هم یکی از بهترین بازی هایی است که می شود برای کودکان از حدود 3 ماهگی تا 2 سالگی انجام داد. کودکان از حدود 1 و نیم سالگی متوجه پایداری و ثبات شیء می شوند. به این معنا که می فهمند اشیایی را که در حال حاضر نمی بینند به صورت کلی از دست نداده اند و موقتا آنها را نمی بینند. والدین به ویژه والدینی که شاغل هستند با کودک خود این بازی را انجام بدهند. بهتر است این بازی با چهره ی خودتان نیز باشد، در این صورت کودکتان متوجه می شود، اگر مدتی والدینم را نبینم آنها را از دست نداده ام. این کار به جلوگیری از اضطراب جدایی کودکان نیز می تواند کمک کننده باشد.


اطلاعاتتان را راجع به رشد کودک از زمان تولد و نیازهای روانشناختی او بالا ببرید تا بتوانید کودک سالمی را تربیت کنید.

 

منبع:tebyan.net

منبع:بیتوته

حاجــَے بازدید : 53 سه شنبه 07 دی 1395 نظرات (0)

شیرهای خشک و مصنوعی هیچ کدام  فواید های شیر مادر را ندارد

 فواید شیر مادر

دکتر کیمیاگر در رابطه با فواید شیر مادرگفت:« فواید شیر مادربه دهها مزیت می رسد،که در اینجا به چندین مورد از جمله مهم ترین مزایای شیر مادر اشاره می کنیم:

اول شیر مادر از تولید از به مصرف است،یعنی از نظر دما، سرما وگرما کاملاًمناسب است .

دوم اثرات شیر مادر دقیقاً مطابق با نیازهای شیرخوار است فرضا اگر شیرخوار نارس باشد، شیرمادر خودش برایش مهم است .

سوم  ارتباط تنگاتنگ عاطفی بین مادر و شیرخوار برقرار می شود.

 چهارم  نوع اسیدهایی چربی که در شیر مادر وجود دارد برای کودک بسیار مفید است .

پنجم  از مهمترین فواید شیر مادر این است که با عفونت مقابله می کند.

ششم  شیر مادر همیشه در دسترس و حاضر است.

هفتم  شیر مادر از نظر هضم آسان است زیرا آنزیم هایی دارد که به روند هضم در دستگاه گوارش کمک می کند . آهن وروی موجود در شیر مادر بهتر از املاح موجود در سایر شیرهاست و جذب بدن شیرخوار می شود.

وی افزود:«درواقع شیرهای خشک و مصنوعی هیچ کدام از این فواید های شیر مادر را ندارد. شیرمادر ویژه انسان است ،طبیعتاً شیر گاو یا حیوانات دیگر نمیتواند جایگزین اثرات شیر مادر باشند هم چنینشیر مادر دارای کیفیت استاندارد است.» این متخصص تغذیه تاکید کرد:«شیر مادر دارای مزایایی برای  خود مادر هم است از جمله اینکه در مادران شیرده خطر ابتلا به سرطان سینه کمتر است، این مادران کمتر مبتلا به خونریزی می شوند و زودتر به وزن طبیعی خود باز می گردند.»

دکتر کیمیا گر گفت:«کودکانی که ازشیر مادر تغذیه می کنند بهره هوشی بالاتری دارند.» کیمیاگردرباره کافی بودن شیر مادر برای کودک گفت:«بهترین راه برای بررسی کافی بودن شیر مادر این است که منحنی رشد کودک را بررسی کنیم،به عبارتی روند رشد کودک بهترین ملاک است ،شیرخواری که شیر کافی می خورد ،طبیعتاً بعد ازهربارشیرخوردن می خوابد و بیقراری نمی کند و نکته حائز اهمیت این است که کودک افزایش وزن منطقی دارد.»

کیمیاگر اظهار کرد:«بهترین زمینه برای افزایش شیر مادر مکیدن نوزاد است. از جمله موارد دیگری که میتوان به آن اشاره کرد عبارتست از:تغذیه درست ،نوشیدن مایعات و مصرف بعضی قطره های شیر افزا مثل رازیانه میتواند در ازدیاد شیر مادر کمک کند.» وی تاکید کرد:«بعضی از مادرها مایعاتی نظیر ماءالشعیر،شیر و... استفاده می کنند و از آنجایی این نوع مایعات پر کالری هستند در اغلب موارد با مصرف بیش از حد این مایعات مادرها دچار افزایش وزن می شوند،و وزنشان به آن حالت طبیعی که می خواهند بر نمی گردد، به عبارت کلی آب از همه مایعات موثرتر است در صورت مصرف مایعات دیگر باید به میزان کالری هم توجه کنند که مادران مشکل اضافه وزن پیدا نکنند .» از نظر این متخصص تغذیه مادر باید در مصرف غذای بو دار مثل پیاز و سیر و... احتیاط کند چون بو وارد شیر می شود.

آیا ممنوعیت دارویی در دوران شیر دهی وجود دارد؟
دکتر کیمیا گر بیان کرد:«مصرف داروهای سرما خوردگی ،آنتی بیوتیک ها، مسکن ها در دوران شیردهی ممنوعیتی ندارد،داروهای که محدود است و مصرف آنها ممنوعیت دارد نظیر ترکیباتی مانند بروموکریپتین که در قطع شیر تجویز می شوند مادر نباید مصرف کند .» وی تاکید کرد:«مکمل های ویتامینی در صورت نیاز اگر مصرف شود بسیار بجا و تاثیر گذار است،اما معمولا اگر تنوع غذایی زیاد باشد نیازی به مصرف مکمل هایی ویتامینی نیست،در موارد استثنایی ممکن است مصرف ویتامین های گروه ب مثل ب6 ،ب12 و ویتامین آ ،ویتامین د اگر مادری به مقدار کافی در معرض نور خورشید نباشد نیاز باشد.»

این متخصص تغذیه ،در پایان گفت:«مصرف اسید فولیک قبل و طی دوران بارداری نیاز است اما در دوران شیردهی به طور اخص نیازی به مصرف اسید فولیک نیست مگر در مواردی که ضرورت به مصرف وجود داشته باشد.هم چنین مصرف الکل و نیکوتین نیز در دوران شیر دهی ممنوع است.»

منبع : salamatnews.com

بیتوته

حاجــَے بازدید : 37 سه شنبه 07 دی 1395 نظرات (0)

لکنت داشتن در حین صحبت کردن بخش طبیعی از فرآیند رشد هر کودکی است

 

 شما به عنوان والدین کودک با توجه به برخی نکات ساده می‌توانید تشخیص دهید که آیا کودک‌تان دچار مشکلاتی در زمینه صحبت کردن هست یا نه؟ به طور کلی هر کودک تا سه سالگی باید بتواند از 300 تا 500 کلمه استفاده کند. این رقم تا چهار سالگی به 150 کلمه و حتی بیشتر می‌رسد.

 

البته کودکانی که به سن پیش دبستانی می‌رسند ممکن است درخصوص کلماتی که می‌شناسند و به آن تسلط دارند تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشند. چنین کودکی باید بتواند که جملاتی متشکل از 4 تا 8 کلمه را به زبان آورده و تا حد زیادی از والدین خود نیز تقلید کند. کودک باید قادر باشد که داستان‌های ساده‌ای را تعریف کرده و در عین حال چیزی را بیان کند که در دل آن موضوعی خاص و محوری وجود داشته باشد. گذشته از همه این موارد، کودک باید توانایی صحبت کردن آن هم با بیانی ساده و راحت را با سایر کودکان و بزرگسالان داشته باشد.

 

کودکی که در سن پیش دبستانی قرار دارد باید در سطحی از روانی صحبت کند که حتی افراد بزرگسال غریبه که تاکنون او را ندیده و به میزان تسلط او به استفاده از کلمات مختلف آشنایی ندارند نیز بتوانند آنچه را که به زبان می‌آورد به راحتی درک کنند. البته طبیعی است که کودک همچنان برخی کلمات و عبارت‌ها را به درستی تلفظ نکند.

 

نوک زبانی صحبت کردن
برخی کودکان که در سن پیش دبستانی قرار دارند ممکن است گرفتار سطحی از عارضه «نوک زبانی صحبت کردن» شوند. اما چندان جای نگرانی نیست، زیرا اکثر کودکانی که دچار این مشکل هستند با رسیدن به 7 سالگی، به طرز چشمگیری بهتر شده و تقریبا آثاری از نوک زبانی صحبت کردن در آنها دیده نمی شود.


تلفظ نادرست
کودکی که در سن سه سالگی قرار دارد ممکن است که همچنان در بیان برخی صداهای هم آهنگ دچار مشکل شود. توصیه ما این است که نباید نگرانی به خود راه دهید. معمولا بیان این دسته از صداهای شبیه به هم برای کودکی که در چنین سن و سالی قرار دارد تاحدودی مشکل‌آفرین است که البته به مروز زمان برطرف می‌شود. اما اگر کودکی که از مرز 5 سالگی عبور کرده و همچنان دچار مشکلاتی از این دست است، باید خانواده نسبت به پیشرفت او هوشیار بوده و با مشاور صحبت کنند.

 

لکنت زبان
لکنت داشتن در حین صحبت کردن بخش طبیعی از فرآیند رشد هر کودکی است که البته در برخی از کودکان در سنین بالاتر نیز ادامه پیدا می‌کند. یادتان باشد کودک پیش دبستانی شما در میانه جهش بزرگ مهارت زبانی است. بنابراین به طور طبیعی ممکن است مشکلاتی در تبدیل آنچه که در ذهنش می‌گذرد به کلمات داشته باشد. در برخی موارد کودک از آنچه قرار است به زبان آورده و به شما به عنوان والدینش بیان کند، آنچنان هیجان زده، ناراحت، مضطرب و خسته می‌شود که گاه از ادامه این کار منصرف خواهد شد. اگر متوجه چنین حالاتی در وی شده و حتی حالات پیشرفته‌تر دیگری نظیر چشمک زدن را مشاهده کردید با پزشک مشورت کنید.

نامفهوم و سریع صحبت کردن
برای کودکانی که هنوز به مرز سه سالگی نرسیده‌اند حرف زدن با بیانی مقطع و غیرروان اتفاقی طبیعی است. اما به تدریج و با رسیدن کودک به سن 3 و 4 سالگی رویه تغییر کرده و همزمان که تفکرات کودک وارد بیان او هم می‌شود جملاتی که بر زبان می‌آورد نیز کامل‌تر و روان‌تر می‌شود.

 منبع:ninisite.com

بیتوته

حاجــَے بازدید : 53 سه شنبه 07 دی 1395 نظرات (0)

خجالتی بودن، کم‌رویی و انزوای اجتماعی بچه‌ها یک مشکل اساسی است که اگر از همان کودکی آن را برطرف نکنید ممکن است تغییر آن در بزرگسالی دشوار و غیرممکن باشد.

کم‌رویی معمولاً به دلیل کمبود اعتماد به نفس ایجاد می‌شود. کودک کم‌رو مهارت‌های ارتباط اجتماعی را بخوبی فرا نگرفته و توانایی ابراز وجود ندارد. اما این چیزی نیست که نتوانید اصلاحش کنید.

شما می‌توانید با یکسری بازی‌ها، هم او را سرگرم کنید، هم تجربه نقش‌های اجتماعی مختلف را به او بدهید و هم مهارت‌های اجتماعی و ابراز وجود را در او پرورش دهید. ما در اینجا نمونه‌هایی از این بازی‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

تئاتر خیالی: لباس‌های ویژه ای بپوشید و با فرزندتان یک نمایش را در مقابل تماشاچیان خیالی اجرا  کنید. حتی می‌توانید عروسک‌های او را به عنوان تماشاچیان در گوشه ای بچینید و برای آنها بازی و سخنرانی کنید یا برای عروسک‌ها روی صحنه ای خیالی، آواز بخوانید.

 

کم‌رویی معمولاً به دلیل کمبود اعتماد به نفس ایجاد می‌شود


معلم بازی: از فرزندتان بخواهید معلم شما شود و آنچه را که در کلاس یاد گرفته به شما یاد بدهد.  یا از او بخواهید به عروسک هایش که بچه‌های تنبلی هم هستند، درس بدهد. خواهید دید که او با تصور کردن خودش در موقعیتی قدرتمند و اثرگذار، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و به خوبی از پس اجرای نقش برمی آید.

بازی مصاحبه‌: یک میکروفن خیالی جلوی فرزندتان بگیرید و با او مصاحبه کنید. نظر او را درباره رنگ  لباسش، آب و هوا، غذای مورد علاقه‌اش و... بپرسید و تا می‌توانید این مصاحبه را طولانی کنید. با این کار فرزندتان هم ابراز نظر و عقیده‌اش را تمرین می‌کند و هم صحبت کردن مقابل جمعیت را یاد می‌گیرد.

کمرویی کودکان،کمرویی،کمرویی و خجالت

 خجالتی بودن، کم‌رویی و انزوای اجتماعی بچه‌ها یک مشکل اساسی است


ضبط صدا: با فرزندتان حرف بزنید یا کتاب بخوانید، می‌توانید حتی نمایشنامه‌ای را اجرا کنید و در  همین حال صدایتان را با یک ریکوردر یا تلفن همراه ضبط کنید و بعداً گوش دهید. شنیدن صدای خود می‌تواند باعث شناخت ضعف‌ها، برطرف کردن آنها و بالا رفتن اعتماد به نفس کودک برای صحبت در جمع شود.

پانتومیم خانگی: این همان بازی معروفی است که حتماً در فیلم‌هادیده اید. یک کلمه یا مفهوم را  انتخاب کنید و با اجرای پانتومیم سعی کنید آن را به دیگران بفهمانید. از کودکتان بخواهید با حرکات دست‌ها و بدن، این مفهوم را انتقال دهد. با این کار، او می‌آموزد که از بدنش برای برقراری ارتباط استفاده کند و مهارت‌های کافی را برای تقویت زبان بدن یاد می‌گیرد.

 کمرویی درکودکان,درمان خجالت و کمرویی

کودک کم‌رو مهارت‌های ارتباط اجتماعی را بخوبی فرا نگرفته و توانایی ابراز وجود ندارد

 
خاطره بازی: شب‌ها در جمع خانواده، به جای آنکه هر کدام مشغول گوشی تلفن همراه یا تلویزیون  باشید، به صحبت کردن با هم بپردازید. بهترین کار این است که خاطره بازی کنید. هر کدام یکی از خاطرات خوبتان را در جمع تعریف کنید یا اگر خاطره ای به ذهنتان نمی‌رسد، مسابقه شعر خواندن یا قصه خوانی بگذارید.

 

منبع: ضمیمه روزنامه ایران/ برترین ها

تعداد صفحات : 11

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 383
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 11
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 50
  • آی پی دیروز : 83
  • بازدید امروز : 141
  • باردید دیروز : 194
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 335
  • بازدید ماه : 335
  • بازدید سال : 30,696
  • بازدید کلی : 144,486
  • #مـن_حـمایـت_میکنم(:

    کمک به موسسه محک